Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2023 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 

 

WhatsApp Image 2023 01 26 at 3.29.24 PM

Στην αξιολόγηση που έχει ξεκινήσει στα σχολεία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην  εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3. 

Η υπουργός υπογράμμισε πως στόχος της αξιολόγησης είναι η βελτίωση και ότι, για πρώτη φορά, υπάρχουν δεδομένα για το πού βαδίζει η εκπαίδευση στα σχολεία. Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε πως για τη μονιμοποίηση είναι υποχρεωτική πλέον η αξιολόγηση.

Η κ. Κεραμέως, ανέφερε ότι «αν κάποιος αξιολογηθεί θετικά παίρνει μόρια και μπορεί να ανέβει στη βαθμίδα, να γίνει διευθυντής σχολείου, διευθυντής εκπαίδευσης κλπ που σημαίνει και μισθολογική άνοδο. Αν κάποιος δεν αξιολογηθεί σωστά, προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση. Aξιολογούνται όλοι, ακόμα και οι διευθυντές και αν κριθεί ότι δεν είναι επαρκείς, μπορεί να απομακρυνθούν». 

Η αναφορά Κεραμέως στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών

«Είχα πει ότι η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Έχει να γίνει από 1982, δηλαδή 41 ολόκληρα χρόνια. Από τότε έγιναν προσπάθειες αλλά με οριζόντιο τρόπο δεν ξεκίνησε.

Τι αξιολογούμε;», σημείωσε και είπε ότι κινείται σε δύο βασικούς άξονες:

1) Το επιστημονικό κομμάτι, δίνοντας ως παράδειγμα «Τα μαθηματικά που διδάσκω είναι σωστά; Είναι πλήρη; Φτάνει αυτό; Όχι».

2) Τη Μεταδοτικότητα. «Μπορεί να είμαι το καλύτερο μυαλό αλλά να υπολείπομαι σε μεταδοτικότητα, να μην μπορώ να μεταλαμπαδεύσω γνώσεις και δεξιότητες. Γιατί ένας δάσκαλος πρέπει να τα κάνει και τα δύο», όπως είπε.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως, αν κάποιος αξιολογηθεί θετικά παίρνει μόρια και μπορεί να ανέβει στη βαθμίδα, να γίνει διευθυντής σχολείου, διευθυντής εκπαίδευσης κ.λπ., κάτι που σημαίνει και μισθολογική άνοδο. Αν κάποιος δεν αξιολογηθεί σωστά, προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση, ενώ αξιολογούνται όλοι, ακόμα και οι διευθυντές και αν κριθεί ότι δεν είναι επαρκείς, μπορεί να απομακρυνθούν.

«Στόχος της αξιολόγησης είναι η βελτίωση» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως για τη μονιμοποίηση είναι υποχρεωτική πλέον η αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση σχολικής μονάδας

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο με σφοδρότατες αντιδράσεις. «Κινηθήκαμε νομικά γιατί κήρυξαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις αποχή διαρκείας, σαν να λένε , δεν μας αρέσει ο νόμος, δεν τον εφαρμόζουμε’, αλλά αυτή η κυβέρνηση διακρίνεται γιατί ψηφίζει νόμους και τους εφαρμόζει», ανέφερε, σημειώνοντας πως φέτος είναι η 2η χρονιά που γίνεται.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «σαράντα χρόνια στη χώρα, χαράσσουμε εκπαιδευτική πολιτική χωρίς να ξέρουμε πού πάμε καλά και που δεν πάμε καλά. Χωρίς να έχουμε δεδομένα. Είναι σαν να πηγαίνεις στον γιατρό και να του λες δε νιώθω καλά και να σου λέει θα σου γράψω φάρμακα. Θα σου γράψει φάρμακα χωρίς να σου κάνει την εξέταση;», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως πλέον κάθε χρόνο αξιολογούμε το σύστημα και βλέπουμε πού τα πάμε καλά και πού όχι και επικεντρώνουμε στη βελτίωσή του. Ανέφερε ότι και σε αυτό το επίπεδο το μέτρο εφαρμόζεται για 2ο χρόνο.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι στο Δημοτικό τα πάμε πολύ καλύτερα και στο Γυμνάσιο έχουμε μια κάμψη. «Άρα πρέπει να επικεντρώσουμε εκεί. Υπάρχει πρόβλημα και στην κατανόηση κειμένου, και στα μαθηματικά και στην ορθογραφία», ανέφερε.

