Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 09:51

Πεντάχρονος χάκαρε το Xbox!

Πεντάχρονος χάκαρε το Xbox!

 
Πεντάχρονος χάκαρε το Xbox!
 
 
Τα… μυαλά της Microsoft τρέλανε ένας 5χρονος από το Σαν Ντιέγκο, ο οποίος χάκαρε το Xbox!

O Kristoffer Von Hassel κατάφερε να συνδεθεί στο λογαριασμό Xbox Live του πατέρα του, απλά πατώντας μερικές φορές το πλήκτρο του διαστήματος και enter!

Ο πατέρας του μπόμπιρα, Robert Davies, αντιλήφθηκε το γεγονός αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, όταν τον είδε να παίζει παιχνίδια στα οποία υποτίθεται πως δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Ο Davies, μάλιστα, ο οποίος εργάζεται πάνω στην ασφάλεια των υπολογιστών ανέφερε το θέμα στη Microsoft, η οποία έφτιαξε το bug, χαρακτηρίζοντας τον Kristoffer στην ιστοσελίδα της ως «ερευνητή ασφαλείας»! Παράλληλα, δήλωσε ότι: «παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια», ευχαριστώντας τους πελάτες της για την υπόδειξη των προβλημάτων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Kristoffer δεν είναι απλά ένας 5χρονος που πατάει πλήκτρα στην τύχη, αλλά έχει... βεβαρημένο παρελθόν! Όταν ήταν μόλις ενός έτους «έσπασε» το κλείδωμα ενός κινητού τηλεφώνου, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο «home». Το μέλλον του ως χάκερ μάλλον προδιαγράφεται λαμπρό!

newsbomb

Διαβάστηκε 866 φορές

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα