Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Απρίλιος 2019 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr


3 phyl
Πρόσκληση υποψήφιων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των  αριθ. 1ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 13/τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) προκηρύξεων  του ΑΣΕΠ.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με την αριθ. 67327/Ε4/30-4-2019 (ΑΔΑ: ΩΤΕΧ4653ΠΣ-8Ε4) πρόσκληση, καλούνται τα μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) κλάδου ΔΕ01 και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των κλάδων ΠΕ21, ΠΕ22, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ31, να υποβάλουν τα δικαιολογητικά με τα οποία
αποδεικνύονται τα ειδικά τυπικά καθώς και τα γενικά προσόντα που επικαλούνται για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας στους αξιολογικούς πίνακες (Γ2 και Γ1 αντίστοιχα) του ΚΕΦ. Ε΄ του ν. 4589/2019 στο πλαίσιο των αριθ. 1ΕA/2019 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 13/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) αντίστοιχα.
Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται από την Τετάρτη 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.
Τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στην ειδική έντυπη αίτηση κατάθεσης δικαιολογητικών, την οποία συμπληρώνει ο υποψήφιος (αναρτάται σε επεξεργάσιμη μορφή *.docx), και κατατίθενται αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω πρόσκληση.
H Υπουργική Απόφαση σε μορφή pdf 
Η αίτηση υποβολής σε μορφή doc 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Τα σχολεία μετά από τις διακοπές του Πάσχα ανοίγουν τη Δευτέρα 6 Μαΐου.
Ακολουθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές, δηµοτικές και κοινοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26  Μαΐου 2019 , ενώ τυχόν επαναληπτικές περιφερειακές ή δηµοτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή  2  Ιουνίου 2019.
Σύμφωνα  μεπαλαιότερες εγκυκλίους , όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να μην λειτουργήσουν Παρασκευή πριν τις εκλογές καθώς και  Δευτέρα μετά τις εκλογές, για λόγους προετοιμασίας των εκλογών στα σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα αλλά και παράδοσής τους.

Σε αναμονή και της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ για τη λειτουργία των σχολείων την περίοδο των εκλογών, οι ημερομηνίες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα πάντα με τις παλαιότερες εγκυκλίους,  είναι:
Παρασκευή 24 Μαΐου 2019
Δευτέρα 27 Μαΐου 2019
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Παρασκευή  31 Μαΐου 2019
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019
Επίσης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην εορτή του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
« Γνωστοποίηση δημοσίευσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης»
Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη δημοσίευση στο τεύχος Β’ της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αρ. φύλλου 1301 και ημ/νία δημοσίευσης 16-4-2019 (ΦΕΚ 1301/τ.Β’/16-4-2019) της με αρ. πρωτ. Φ12/57421/Δ4/11-04-2019 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας» με τα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5».

Με την ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση χορηγείται αντιστοιχία επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων των ακολούθων επτά (7) ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του
«Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας»:
 
 1. «Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης»
2. «Βοηθός Νοσηλευτή»
3. «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού»
4. «Τεχνικός Οχημάτων»
5. «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»
6. «Αισθητικής Τέχνης»
7. «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων»
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 01:26

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

 

Οι λαοί και τα έθνη υπάρχουν όταν σέβονται την παράδοση και τα ήθη τους. Στην Ελλάδα η κυβερνώσα Αριστερά των τελευταίων ετών την οποία έφερε στην εξουσία ή άφρων πολιτική της συντηρητικής παράταξης, για να μην ξεχνιόμαστε έχει βαλθεί κατά τα πιστεύω της να ξεχαρβαλώσει το σύστημα.
Και για τους αριστερούς που κυβερνάνε και προσπαθούν να μάθουν στου κασσίδη το κεφάλι το σύστημα έχει κολόνες. Μία από αυτές είναι η θρησκεία και μία άλλη η οικογένεια. Την οικογένεια την έχουν ήδη ξεχαρβαλώσει, με τα σύμφωνα και τις λοιπές παραδοξότητες περί γάμου μεταξύ... περίεργων καταστάσεων. Την έχουν ξεπατώσει θεσπίζοντας υιοθεσίες από δύο άντρες ή δύο γυναίκες, που θα μεγαλώσουν ( ) παιδιά τα οποία δεν θα ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα!

