Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2022 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 

 

Ανοικτά θα είναι σήμερα Τρίτη (1η Φεβρουαρίου), τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν δυσκολίες προσβασιμότητας, αποφασίστηκε μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής,

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσει δια ζώσης ανοικτά το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής λόγω κτιριακών προβλημάτων, και το Λύκειο Μελισσίων, στο οποίο ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα Βίλια και στη δημοτική ενότητα Ερυθρών, καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού. Σχετική απόφαση έχει ήδη εκδοθεί και από τον δήμαρχο Χ. Στάθη.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι ενημερώνουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Χωρίς οικονομικά  και κοινωνικά κριτήρια θα χορηγηθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  το Voucher 200€ για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού , δήλωσε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως  video
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

rsz mak 1

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 24:00.       

 Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ  ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

 

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, με διευρυμένο πρόγραμμα που δίνουν έμφαση στις Τέχνες. Περιλαμβάνουν Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο και ως υπερτοπικά – διαδημοτικά σχολεία μπορούν να δέχονται μαθητές από περισσότερους δήμους. Ιδρύθηκαν το 2003 με σκοπό την εξοικείωση, ενθάρρυνση και υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Καλές Τέχνες, καθώς και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Επίσης, προετοιμάζουν τους νέους που επιθυμούν να ακολουθήσουν τις Τέχνες επαγγελματικά, χωρίς παράλληλα να υστερούν σε γενικές γνώσεις, αν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επαγγελματικής κατεύθυνσης. Στην χώρα λειτουργούν τα εξής καλλιτεχνικά σχολεία:Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ηρακλείου Κρήτης, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Περιστερίου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας του Γενικού Γυμνασίου-Λυκείου, με επιπλέον μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας των παρακάτω τριών κατευθύνσεων:

  • Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών (επιδιώκεται η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της έκφρασης, της προσέγγισης του περιβάλλοντος, της κριτικής σκέψης και του πειραματισμού, μέσω μαθημάτων, όπως η δημιουργική γραφή και το εργαστήριο εικαστικών).
  • Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου(εδώ το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επίτευξη αρμονικής σχέσης με το σώμα, το οποίο ως εργαλείο συνειδητοποίησης θα αποτελέσει στη συνέχεια μέσο σπουδής και έκφρασης. Οι μαθητές διδάσκονται υποκριτική, φωνητική, βασικές αρχές σκηνοθεσίας, κινηματογραφικής τεχνολογίας – μοντάζ όπως και computeranimation).
  • Κατεύθυνση Χορού(τα μαθήματα αφορούν σε βασικές ασκήσεις διδασκαλίας κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού).

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων, είναι διευρυμένο και διαμορφώνεται σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως.

Λόγω του διευρυμένου ωραρίου αλλά και λόγω της απόστασης, οι μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων σιτίζονται δωρεάν εντός του σχολείου και μεταφέρονται δωρεάν από και προς το σχολείο που φοιτούν.

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές-απόφοιτοι των δημοτικών σχολείων κατόπιν επιλογής (εισαγωγικών εξετάσεων όπως και στα Μουσικά Σχολεία).

Στα Καλλιτεχνικά Λύκεια και συγκεκριμένα στην Α΄ τάξη αυτών εγγράφονται αυτοδικαίως οι απόφοιτοι των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και/ή μαθητές από άλλα γυμνάσια μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

Είναι καλό να ξεκαθαριστεί ότι τα Καλλιτεχνικά Σχολεία δεν είναι σχολεία που ειδικεύουν τους μαθητές στην Τέχνη, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Τα παιδιά που θα αποφοιτήσουν από ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο δεν χρειάζεται να γίνουν οπωσδήποτε ζωγράφοι ή ηθοποιοί ή καλλιτέχνες· μπορούν να γίνουν ό,τι θέλουν. Μέσα από την ποικιλομορφία των μαθημάτων γενικής και καλλιτεχνικής παιδείας, ο μαθητής/τρια έρχεται σε επαφή με το Ωραίο, εξοικειώνεται με όλες τις μορφές της Τέχνης και διαμορφώνει μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Σε ένα νομό ,όπως ο νομός Λάρισας, με τεράστια πολιτιστική δυναμική, με συλλογικές και ατομικές δράσεις με αντικείμενα τις τέχνες, την ζωγραφική ,το θέατρο, το χορό, δυστυχώς ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣδεν ενδιαφέρθηκε για την ίδρυση ενός Καλλιτεχνικού Σχολείου ,το οποίο θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας καθώς και στην ανάδειξη μαθητών-ταλέντων στο συγκεκριμένο χώρο.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ν.Λάρισας,κόντρα στο μηδενισμό των πάντων και πιστή στις αρχές της για στήριξη του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου καθώς και των μαθητών με ιδιαίτερα προσόντα, καλεί τους αρμόδιους ,για την ίδρυση του συγκεκριμένου τύπου σχολείου, φορείς ,να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε ο ν.Λάρισας να αποκτήσει ένα νέο Σχολείο , το οποίο στην πορεία θα αποκτήσει Πανελλήνιο κύρος και καταξίωση όπως ακριβώς συμβαίνει με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Προτείνουμε ως αρχικό χώρο εγκατάστασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου ν.Λάρισας ,το διεθνές σχολείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο (στο συγκεκριμένο χώρο στεγάζεται, εδώ και αρκετούς μήνες ,το Δημοτικό Σχολείο Δένδρων-Πλατανουλίων).

