Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούλιος 2018 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 

­­­­­Δελτίο Τύπου
 
Της 23ης Ιουνίου 2018
 
 
 
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε καλλιέργειες στις περιοχές του Μυρτοφύτου, Φωληάς, Ακροποτάμου, Ποδοχωρίου, Πλατανοτόπου και της Κάρυανης, και άκουσε τα προβλήματα των αγροτών.
 
Πιο συγκεκριμένα, στους αμπελώνες Μυρτοφύτου, Ακροποτάμου, Ποδοχωρίου, Πλατανοτόπου και Φωληάς εντοπίζεται οξεία εμφάνιση βοτρύτη και περονόσπορου, η οποία θα έχει ως συνέπεια τη απώλεια μέρους της φετινής σοδειάς. Όσον αφορά τη περιοχή της Κάρυανης, μετά τη πρόσφατη χαλαζόπτωση επιβεβαιώνεται ο κίνδυνος απώλειεας μέρους ή και του όλου της φετινής σοδειάς.



Συν τοις αλλοις, οι περιοχές του Νέστου, τις οποίες επισκέφθηκε ξανά ο π. Βουλευτής, συνεχίζουν να πλήττονται αυτή τη φορά από ανέμους, με αποτέλεσμα μέρος της σοδειάς να καταστραφεί από τη βίαιη αποκοπή και τη πτώση στο έδαφος.

 
Σε πείσμα των καιρών, ο π. Βουλευτής μίλησε με τους αγρότες των ανωτέρω περιοχών αυτοπροσώπως και δεσμεύτηκε να προβει στις κατάλληλες ενέργειες και να ενημερώσει πρωτίστως τον ΕΛΓΑ. Ο π. Βουλευτής έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όλων αυτών που μοχθούν.
 
 
 
Με εκτίμηση,
 
Γιάννης Πασχαλίδης
 
π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας 
 

 

Δελτίο Τύπου
 
Της 7ης Ιουνίου 2018
 
 
 
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε τις πληγείσες από τη καταστροφική βροχόπτωση περιοχές του Νέστου.
 
Ερχόμενος σε επαφή με τους κατοίκους, διεπίστωσε πως οι ζημιές δεν περιορίζονται μόνο στις αγροτικές καλλιέργειες των περιοχών αυτών, αλλά έπληξαν κατοικίες και χώρους αποθήκευσης επιβαρύνοντας έτει περισσότερο τη θέση των πληγέντων.
 

 

Όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα, σχεδόν όλες οι καλλιέργειες καλαμποκιού, οπωροκηπευτικών, φασολιών, ακτινιδίων και σόγιας υπέστησαν ζημίες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός αυτών θα φέρει τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης φυσικής καταστροφής για τα επόμενα χρόνια.
 
Σε πείσμα των καιρών, ο π. Βουλευτής μίλησε με τους πληγέντες αυτοπροσώπως και δεσμεύτηκε να προβει στις κατάλληλες ενέργειες απευθυνόμενος στον πρωτίστως στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εκταμιευθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις. Ο π. Βουλευτής έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όλων αυτών που μοχθούν.
 
 
 Με εκτίμηση,
 
Γιάννης Πασχαλίδης
 

π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Εκπαιδευτικά Νέα