ΚΑΙ δεν μόνο είναι ότι η Αριστερά που κυβερνά πιστεύει σ' αυτές τις τρέλες. Είναι που με αυτά τα φυσίγγια τραυματίζει τον θεσμό της οικογένειας και πριονίζει τα θεμέλια τον έθνους.
Η άλλη κολόνα είναι η θρησκεία. Οι κυβερνώντες (όχι οι αριστεροί, αλλά η πρώτη φορά Αριστερά ) βγάζουν καντήλες με την Ορθοδοξία. Κι αυτό διότι στάθηκε τόσα χρόνια εμπόδιο στο να γίνει η Ελλάδα σκορποχώρι, όπως ήταν οι σοσιαλιστικές δημοκρατίες της φτώχειας, του κατατρεγμού, της καταπίεσης και του φασισμού.
Οι αριστεροί κατάλαβαν ότι έχασαν τον ολέθριο πόλεμο που προκάλεσαν. Οι αριστεροί , όμως, νομίζουν ότι με το που κουτούπωσαν την εξουσία έπιασαν τον Πάπα από εκεί που ξέρετε. Και από την πρώτη στιγμή, πότε με Μπαλτάδες και πότε με Γαβρόγλουδες και με την περίεργη στάση των οικονομιστών της Εκκλησίας προσπαθούν να την ευτελίσουν. Τη μία με δήθεν συμφωνίες, την άλλη με δήθεν τεράστια περιουσία των παπάδων και άλλα φαιδρά.
Έλα, όμως, που στην Ιερά Σύνοδο δεν υπάρχουν μόνο οικονομιστές , αλλά υπάρχουν και συνοδικοί ιεράρχες με γνώση και συναίσθηση της αποστολής τους!
Κι εκεί, λοιπόν, που η Αριστερά πιστεύει ότι κουτούπωσε και την Εκκλησία, γίνεται κάτι και αμέσως οι μαγκιές παύουν και οι μάγκες αναδιπλώνονται.
Μια τέτοια μαγκιά είναι κι αυτή με την υποβάθμιση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα. Εν κρύπτω, στη ζούλα , ( κλεφτά , οτα μουλωχτά , η Αριστερά αποφάσισε να κλείσει το κεντρικό αεροδρόμιο και να πετάξει το Άγιο Φως στην Ελευσίνα, πλάι στα ξεχαρβαλωμένα Καναντέρ.
ΠΟΛΥ φοβάμαι ότι οι οικονομιστές της Συνόδου θα καταπιούν (και αυτή) την κάμηλον! Και θα πρέπει να εξαρθεί η σθεναρή στάση του λογιότατου μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, ο οποίος αρνήθηκε να γίνει ταπετσαρία σε μια κακοστημένη παράσταση. Η Εκκλησία έχει τον λόγο Οι πιστοί περιμένουμε...
dimokratianews.gr
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 01:25

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ο Κ ΦΙΛΗΣ

 

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της μπολσεβίκικης κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Νίκος Φίλης, όπως όλοι οι άθεοι πολέμιοι της Εκκλησίας του Χριστού, έχουν άριστες σχέσεις με την Εκκλησία! Επισκέπτονται την εκκλησία της ενορίας τους κι όχι μόνο, κάνουν δημόσιες σχέσεις (σ.σ.. κατά το κοινώς λεγόμενο, κάνουν το κομμάτι τους), το παίζουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Έτσι και ο Νίκος Φίλης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον "Άγιο Αθανάσιο Πολύδροσου", που είναι η ενορία του!

Ναι ο πολιτικός, ο "Χριστιανός", o μεγαλύτερος πολέμιος των άρρηκτων σχέσεων Εκκλησίας Κράτους, ο υπέρμαχος της εμετικής προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, o πολιτικός που μας διακήρυξε κατά το παρελθόν, ότι "δεν είναι δυνατόν να ζούμε σε καθεστώς θρησκευόμενου κράτους και πολιτευόμενης εκκλησίας", εκκλησιάζεται! Παίρνει και αντίδωρο από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου!
Έτσι, κι αυτές της Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θεάθηκε να προσέρχεται στον Άγιο Αθανάσιο, να κρατάει την λαμπάδα, να φυλάει τις Εικόνες και να δείχνει ότι είναι ένας καλός Χριστιανός!
Αλλά κατά βάθος, "άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας"! Όταν μάλιστα συνοδεύονται από αισχρές αισχρότατες πολιτικές πράξεις κατά της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Πατρίδος!!
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 01:23

Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν!