Καλούμε λοιπόν το ΥΠΑΙΘ,την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, την Δ.Δ.Ε.ν.Λάρισας, τον Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Τυρνάβου,την ΕΛΜΕ ν.Λάρισας, τον Σύλλογο Εικαστικών ν. Λάρισας, τους Συλλόγους του ν.Λάρισαςπου σχετίζονται με το θέατρο, τον κινηματογράφο και το χορό, να συνεργαστούν ,ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ίδρυσης ενός Σχολείου που θα αποτελεί κόσμημα για το νομό μας.

Δεσμευόμαστε πως η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου.Η πρότασή μας ας είναι η σπίθα για ένα καλύτερο αύριο της δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης του τόπου μας.

Ο Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ

Ο Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Λάρισα 30/1/2022

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Στο κόκκινο ανέβηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς Νίκη Κεραμέως και Ευκλείδης Τσακαλώτος διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.Αρχικά το λόγο πήρε η κ. Κεραμέως η οποία επιχείρησε να απαντήσει στις καταγγελίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρα για τον αποκλεισμό μαθητών από τα πανεπιστήμια με την υιοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. « Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση επέτρεψε να εισάγονται στα πανεπιστήμια μαθητές με βαθμολογία 1,2,3 ή 4 στα 20! Ήθελε να εγγράφονται φοιτητές χωρίς καθόλου εξετάσεις! Όλοι στα πανεπιστήμια χωρίς να μας νοιάζει αν θα αποφοιτήσουν οι νέοι! Τα αποτελέσματα της πολιτικής σας τα βλέπουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « η προηγούμενη κυβέρνηση επέτρεψε να εισάγονται φοιτητές με επίδοση μικρή! Αδιαφορώντας αν θα αποφοιτήσουν και ποτέ! Θέλουμε προοπτικές, διεξόδους και προοπτικές! Όταν μπαίνεις στο πανεπιστήμιο χωρίς προϋποθέσεις καταλήγεις εγκλωβισμένος! Είναι εύκολο για τους πολιτικούς να τάζουν φρούδες ελπίδες, λαγούς με πετραχήλια! ¼ που φοιτά σε δημόσιο ΙΕΚ είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου!».Η κ. Κεραμέως θύμισε στην αίθουσα πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαχνε συνεχώς νέα πανεπιστήμια με βουλευτικές τροπολογίες που λέγανε « σε παρακαλώ φτιάξε ένα τμήμα και στην περιφέρειά μου». «Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο ρυθμός αποφοίτησης είναι 3% κατ’ έτος! Εμάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε εισαχθέντες αλλά και αποφοίτους, να ανοίγει το πανεπιστήμιο δρόμους ζωής! Τα παιδιά μας φέτος όταν μπουν στο site του υπουργείου παιδείας να υποβάλουν το μηχανογραφικό έχουν 2 επιλογές: πανεπιστήμιο και ΙΕΚ δημόσιο και με μεγάλες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης», είπε.
Η απάντηση Κεραμέως σε επιστολή μαθητήΑπαντώντας σε επιστολή μαθητή που διακινείται στο διαδίκτυο και επικαλέστηκε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, η υπουργός είπε: «ο εν λόγω υποψήφιος πέτυχε 13,6 στα 20 στο σχέδιο για να μπει στην αρχιτεκτονική! Πιθανότατα ούτε πέρυσι θα είχε μπει με τέτοια βαθμολογία! τόσα χρόνια ακούμε να λένε στη χώρα μας τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να μην έχουν λόγο! Και τα πανεπιστήμια επιλέγουν τα κριτήρια εισαγωγής! Δώσαμε λόγο στα πανεπιστήμια!».« Εμείς ντιλάρουμε;», αναρωτήθηκε η κ. Κεραμέως και επικαλέστηκε υπουργικές αποφάσεις των κ.κ. Φίλη και Γαβρόγλου όταν όντας επικεφαλής του Παιδείας είχαν επιτρέψει την εισαγωγή αποφοίτων κολεγίων στο εκπαιδευτικό σύστημα. «Ποιος τα έκανε αυτά; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ; αυτή είναι η υποκρισία σας! κάνατε αυτό που έπρεπε γιατί ήταν ενωσιακή υποχρέωση και όταν ήρθε η ώρα εκλογών, ώπα ώπα να το αλλάξουμε».
Ενταση με Πολάκη -Σακοράφα: «Δεν είμαστε στο καφενείο...»Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης πάντως της υπουργού προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα λόγω του τρόπου με τον οποίο ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να αντιπαρατεθεί! Ξεκίνησε να φωνάζει αντιδρώντας στις δηλώσεις Κεραμέως αναγκάζοντας την προεδρεύουσα στην έδρα, Σοφία Σακοράφα να ζητήσει πολλάκις ησυχία στην αίθουσα.    Σακοράφα: «Κ. συνάδελφε δεν είμαστε στο καφενείο»
    Πολάκης: «Ξέρω καλά που είμαστε»
    Κεραμέως: «Αφού ξέρετε, αφήστε την υπουργό να τελειώσει»
