Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2019 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Χιλιάδες αναπληρωτές αρνούνται τον διορισμό τους!
Πέρσι το ποσοστό ξεπέρασε το 50%!
Για ποιους λόγους αρνούνται οι συνάδελφοί μας την πρόσληψή τους;
Οι αναπληρωτές δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους διότι:
- Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής που απαιτείται σήμερα τόσο στην Αθήνα όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές,
και κυρίως στις τουριστικές δεν μπορούν να βρουν ούτε καν στέγη για ολόκληρη τη διδακτική περίοδο.


- Έχει περικοπεί η μοριοδότησή τους. Είναι άδικη η αλλαγή της μοριοδότησης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας.
- Υπάρχει απογοήτευση, καθώς βλέπουν ότι περνούν τα χρόνια και δεν υπάρχει ελπίδα για μόνιμους διορισμούς, εφόσον δεν υπάρχει σχετική δέσμευση από την πολιτεία.
Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή:
- Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αναπληρωτές.
- Να υπάρξει αύξηση στους μισθούς τους και εξίσωση στα υπόλοιπα δικαιώματά τους με αυτά των μονίμων καθηγητών. Δεν υπάρχουν «καθηγητές δύο ταχυτήτων»! Όλοι είμαστε ίσοι και έτσι πρέπει να είμαστε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά.
Όλα αυτά θα αποτελέσουν κίνητρο και στήριξη για ανθρώπους που δουλεύουν επί πολλά έτη στην εκπαίδευση.
Νικηφόρος Κωνσταντίνου, τέως Πρόεδρος και νυν Ταμίας ΟΛΜΕ
Αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Νικολίτσα Τρίγκα


 
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι,
Είμαστε όλοι εδώ, στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ενωμένοι και με αυτοπεποίθηση, στελέχη από όλη τη χώρα, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων, του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργούμε με συνέπεια τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες. Το μέλλον είναι ήδη εδώ!

Κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα στις 7 Ιουλίου άνοιξε ένα νέο βιβλίο στην ιστορία της. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, και αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους έναν οδυνηρό κύκλο βαθιάς κοινωνικής κρίσης και μιζέριας. Και όλοι εμείς, ο καθένας από το μετερίζι του, κάθε μέρα εργαζόμαστε σκληρά για να τιμήσουμε αυτή την εντολή και να κάνουμε τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη. Και μας γεμίζει δύναμη ότι οι πολίτες αισθάνονται ήδη αυτή την αλλαγή. Οι πολιτικές μας ήδη αποδίδουν καρπούς και οι πολίτες απολαμβάνουν μια βελτιωμένη καθημερινότητα. Αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και σίγουροι ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η χώρα πλέει σε ήσυχα νερά. Και αυτό δεν είναι κάτι που αισθάνονται οι πολίτες μόνο εντός της χώρας, αλλά και οι εταίροι μας και συνομιλητές μας από τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα είναι ξανά αξιόπιστος συνομιλητής και ισότιμος εταίρος.
Στην οικονομία, μειώσαμε πιο νωρίς από ότι είχαμε πει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες, μειώνουμε ήδη φορολογικούς συντελεστές για εισοδήματα, επιχειρήσεις, μερίσματα. Απαλλάξαμε τη χώρα από τη θηλιά των capital controls. Η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές, με πρωτοφανώς χαμηλά επιτόκια, ακόμη και αρνητικά επιτόκια! Η ασφάλεια επανέρχεται στη χώρα. Οι επενδύσεις προχωρούν με ταχύ ρυθμό.
Η μεγαλύτερη όμως επένδυση για τη χώρα είναι η Παιδεία μας. Και εκεί ξεκινήσαμε από κάτω προς τα πάνω, όπως είχαμε υποσχεθεί, επεκτείνοντας τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για όλους. Ενισχύσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και ετοιμάζουμε νέα πρότυπα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζουμε νέες θεματικές για το πρόγραμμα σπουδών, ενισχύουμε τις ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες των παιδιών μας. Επιλύσαμε χρόνια ζητήματα των Δημοσίων ΙΕΚ. Και στα πανεπιστήμια, το άσυλο της βίας και της ανομίας καταργήθηκε, αποκαταστήσαμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η εικόνα των πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει. Απελευθερώσαμε τα μεταπτυχιακά προγράμματα, δίνουμε μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στο πανεπιστήμιο. Το λέγαμε προεκλογικά, το πράττουμε μετεκλογικά, βγάζουμε εξουσίες από πάνω μας για να δημιουργήσουμε ένα πιο ελεύθερο σχολείο και πανεπιστήμιο. Και μεθαύριο καταθέτουμε νομοσχέδιο που συνδέει την κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με την αξιολόγησή τους. Όσο καλύτερο είναι ένα πανεπιστήμιο, τόσα περισσότερα χρήματα να εισπράττει από το κράτος! Και βάζουμε τάξη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας που ισοπέδωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Δρομολογούμε ήδη συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για να κάνουμε τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο αντί να διώχνει τα δικά μας παιδιά. Και κάτι τελευταίο που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τις αξίες που πρεσβεύουμε: τη σημαία στην εθνική μας επέτειο, την 28η Οκτωβρίου, την κράτησαν όσοι αρίστευσαν, και όχι όσοι κληρώθηκαν!
Κυρίες και Κύριοι, προχωράμε με το βλέμμα μας μπροστά. Για αυτό και είμαστε όλοι εδώ, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, διαμορφώνουμε νέες πολιτικές, συλλογικά και συνεργατικά. Και αυτή η διαδικασία είναι η πιο σημαντική, έτσι δίνουμε πνοή στη Δημοκρατία μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί, μπροστά! Πάντα μπροστά, εκεί που θέλουμε να βαδίσει η χώρα. Εκεί που της αξίζει να βρεθεί. Στο μέλλον. Το μέλλον αρχίζει τώρα!
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 489
ΨΗΦΙΣΑΝ 442
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 31
ΕΓΚΥΡΑ 411
Η
ΕΛΑΒΑΝ:
ΠΕΚ 199 (4 έδρες: Βασιλειάδης, Καρυδόπουλος, Λίτσος, Κιουτσούκης)
ΔΑΚΕ 166 (3 έδρες: Καϊοπούλου, Ζωγραφόπουλος, Χατζή)
ΣΥΝΕΚ 46 (0 έδρες)
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 
1. ΔΑΚΕ 311 ψήφοι
τέσσερις έδρες.
2. Δημοκρατική Ενότητα (ΔΗΣΥ, ΕΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) 192 ψήφοι  2δύο έδρες.
3. Ε.Κ.Ε. 97 ψήφοι  1 μία έδρα
4. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 90 ψήφοι  1 μία έδρα
5. ΠΑΜΕ 82 ψήφοι 1μία έδρα.


ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
1.Τρικάλης Χρήστος 231
2. Ταμπακά Όλγα 124
3. Αναγνωστοπούλου Γεωργία 97
4. Αρσένης Αθανάσιος 46
5. Τσιάκαλος Γεώργιος 96
6. Αναγνώστου Βαΐτσα 69
7. Κοκόρας Ιωάννης 46
8. Ζώης Βασίλειος 52
9. Παπασπύρου Δημήτριος 41
Ελεγκτική Επιτροπή
1. Μπριάζας Αντώνιος 100
2. Μπαρμπάτσης Δημήτριος 131
3. Γκαμπράνας Αθανάσιος 58
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


3 phyl
        Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την έναρξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2019-2020 καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί  των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ85 και ΠΕ06 οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης σχολικού έτους 2018-2019, οι οποίοι παραμένουν σε ισχύ σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 131407/Ε1/24.08.2019 Υ.Α. (Β΄ 3283, ΑΔΑ: 6Α0Ε4653ΠΣ-Ε66), και επιθυμούν να απασχοληθούν ως διδάσκοντες στην Ενισχυτική Διδασκαλία με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή/και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την 144869/Δ2/18-09-2019 Υ.Α. (Β΄ 3588) «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2019-2020» να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ)

 

από Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 έως και Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019
Από την παρούσα διαδικασία εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη προσληφθεί ως αναπληρωτές (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου) κατά το τρέχον σχολικό έτος. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι, κατόπιν πρόσληψης, για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία ή έχουν παραιτηθεί, καθώς και εκείνοι των οποίων η πρόσληψη έχει ανακληθεί.

Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα ως προς το ΣΚΑΕ Ββάθμιας Χίου 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


melidepypost

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους φοιτητές που έχουν καταθέσει ένσταση - αίτηση θεραπείας επί των αρχικών αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής ότι, από σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/

Συνολικά κατατέθηκαν 3.893 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 728, δηλ. ποσοστό 18,7%.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
rsz niki kerameus forumkainotomiasΠαρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αξιολόγηση, την Αναβάθμιση και την Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ν. Κεραμέως παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την ίδρυση μιας ενισχυμένης Αρχής με ευρύτερες, ουσιαστικές, αρμοδιότητες, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Η Αρχή αυτή θα αντικαταστήσει την ΑΔΙΠ.

Ειδικότερα προβλέπεται:
- Ενίσχυση με νέες αρμοδιότητες όπως η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, η σύνδεσή της με την χρηματοδότηση και ο στρατηγικός σχεδιασμός.

-Διεύρυνση των υφιστάμενων αρμοδιοτήτων πιστοποίησης.  Προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών της Αρχής με την πρόβλεψη περαιτέρω εγγυήσεων κατά τη διαδικασία ορισμού των μελών της.

Επιπλέον, γίνεται σημαντικό βήμα για την ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων της χώρας μας:

-Για πρώτη φορά προβλέπεται συγκεκριμένο ποσοστό της χρηματοδότησης να εξαρτάται από την αξιολόγηση.

-Για πρώτη φορά πιστοποιούμε τα προγράμματα σπουδών πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

- Για πρώτη φορά εξετάζεται αν τα Α.Ε.Ι. πληρούν ποιοτικές προϋποθέσεις για να οργανώνουν προγράμματα σπουδών α’, β’ και γ κύκλου.

-Για πρώτη φορά εντάσσονται θεματικές και συγκριτικές αξιολογήσεις των Ιδρυμάτων σε κρίσιμα πεδία, π.χ. πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, ηλεκτρονική μάθηση, εξωστρέφεια.

-Για πρώτη φορά προβλέπεται αυτοτελής αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων των Α.Ε.Ι..
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


Η φιλία δεν έχει όρια: Ένα συγκινητικό animation που πρέπει να δείτεΤρυφερό, συγκινητικό και πολυβραβευμένο, για τη δύναμη της αγάπης και την αξία της φιλίας.
Η εγκεφαλική παράλυση είναι η πάθηση του αγοριού, ενός από τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές του «cuerdas».
Ένα animation του ισπανού Pedro Solis, το οποίο δυστυχώς δεν έχει αγγλικούς υπότιτλους. Απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου φιλμ μικρού μήκους για το 2014 και δικαίως!
H Μαρία είναι το κορίτσι που αυθόρμητα γίνεται φίλη με το αγόρι, περνά ατελείωτες ώρες μαζί του, μοιράζεται το παιχνίδι, την ανάγνωση βιβλίων και σκαρφίζεται ένα σωρό τρόπους για να κάνει την καθημερινότητά του πιο ευχάριστη.
Ένα πολύ συγκινητικό φιλμάκι όχι μόνο κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά που προβάλλει με τον πιο γλυκό τρόπο την αξία της φιλίας, τη δύναμη της αγάπης, της αποδοχής και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Δείτε το !

"Cuerdas", Σχοινιά

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 32

Εκπαιδευτικά Νέα