 
Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν!Το μέγεθος της αναμενόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει και τα δικά του όρια, τις δικές του ρίζες στην κοινωνία. Το πώς θα χειρισθεί την πολιτική κατάσταση από την επομένη των ευρωεκλογών ως τις εθνικές εκλογές, θα δείξει και τις ικανότητες της ηγετικής του ομάδος στην διαχείριση βαθιάς πολιτικής κρίσης.

Αυτό είναι το σύνθημα του Α.Τσίπρα στις ευρωεκλογές του 2014 (στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν). 
 
Τότε κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ την Νέα Δημοκρατία με μια διαφορά 3,8 %, που μετά από λίγους μήνες, τον Ιανουάριο του 2015, αυτή η διαφορά διπλασιάστηκε.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.


Είναι γεγονός πως ό,τι έχει, κατά καιρούς, πει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το βρίσκει σήμερα μπροστά του.

Έτσι, θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα αμυνθεί το βράδυ της 26ης Μαΐου αν η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία υπερβεί το 3,8%. Πολύ δε περισσότερο, αν κυμανθεί στο 8% plus, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

Έχω την εντύπωση, πως δεν θα μπορεί να πει τίποτα. Ο ίδιος πριν από πέντε χρόνια έβαλε τον πήχη στο 3,8%, ο ίδιος σήμερα θα υποστεί τις σχετικές συνέπειες.

Είναι προφανές πως το πολιτικό κλίμα στις 27 Μαΐου θα είναι εντελώς διαφορετικό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Αν η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντριπτική, θα έχει πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης.

Μπορεί οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές να μην αναδεικνύουν κυβέρνηση, αλλά διαμορφώνουν την πολιτική κατάσταση, τέσσερις μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Προσπαθώ να σκεφτώ ποιο θα είναι το πολιτικό αφήγημα του Α.Τσίπρα την επόμενη ημέρα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, με τον χάρτη της Ελλάδος βαμμένο μπλε.

Προσπαθώ να υποθέσω πώς θα χειριστεί ο πρωθυπουργός την εσωκομματική κριτική, αν το κόμμα του ηττηθεί συντριπτικά.

Τι θα πει στους βουλευτές του, στα στελέχη του, στους εναπομείναντες ψηφοφόρους του.

Πώς θα υπερασπιστεί το άνοιγμά του στις φθαρμένες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς.

Αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης πως όταν ένα κόμμα που κυβερνά βρίσκεται υπό αδιαμφισβήτητη κατάρρευση, ο χρόνος διακυβερνήσεως που του απομένει είναι εφιαλτικός.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ήττα στις εθνικές εκλογές είναι σχεδόν πάντα συντριπτική. Οταν οι γραμμές άμυνας καταρρέουν και η υποχώρηση είναι άτακτη, τότε και η παράδοση είναι άνευ όρων.

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο και στην Μακεδονία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η αναλογική συμμετοχή των δύο αυτών μεγάλων περιοχών στο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, δεν αφήνει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων κινείται άνω του 8%, με δυναμική διεύρυνσης.

Ο Α.Τσίπρας μέχρι στιγμής όλες τις κρίσεις τις αντιμετώπισε με τρόπο συντεταγμένο. Έκανε ορθολογική διαχείριση τους. Οφείλω να το παραδεχθώ.

Δεν γνωρίζω πώς θα αντιδράσει μπροστά σε μιαν ανεξέλεγκτη πτώση. Τι αντοχές έχει ο ίδιος προσωπικά και τι αντοχές έχουν τα στελέχη του μετά από την υπερ-τετραετή κυβερνητική φθορά.

Η Νέα Δημοκρατία, απέδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Υπέστη τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές ήττες, ανασυγκροτήθηκε και σήμερα βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.

Είναι ένα μεγάλο, ιστορικό κόμμα, με βαθιές τις ρίζες του στην κοινωνία. Ξεπέρασε με επιτυχία την λαίλαπα των μνημονίων.

Το μέγεθος της αναμενόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει και τα δικά του όρια, τις δικές του ρίζες στην κοινωνία.

