Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2018 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 

Δελτίο Τύπου
Της 24ης Mαΐου 2018
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πρίνου, συναντήθηκε με τον Διευθυντή, τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό και ενημερώθηκε για τη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.
Ο συγκεκριμένος φορέας υγείας προσπαθεί να λειτουργήσει με ελάχιστο προσωπικό, καθώς, παρά την έλλειψη τουλάχιστον τεσσάρων (4) νοσηλευτών, οι «κενές» θέσεις δύο (2) διοικητικών υπαλλήλων καλύπτονται από τους ήδη υπάρχοντες νοσηλευτές. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι η λειτουργία του ΚΥ Πρίνου να επιβαρύνεται έτι περισσότερο.

 

Η αδιαφορία των κυβερνώντων για την κατάσταση των ΚΥ πολύ πιθανό να οφείλεται στις δύσκαμπτες ιδεοληψίες τους. Όπως διατρανώνουν εδώ και αρκετό καιρό, τα Τ.Ο.Μ.Υ. είναι οι φορείς που θα επωμιστούν την παροχή πρωτοβάθμιας νοσηλείας, ενώ τα ΚΥ θα είναι μόνο για να εκτελούν συνταγές. Όταν όμως η κουβέντα έρχεται στο πότε θα λειτουργήσουν τα Τ.Ο.Μ.Υ., τηρείται σιγήν ιχθύος. Ουσιώδης, δε, διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τα Τ.Ο.Μ.Υ. στελεχώνονται με γιατρούς ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Παθολόγου και Παιδιάτρου, ενώ τα ΚΥ διαθέτουν γιατρούς πληθώρας ειδικοτήτων.
Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Τα ΚΥ είναι οι εκ των πραγμάτων πάροχοι πρωτοβάθμιας νοσηλείας και οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν προσπαθούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια και φιλότιμο χειμώνα-καλοκαίρι στο έργο το οποίο επιτελούν. Ιδιαίτερα τα ΚΥ με έδρα νησιά, όπως αυτό της Θάσου, καλούνται να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές φορές με έλλειψη υλικών μέσων. Συμπέρασμα όλων των ανωτέρω είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφήσει στη μοίρα τους τα ΚΥ, έχοντας το βλέμμα στραμμένο σε σχέδια επι χάρτου που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Μόνο το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτά έχει μείνει για να τους δίνει ζωή.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας από τη Θάσο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται ιδίως τη χειμερινή περίοδο.
Ο π. Βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Πρίνου για το έργο που επιτελεί. Επίσης, δεσμεύεται να ενεργήσει κατά το μέτρο του δυνατού, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

 

Δελτίο Τύπου
Της 3ης Μαΐου 2018
 
 
 
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας.
Συνομίλησε με τους κτηνοτρόφους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως γνωστόν, το κυριότερο από αυτά έγκειται στην ουσιαστικά «εξαναγκαστική» μείωση των τιμών πώλησης του γάλακτος, καθώς οι γαλακτοβιομηχανίες αναζητούν φτηνότερες λύσεις σε εσωτερικό ή και εξωτερικό. Ενδεικτικά, η μέση τιμή του πρόβειου γάλακτος μειώθηκε από 1,09 σε 0,75 ευρώ/λίτρο, ενώ το κατσικίσιο πωλείται σε μέση τιμή 0,40 ευρώ/λίτρο.

 

Είναι φανερό πως η κατάσταση αυτή απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς έχει να κάνει με συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ δύο εκ των βασικότερων πυλώνες της πρωτογενούς και δευτερογενούς αντίστοιχα παραγωγής. Παρά ταύτα και παρά τις εκκλήσεις των αγανακτισμένων κτηνοτρόφων για εξεύρεση λύσης, ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου αδιαφορεί πλήρως. Πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος Υπουργός με τις παραλείψεις, αλλά και τις «ενέργειες» του έχει συνδράμει στη δημιουργία ακόμη πιο ασφυκτικού κλίματος για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Για παράδειγμα, ακόμα αναμένονται αποζημιώσεις του 2017 για παγετούς, ζωικές αρρώστιες κ.α.
Για τους ανωτέρω λόγους, οι κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένως ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Ο πρώην Βουλευτής θα συνδράμει κατά το μέτρο του δυνατού τις ενέργειες των ανωτέρω, ενώ ήδη έχει αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.
Τέλος, ο π. Βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ανωτέρω επιχειρήσεις για τη φιλοξενία.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας
 

Εκπαιδευτικά Νέα