Γνωστοποίησε ότι, μέχρι στιγμής έχει γίνει αξιολόγηση περίπου στα μισά σχολεία, σε 6.000 από τα 13.000 που υπάρχουν και πως η εξέταση γίνεται στο τέλος του Δημοτικού και του Γυμνασίου, οπότε βλέπεις την εξέλιξη των μαθητών. Γίνεται δε οριζοντίως και «είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεδομένα για το τι γίνεται στο σχολείο και δεν περιμένουμε τις πανελλαδικές στο τέλος του Λυκείου», όπως είπε.

«Είναι αναλυτικά και δημοσιευμένα ανά περιοχή στην ελληνική PISA και βλέπεις πως πάει κάθε περιοχή. Αυτό είναι η αφετηρία για να χαράξεις πολιτική. Για να δεις που υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι στα σχολεία που υπάρχει πρόβλημα μετά την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ενσωματώνονται προγράμματα σπουδών σε όλα τα μαθήματα – νέα ύλη- μετά από 20 χρόνια ενώ ενσωματώνονται και οι παρατηρήσεις αυτές από την ελληνική PISA.

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

«Σχεδόν 4 χρόνια μετά την έναρξη της θητείας μου, είμαι πολύ πιο αισιόδοξη για το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. Εργαστήρια δεξιοτήτων, νέο μάθημα που εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, με θεματικές όπως η ρομποτική, η επιχειρηματικότητα, η κλιματική αλλαγή, ο σεβασμός στον άλλον κλπ», είπε χαρακτηριστικά.

Κατέληξε λέγοντας ότι «κάναμε επιμόρφωση τον Ιούλιο μετά από δύσκολη χρονιά Covid και ήταν προαιρετική. Είχαμε συμμετοχή 99,7% σε έναν μήνα που υποτίθεται είναι μήνας διακοπών. Αυτό δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί μας είχαν δίψα για μάθηση. Είχαν ένα πάγιο αίτημα και είχαν δίκιο, ότι η πολιτεία δεν τους επιμορφώνει. Τώρα έρχεται η πολιτεία και τους επιμορφώνει. Αυτό είναι το καθήκον μας».

«Αυτοαξιολογούμαι»…

Στην ερώτηση αν η και η ίδια αυτοαξιολογείται, απάντησε «αυτοαξιολογούμαι και αξιολογούμε επίσης. Επίσης θα αξιολογηθώ και από τους πολίτες».

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

.pngΓια δύο ρυθμίσεις «που δίνουν οριστικές απαντήσεις στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, οι δύο ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, που κατατέθηκαν στη Βουλή στις 30 Ιανουαρίου, δίνουν «οριστικές απαντήσεις στα ζητήματα για τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο σχετικά με το ΠΔ 85/2022 και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού».

Με την πρώτη ρύθμιση «επεκτείνεται και στους ΟΤΑ, υφιστάμενη διάταξη που αφορούσε σε εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των καλλιτεχνών καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών. Η ως άνω ρύθμιση κατέστη αναγκαία, προκειμένου να μην καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι και στους ΟΤΑ, οι αποδοχές των καλλιτεχνών καθορίζονται με ειδικό τρόπο, ως αναγνώριση της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας τους» επισημαίνει η ανακοίνωση.Σύμφωνα με την δεύτερη ρύθμιση, «εξαιρούνται ρητά από το πεδίο εφαρμογής του ΠΔ 85/2022, η απασχόληση καλλιτεχνών για την παροχή αμιγώς καλλιτεχνικού έργου σε φορείς του δημοσίου τομέα. Με την ρύθμιση αυτή αποτυπώνεται και νομοθετικά αυτό το οποίο είχε εξ αρχής διασαφηνιστεί από την κυβέρνηση, ότι δηλαδή η απασχόληση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καλλιτεχνών εξαιρείται από το ΠΔ 85/2022, εφόσον αφορά σε παροχή αμιγώς καλλιτεχνικού έργου. Επιπλέον εξαιρείται και ως προς τις προσλήψεις εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών κλάδων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου ισχύει και εφαρμόζεται διακριτό προσοντολόγιο. Η ρύθμιση επιβεβαιώνει επίσης ότι η εφαρμογή του ΠΔ δεν συνεπάγεται την οποιαδήποτε μετατροπή υφιστάμενων θέσεων καλλιτεχνών βαθμίδας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε θέσεις βαθμίδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».Με τις παραπάνω ρυθμίσεις «μπαίνει τέλος σε οποιαδήποτε αμφιβολία είχε δημιουργηθεί στον δημόσιο διάλογο σχετικά με το εάν το ΠΔ 85/2022 επηρεάζει καθ' οιονδήποτε τρόπο την πρόσληψη, απασχόληση και αμοιβή καλλιτεχνών στο Δημόσιο, αλλά και ακαδημαϊκά τους ζητήματα. Επιπλέον διασφαλίζεται οριζόντια στο Δημόσιο η δίκαιη αμοιβή τους, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει και σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 

Η Υφυπουργός Παιδείας κ, Ζέττα Μακρή απαντώντας με έγγραφό της (Απάντηση στην Αναφορά με αριθμ. πρωτ. 716/12-12-2022») στη Βουλή στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), ανάμεσα σε άλλα διευκρίνισε τα παρακάτω αναφορικά με το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο:

«Ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 16Α του άρθρου 11 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109): «α) Στο Ολοήμερο πρόγραμμα του Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ορίζεται ανά ημέρα ο εκπαιδευτικός που έχει την ευθύνη λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος. Η ημερήσια ευθύνη λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος μπορεί να ανατίθεται σε εκπαιδευτικό κάθε ειδικότητας καθώς και στον Διευθυντή του σχολείου. Στους εκπαιδευτικούς που φέρουν την ευθύνη λειτουργίας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται χορήγηση επιδόματος.».

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία επαναφοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023- 24»

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4α του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109, διορθ. σφ. Α 112) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α’ 25), οι εγγραφές μαθητών/τριών στο νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Για την επανάληψη φοίτησης, σύμφωνα με τις παρ.7 και 8, του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109, διορθ. σφ. Α’ 112) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 1δ του άρθρου 23 του ν.4559/2018 (Α’ 142), ισχύουν τα εξής:

«7. Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα (1) ακόμη έτος μπορεί να γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων, όταν βεβαιώνεται με γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή σχετική βεβαίωση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης ή του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών ότι ο μαθητής παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου.»

«8. Σε κάθε περίπτωση δεν εγγράφεται ούτε δύναται να επαναφοιτήσει στο νηπιαγωγείο μαθητής που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ή επαναφοίτησης έχει συμπληρώσει την ηλικία των επτά (7) ετών».

Οι Διευθυντές/ντριες- Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Επίσης, καλούνται οι Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών, οι Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. όπως προβούν στον απαραίτητο προγραμματισμό των ενεργειών τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας όπου απαιτείται.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο εφαρμόζεται και όταν ισχύουν οι προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 13 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109, διορθ. σφ. Α΄ 112), όπως τροποποιήθηκε

και ισχύει με την παρ. ε) του άρθρου 204, του ν. 4610/2019 (Α’ 70), «5. Αν οι απουσίες του μαθητή του


νηπιαγωγείου υπερβαίνουν τις εκατό (100) ανά διδακτικό έτος, η βεβαίωση φοίτησης για την εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού χορηγείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής επαναλαμβάνει τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο. Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6 εγγράφονται υποχρεωτικώς στο δημοτικό.»

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

rsz 1mak 3 1

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ., για το έτος κατάρτισης 2021-2022, ότι στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα θα υποβάλλονται αιτήσεις από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 έως και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο  που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το έτος 2021-2022.

Οδηγίες για το Στεγαστικό ΕΔΩ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

b1257d2f 0ac9 458d 9257 41c624c0d4b2

 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα (Athens Columbia Global Centre - ACGC).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Columbia Global Wafaa El-Sadr και Επικεφαλής των Σχολών του αμερικανικού ιδρύματος. Στόχος της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Columbia ήταν η συνεργασία με τα ελληνικά ΑΕΙ στο πλαίσιο της λειτουργίας του Athens Columbia Global Center (ACGC) και ειδικότερα η ανταλλαγή απόψεων για τα επιστημονικά πεδία στα οποία θα ήταν ωφέλιμη η δράση του ACGC.

Η ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του κορυφαίου πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης στην Αθήνα ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Pharos Summit 2022: Greek-US Collaboration in Higher Education», που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης του Columbia αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές εντός του 2023, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στη χώρα μας, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την τοποθέτησή της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες για διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων παίρνουν «σάρκα και οστά», σημειώνοντας την σημασία της συνεργασίας του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος με τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Το Columbia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πανεπιστημίων εξωτερικού που πρωτοστατούν στις συνεργασίες με τα εξαιρετικά δικά μας πανεπιστήμια με επτά καινούριες συνεργασίες τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα με το νέο διπλό πρόγραμμα σπουδών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και τώρα με την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα». «Πιστεύω ότι οι φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές μας έχουν πολλά να αποκομίσουν από τη διάδραση με τους ομολόγους τους από το Columbia, όπως επίσης και οι του Columbia από την ενασχόλησή τους με το ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ωφελώντας αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Οι Έλληνες Πρυτάνεις και οι Αμερικανοί Eπικεφαλής των Σχολών του Columbia εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις επερχόμενες συνεργασίες και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

ipourgeio 400px

 

Τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνουν σήμερα το αντικείμενο και τη σύνθεση των τριών Ομάδων Εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Έργο των τριών Ομάδων Εργασίας (Θέατρο, Χορός, Μουσική) είναι η εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων προς τον σκοπό ανάληψης κοινής νομοθετικής πρωτοβουλίας των συναρμόδιων Υπουργείων για την δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες. Επιπλέον, η Ομάδα Εργασίας Μουσικής θα έχει ως έργο και την εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων για την διαμόρφωση εθνικού πλαισίου Ωδειακής Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την δημιουργία δημόσιων πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδών παραστατικών τεχνών ως το 2025.

Πρόεδρος και των τριών ενδεκαμελών Ομάδων Εργασίας ορίζεται η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Ελένη Δουνδουλάκη, ενώ και στις τρεις Ομάδες Εργασίας συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ, Γιώργος Βούτσινος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Οδυσσέας Ζώρας και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλής Μήτκας, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

Επιπλέον, στην Ομάδα Εργασίας Θεάτρου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, και ο Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Ρήγας. Στην Ομάδα Εργασίας Χορού, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Δάφνις Κόκκινος, Διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Στην Ομάδα Εργασίας Μουσικής συμμετέχουν ο Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και ο Σίμος Παπάνας, Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Οι Ομάδες Εργασίας θα διαβουλεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με αντιπροσωπευτικούς φορείς παραστατικών τεχνών και αντιπροσωπευτικά όργανα σπουδαστών, δύνανται να συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους του χώρου, ενώ προβλέπεται να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 

Επίσπευση των διαδικασιών θέλει τώρα το Υπουργείο Παιδείας από τα Τοπικά Συμβούλια για τις επιλογές Διευθυντών σχολείων.

Μετά από σχετικές οδηγίες που έδωσε αυτές τις ημέρες ο ΓΓ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης η διαδικασία μοριοδότησης των υποψήφιων διευθυντών πρέπει να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και η μοριοδότηση  να ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου και όχι στις 27 Φεβρουαρίου που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα από 21 έως και 23 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι ενστάσεις από υποψήφιους και η εξέταση αυτών τις επόμενες ημέρες. Στόχος την Δευτέρα 27 ή το αργότερο την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου να ανακοινωθεί ο τελικός Πίνακας κατάταξης.

Με τη νέα αυτήοδηγία επίσπευσης των διαδικασιών μπορούν οι συνεντεύξεις  να  ξεκινήσουν από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ή από την Τετάρτη 1η Μαρτίου και όχι από 8 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά προγραμματίσει.

Εκλογές τον Μάιο

Είναι γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας πριν από τις εκλογές  να έχουν ανακοινωθεί οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι επιλογές Διευθυντών σχολείων να έχουν τελειώσει.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, οι εκλογές να  πραγματοποιηθούν τον Μάιο οπότε προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν και οι συνεντεύξεις των Διευθυντών και να ανακοινωθεί ο τελικός πίνακας κατάταξης και να γίνει η επιλογή σχολείων.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 
Νικηφόρος Κωνσταντίνου: Τεράστια επιτυχία είχε η εκδήλωσή μου

 Θέλω να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου στις εκατοντάδες των φίλων που με τίμησαν με την παρουσία τους στην απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες της Χριστιανοσύνης που έλαβε χώρα στο 1ο Λύκειο της Πεύκης.

Πολλές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής Θανάση Ραπτόπουλο, στον Διευθυντή του 1ου Λυκείου Πεύκης Ανδρέα Κότσιφα και στους συμμετέχοντες στον μικρό βυζαντινό χορό υπό του πρωτοψάλτου του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Κηφισιάς κ. Γκεζερλή που έψαλε ύμνους για τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρες.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον χαρισματικό ομιλητή πατέρα-ιατρό-ιεραπόστολο Ευάγγελο Παπανικολάου για την εμπνευσμένη του ομιλία πάνω στα διαχρονικά διδάγματα από τον βίο και το πλούσιο έργο των Τριών Ιεραρχών.

Είμαι ολόψυχα ευγνώμων για την αθρόα συμμετοχή καθώς πολλές/οι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όρθιες/οι και έξω από το αμφιθέατρο γιατί ο χώρος, παρότι ήταν μεγάλος, είχε γεμίσει ασφυκτικά.

Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Πρόεδρος ΟΛΜΕ – Υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Δίκτυο Πολιτών ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ:

"ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 15

Εκπαιδευτικά Νέα