Το πώς θα χειρισθεί την πολιτική κατάσταση από την επομένη των ευρωεκλογών ως τις εθνικές εκλογές, θα δείξει και τις ικανότητες της ηγετικής του ομάδος στην διαχείριση βαθιάς πολιτικής κρίσης.

Πάντως, μετά βεβαιότητος, θα ακούσει από την Νέα Δημοκρατία το δικό του σύνθημα: «στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν».


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr
Κατηγορία Πολιτική
Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 01:21

Μην εξευτελίζεστε άλλο βρε!

 
Μην εξευτελίζεστε άλλο βρε!Αυτό που δεν μνημονεύει ακριβώς ο Τσίπρας διότι δεν τον συμφέρει, είναι ότι στην Ισπανία εκλέχθηκε Αστικό Κόμμα, και όχι το εγχώριο τσιρκοειδές σύμφυρμα.

Μιλάμε για πολιτικό οργανισμό 
  • του οποίου οι βουλευτές ΔΕΝ ντύνονται σαν καρναβάλια, 
  • το οποίο ΔΕΝ προτίθεται να κάνει "περήφανη διαπραγμάτευση" με τα πουκάμισα έξω και να κοστίσει στη χώρα του €100 δις λόγω της βλακείας, της δυστροπίας και της δυσανεξίας του στη Δυτικο-Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, 
  • το οποίο αν και μιλάει κιόλας την ίδια γλώσσα, ΔΕΝ προτίθεται να έχει περίεργες δοσοληψίες με αμφίβολης ποιότητας λατινοαμερικανικές δημοκρατίες (άλλη ήπειρος που να πάρει ο διάολος!), 
  • ΔΕΝ προτίθεται ούτε να αντικαταστήσει το νόμισμα της xώρας του με κρυπτονόμισμα μηδενικής αξίας (ούτε καν bitcoin), 
  • ούτε να κάνει "μπούκα" στο νομισματοκοπείο της χώρας του με κίνδυνο να μηδενίσει την αξία των Εθνικών αποθεμάτων (καθότι άλλος είναι ο θεματοφύλακας του Ευρώ), 
  • ΔΕΝ προτίθεται να κάνει δολοπλοκίες για να ελέγξει ή/ και να κλείσει ΜΜΕ, και φυσικά, εκεί να δείτε, 
  • ΔΕΝ προτίθεται να "εγγυηθεί ο στρατός την εσωτερική ασφάλεια" 
...καθόσον ξέρετε εκτός από τη δική μας υστερία, έχουν και οι Ισπανοί αντιδικτατορικές ευαισθησίες, και δικαίως, διότι η δική τους δικτατορία υπήρξε μακροβιότερη και φονικότερη.

Και για να τελειώνουμε, οι Ισπανοί ΔΕΝ προτίθενται να δωρίσουν μέρος της ιστορίας τους και του εθνικού τους κεφαλαίου στην... Ανδόρα για να... διασπάσουν την κεντροδεξιά της χώρας τους.

Και φυσικά αυτό που δεν μνημονεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχασαν οι... Podemos οι οποίοι είναι το αδερφό σύμφυρμα στην Ισπανία. 

Και κυρίως ότι η ήττα τους ενδέχεται να είναι και απόρροια εν μέρει της εικόνας των "ριζοσπαστών" "αριστερών" της Ελλάδας

...οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε μια πορεία τραγελαφικά εξευτελιστικού "σοσιαλδημοκρατισμού", όντας στη μέση του πουθενά πλέον με τη σύγχυσή τους,

...έχοντας ξεκινήσει από κάπου που δεν τους θέλει πλέον κανείς (κομμουνιστική αριστερά)

...και πηγαίνοντας προς μια κατεύθυνση που εκεί και να δείτε αν τους θέλουν με τα όσα τους έχουν κάνει από το 2010-2018, όταν και άρχισαν να... σοσιαλδημοκρατικοποιούνται.

Παιδιά, κάποτε μιλούσατε για... "αξιοπρέπεια". Μήπως να ανοίγατε κανένα λεξικό να ξαναθυμηθείτε τι σημαίνει η λέξη;

Διότι θα χάσετε που θα χάσετε, δεν υπάρχει λόγος για τόσο εξευτελισμό.


ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο
Κατηγορία Πολιτική
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 42

Εκπαιδευτικά Νέα