Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2018 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 

 
Σε συναγερμό ο Έβρος | Πλημμυρίζουν εκτάσεις και σπίτια (video)Σε συναγερμό βρίσκεται ο νομός Έβρου, μετά και τα χτεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, με την έντονη βροχόπτωση. Στο Διδυμότειχο μάλιστα, πολλές περιοχές, κυρίως οι παραποτάμιες, κοντά δηλαδή στον Ερυθροπόταμο αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς είδαν το νερό να μπαίνει μέχρι και μέσα στα σπίτια τους, και μέχρι και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, με σκούπες και ότι άλλο μέσο διέθετε ο καθένας προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της Κυρίας Μαρίας, της οποίας τόσο το σπίτι, μέσα στο σαλόνι όσο και το γκαράζ υπέστησαν μεγάλες καταστροφές. Στο Πύθιο Μάλιστα το νερό ξεπέρασε τα 6,10 μέτρα. Ο Δήμαρχος της πόλης, Παρασκευάς Πατσουρίδης, αμέσως επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία έστειλε 13 οχήματα και 2 του στρατού, ενώ παράλληλα, λειτουργούσαν και 9 αντλίες του Δήμου. Ευτυχώς η κατάσταση εκτονώθηκε, και προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ανησυχία.
 
Οι κάτοικοι βέβαια της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς όπως λένε είναι ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται συνέχεια. Σε παρόμοια κατάσταση και η περιοχή του Σουφλίου, με τον Δήμαρχο της πόλης, Ευάγγελο Πουλιλιό να κάνει λόγο για ένα τεντωμένο σχοινί που κανείς δε ξέρει πότε θα σπάσει. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εάν το νερό ανέβει ακόμα δεκαπέντε πόντους, σε πολλά σημεία θα ξεπεράσει τα αναχώματα. Ήδη έχει σπάσει ένα θυρόφραγμα στο Τυχερό. Αυτό που όλοι εύχονται, είναι να μη βρέξει τις επόμενες ημέρες,καθώς μία μεγάλη βροχόπτωση θα έχει ως αποτέλεσμα, το νερό, να φτάσει στα σπίτια του Σουφλίου, επεσήμανε ο Δήμαρχος.


videotex.gr


Δελτίο Τύπου
 
Της 15ης Μαρτίου 2018
 
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Τερζούδη και συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με τη μεταφορά του ΠΣ πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» στο λιμάνι της Καβάλας.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξήγησε πως λόγω βλάβης του κύριου ΠΣ πλοίου του Λιμένα Θεσσαλονίκης, το «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» διετάχθη να παραμείνει έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στο κύριο ΠΣ πλοίο. Μόλις αποκατασταθεί η βλάβη, το ΠΣ πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» θα καταπλεύσει στο Λιμένα Καβάλας.
Επιπλέον, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε τον π. Βουλευτή πως το ΠΣ πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» θα αντικατασταθεί σε περίπτωση που εγκριθεί σχετικό κονδύλιο ΕΣΠΑ, το οποίο εντάσσει τον Λιμένα Καβάλας και Λαυρίου στους ευεργετούμενους λιμένες που θα ενισχυθούν με Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης.
Με εκτίμηση,
π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας
Γιάννης Πάσχαλίδης


Επεισόδια ξέσπασαν στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων , στη Μόρια, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.
Προσφύγες και μετανάστες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου και λάμψης.


Παράλληλα, στον καταυλισμό επιχειρεί η πυροσβεστική, καθώς υπάρχουν εστίες φωτιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 
Θρίλερ στον Έβρο | Μετανάστες σε νησίδα που δεν πλησιάζει κανείς!Πέντε άτομα βρίσκονται από το πρωί πάνω σε νησίδα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου και λόγω της έντασης που επικρατεί στην περιοχή κανένας δεν πλησιάζει για να τους σώσει! Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα www.thrakinea.gr
Πρόκειται πιθανότατα για μετανάστες, καθώς είναι συχνό πέρασμα μεταναστών η περιοχή.

Η νησίδα ίσως να είναι από τις αμφισβητούμενες, αναφέρουν πληροφορίες από τον Έβρο και για τον λόγο αυτό ούτε από την πλευρά της Τουρκίας ούτε από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει κάποια αντίδραση, πιθανώς επειδή φοβούνται την αντίδραση και ενδεχόμενες συλλήψεις.
Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες ακούγεται πως υπάρχει ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή τους θα τεθεί σε κίνδυνο, καθώς δεν φαίνεται να διαθέτουν κάποια βάρκα για να μπορέσουν να μετακινηθούν.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και από τις δυο πλευρές. Ας σημειωθεί πάντως πως στο συγκεκριμένο σημείο την αρμοδιότητα έχει η Αστυνομία.
armyvoice.gr

Εκπαιδευτικά Νέα