Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2014 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 72 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό

Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 3 έως και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
 
Για τους πίνακες  των ονομάτων πατήστε εδώ.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Δευτεροβάθμιας

Προβολή αρχείου
Λήψη αρχείου

ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

“Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 03-11-2014 έως 30-11-2014, στις Δ/νσεις Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά”

Πρωτοβάθμιας
Προβολή αρχείου
Λήψη αρχείου
© 2014, didefth.gr.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
 
Νέο Λύκειο: Μελετάται ένταξη ειδικών μαθημάτων στο πρόγραμμαΜελετάται από το υπουργείο Παιδείας η ένταξη των ειδικών μαθημάτων, όπως  του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ Λυκείου αν και στο νομοθετικό πλαίσιο του Νέου Λυκείου και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 παράγραφος 5 αναφέρεται ότι "για την άσκηση των υποψηφίων για την εισαγωγή σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απαιτείται και εξέταση σε "ειδικά μαθήματα" δύνανται να λειτουργούν σε επίπεδο διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ώρες εκτός πρωινής λειτουργίας σχολείων τμήματα ενίσχυσης στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στα ισπανικά και στα ιταλικά".
Ήδη επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής εργάζεται ώστε να προτείνει μια ρύθμιση στο υπουργείο Παιδείας και στο αρχικό σχέδιο περιλαμβάνεται η ένταξη των ειδικών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα και πιθανόν οι μαθητές που θα ακολουθήσουν σχολές με ειδικό μάθημα να
έχουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας.
Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας κ. Στύλιος απαντώντας σε ερώτηση για τα ειδικά μαθήματα του γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου:
"Το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει για την Γ’ λυκείου ένταξη στο ωρολόγιο πρόγραμμα που δεν ίσχυε μέχρι τώρα καθόλου, όσον αφορά το γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο και πιθανόν σε αυτούς τους μαθητές να έχουμε τριάντα πέντε ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ στους υπόλοιπους που δεν ακολουθούν σχολές που χρειάζεται ειδικό μάθημα τριάντα τρεις ώρες διδασκαλίας", ανέφερε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι "η πρόθεση είναι να ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα και προς την κατεύθυνση αυτή πιθανόν να υπάρξει μείωση των ωρών διδασκαλίας από κάποιο άλλο μάθημα για τα παιδιά που ακολουθούν αυτές τις σχολές, ούτως ώστε μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα να διδάσκονται τα συγκεκριμένα μαθήματα".
Το υπουργείο θα δει την τελική θέση που θα διατυπώσει το ΙΕΠ και ακολούθως θα υπάρξει επί του θέματος εκτενής συζήτηση και διάλογος στη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στύλιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα να προσλαμβάνονται καθηγητές "για να τους βάλουμε σε σχολεία χωρίς μαθητές", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "και ως εκ τούτου, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μία κανονικοποίηση, σε έναν εξορθολογισμό από τη ζήτηση που θα υπάρχει από τους μαθητές για τα συγκεκριμένα μαθήματα, το γραμμικό σχέδιο και το ελεύθερο σχέδιο, να προκύψουν και οι αντίστοιχες προσλήψεις ωρομισθίων είτε αναπληρωτών είτε μονίμων καθηγητών.
Διότι με πολύ μεγάλη σύνεση οφείλουμε να διαχειριζόμαστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και με αυτήν τη φιλοσοφία και με αυτήν τη λογική προχωρούμε πλέον στην παρέμβαση που θα έρθει το επόμενο διάστημα. Έχει εξαγγελθεί ήδη και από τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας στη ρύθμιση και για την πληροφορική και για τα καλλιτεχνικά μαθήματα".
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
 
Εμπλοκή με άδειες άνευ αποδοχών και προσλήψεις αναπληρωτών"Κολλάει" η αξιοποίηση των χρημάτων από τις 600 άδειες άνευ αποδοχών, που, σύμφωνα με πληροφορίες και ανακοινώσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των κενών. 
Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων είχε πληροφορηθεί από υψηλόβαθμο στέλεχος ότι το Υπουργείο προτίθεται να μεταφέρει τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση. 
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αιρετό και εκ νέου υποψήφιο για το ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις άδειες άνευ αποδοχών.
Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αφού οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια δεν πληρώνονται, αλλά
διοικητικό καθώς οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν διαγράφονται από τα μητρώα μισθοδοτούμενων του δημοσίου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μεταφερθούν τα κονδύλια για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Για να καταφέρει το υπουργείο να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους πιθανόν να χρειάζεται η κατάθεση μιας τροπολογίας όπως έγινε και με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αν και δεν προβλέπεται να χρηματοδοτεί τις προσλήψεις αναπληρωτών παρόλα αυτά τα κενά οδήγησαν το Υπουργείο στην αξιοποίησή του. 
Ο κ. Παληγιάννης δεν παρέλειψε να μας δηλώσει ότι αν υπάρχει βούληση όλα γίνονται ενώ μας ανέφερε επί του θέματος και τη λαϊκή παροιμία "όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει", με την οποία δηλώνεται η αναβλητικότητα του υπουργείου.
Καλόγηρος Βασίλειος
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Αμφίπολη: Το υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται για νέα ευρήματαΜηχανήματα που θα μετρούν τη στατική συμπεριφορά του μνημείου, την υγρασία και γενικώς τις συνθήκες του μικροκλίματος εγκαταστάθηκαν μέσα στον τάφο της Αμφίπολης.
Τα μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν στις μελέτες για την προστασία του μνημείου.
Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου συνεχίστηκαν με κανονικούς ρυθμούς οι αποχωματώσεις.
Το υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα τυχόν νέα ευρήματα, μιας και όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", η ανασκαφή δεν έχει φτάσει ακόμη σε φυσικό έδαφος και ανασκάπτονται ακόμη αμμώδεις περιοχές, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί ως επιχώσεις, όπως εκτιμούν

οι ανασκαφείς.

Όταν θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή, θα μελετηθούν τα μέτρα στήριξης, προστασίας και ανάδειξης του μνημείου. Κατόπιν, θα μελετηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αν και πότε θα υπάρξει διερεύνηση στον υπόλοιπο λόφο Καστά για ύπαρξη ή μη και άλλων μακεδονικών τάφων ή αρχιτεκτονημάτων.
Είναι, άλλωστε, γνωστό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι στην κορυφή υπάρχει νεκροταφείο της Εποχής του Σιδήρου, το οποίο είχε ανασκάψει ο αείμνηστος Δημήτρης Λαζαρίδης, αλλά δε γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια άλλη κατασκευή.
Η Χάιδω Κουκούλη, επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων, η οποία υπηρέτησε χρόνια στην περιοχή, μας λέει ότι το νεκροταφείο αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Ο Δημήτρης Λαζαρίδης θεωρούσε ότι πρόκειται για το νεκροταφείο του πολίσματος που προϋπήρξε της Αμφίπολης, με το όνομα "Εννέα Οδοί".
Η κυρία Κουκούλη σημειώνει ότι η ανασκαφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς τόσο κατά τη διάρκεια που την έκανε ο Λαζαρίδης, όσο και μετά, τα οικονομικά ήταν πενιχρά και οι άνθρωποι λιγοστοί.
Σε κάθε περίπτωση, δεκάδες τάφοι έχουν ανευρεθεί, όμως κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν πολλοί ακόμη.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 117

Εκπαιδευτικά Νέα