Λογισμικό εντοπισμού κλεμμένων κινητών
«Άτρωτο» λογισμικό εντοπισμού κλεμμένων κινητών
Ανιχνεύει τις συσκευές και τους κλέφτες και δεν διαγράφεται με τίποτα

Σύμφωνα με τους επινοητές του «άτρωτου» λογισμικού προστασίας από την εταιρεία Absolute Software – η οποία ειδικεύεται σε παρόμοια αντικλεπτικά συστήματα για οχήματα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές - η κλοπή κινητών έχει λάβει διαστάσεις «πανδημίας». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των βρετανικών αρχών, μόνο στο Λονδίνο ημερησίως, περίπου 300 κινητά τηλέφωνα κάνουν «φτερά».
«Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου “επίμονου” λογισμικού, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιήσει τον “διακόπτη του θανάτου”, εντοπίζοντας τους κλέφτες και συγκεντρώνοντας έτσι όλα τα απαραίτητα ενοχοποιητικά για εκείνους στοιχεία» εξηγεί ο Μαρκ Γκρέις από την Absolute Software.
Το λογισμικό βρίσκεται εγκατεστημένο σε κάποια κινητά τύπου Android, όπως π.χ. τις νέες συσκευές της Samsung, Galaxy S4 και Galaxy Tab 3.
Πώς λειτουργεί το λογισμικό-«αστυφύλακας»
Πρόσφατη κλοπή κινητού, στη Μινεάπολη, στις ΗΠΑ, δείχνει τον ακριβή μηχανισμό λειτουργίας του LoJack. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας δήλωσε στην Absolute Software και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, την κλοπή του καινούργιου του Samsung Galaxy S4.
Μέσα από μια σειρά εργαλείων ταυτοποίησης, η εταιρεία προχώρησε στην ανάλυση γραπτών μηνυμάτων, email και άλλων αρχείων (π.χ. φωτογραφίες κτλ.) και κατάφερε να αναγνωρίσει τον χρήστη της συσκευής. Στη συνέχεια η εταιρεία εντόπισε την διεύθυνση κατοικίας του δράστη και η αστυνομία ανέλαβε τη συνέχεια, με αποτέλεσμα η συσκευή να επιστρέψει στα χέρια του νόμιμου κατόχου της.
Η ετήσια συνδρομή στην «άγρυπνη» υπηρεσία του LoJack, ξεκινάει από 36 ευρώ.
Super User
E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Τελευταία άρθρα από τον/την Super User
- ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Για το αποτέλεσμα των εκλογών του 22ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ
- Διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού – Ρυθμίζονται θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης
- Οι νέες συντάξεις του Δημοσίου ανάλογα με τα έτη ασφάλισης
- Διεξαγωγή συνεντεύξεων εκπαιδευτικών με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση θέσεων ΠΕ11 στο Δευτεροβάθμιο Κύκλο του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξέλλες ΙΙΙ
- Πυροσβεστική Ακαδημία: Στρατιωτική εκπαίδευση για τους νέους σπουδαστές – Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ
Προσθήκη σχολίου
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.
Please wait...