    Πολάκης: «…λες και είμαστε χαζοί
    Σακοράφα: «Οταν πάρετε το λόγο στο βήμα απαντήστε! Σας παρακαλώ! Δεν είναι κατάσταση αυτή, εικόνα κοινοβουλίου! Ότι θέλει θα απαντήσει η υπουργός και μετά πάρτε το λόγο! Η υπουργός λέει ότι θέλει! Δεν σας έχει λογοκρίνει κανείς όταν ανεβαίνετε στο βήμα»
    Κεραμέως: «Χαίρομαι που μπορεί η κοινωνία να δει τη συμπεριφορά όλων μας στο κοινοβούλιο!».
    Φωνές και ένταση στην Ολομέλεια
    Σακοράφα: «Αφήστε την υπουργό να τελειώσει σταματήσετε τις αψιμαχίες δεν θα καταλήξει πουθενά η συζήτηση αυτή! Το λέω για όλους σας αυτό! Σας παρακαλώ ιδιαίτερα!».Τσακαλώτος: «Ντρέπομαι για το επίπεδο απαντήσεων της Κεραμέως»
Κάπου εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν και το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην υπουργό. «Ντρέπομαι ως πανεπιστημιακός και πολιτικός για το επίπεδο των απαντήσεων της κ. Κεραμέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ! Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι η δημόσια παιδεία δεν είναι ασφαλής στα χέρια της υπουργού! Κανονικά θα έπρεπε να είχατε φύγει! Δεν απαντήσατε καν με επιχειρήματα! Σαν φοιτήτρια του 1,5 απαντήσατε σαν πολιτικάντης!», είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή / Φωτογραφία: Ευρωκίνηση- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή / Φωτογραφία: Ευρωκίνηση- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΚαι πρόσθεσε: «Υπάρχουν τμήματα που έμπαινες με 11.000 μόρια και τώρα με 14.000 δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. Αντί να απαντήσετε, απαξιώσατε το δημόσιο πανεπιστήμιο για ντα το συρρικνώσετε! Είναι η όχι η τάση να σπρώχνουν τα παιδιά στη παιδεία, τα πανεπιστήμια; Αυτή δεν είναι η τάση; Όχι ε; πραγματικά ντρέπομαι για σας! το λέω και ξανά! Είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας στα 200 χρόνια του ελληνισμού! Είστε η μόνη υπουργός που αδιαφορείτε! Όσο πιο γρήγορα φύγετε από τη θέση τόσο καλύτερη για την Ελλάδα».Ανταπαντώντας η υπουργός, αφού άφησε αιχμές για ενδεχόμενες βλέψεις του κ. Τσακαλώτου για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε αν στην Αγγλία που σπούδασε ο ίδιος μπορεί κανείς να εισαχθεί σε πανεπιστήμιο γράφοντας 3. « Με προβληματίζει κάτι: Η διεθνής τάση λέει δεν είναι για κατάρτιση αλλά για πανεπιστήμια! Και εγώ λοιπόν ερωτώ πόση απαξίωση για δημόσια κατάρτιση; Για σας υπάρχει μόνο ο πανεπιστημιακός δρόμος αλλά υπάρχει και η κατάρτιση με τα δημόσια ΙΕΚ που εσείς μπορεί να τα περιφρονείτε λόγω Οξφόρδης!», κατέληξε.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ανεστραμμένη Τάξη: Θεωρητικό πλαίσιο – εφαρμογές»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 5.00 – 8.30 μ.μ., διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του αείμνηστου συναδέλφου εκπαιδευτικού, π. Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής, π. Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρου Μπίρμπα.

Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και έχει ως σκοπό να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης, γνωστό ως ανεστραμμένη τάξη, το οποίο στηρίζεται στην αντιστροφή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης δομής.

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν το θεωρητικό πλαίσιο της ανεστραμμένης τάξης, τα χαρακτηριστικά της, τα στάδια εφαρμογής της, τα εργαλεία και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υποστηριχθεί τεχνολογικά, τα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι προκλήσεις και οι προβληματισμοί από την εφαρμογή της.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής της στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί και ζωντανά από το επίσημο Κανάλι του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στο Youtube: https://bit.ly/3lRbNyG

Για Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Πέντε δωρεάν self test θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί από την Τετάρτη 02/02/2022 έως και την Τρίτη 08/02/2022.

Σύμφωνα με την απόφαση των αρμόδιων υπουργείων, η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 05/02/2022 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 07/02/2022 και ώρα 8:00.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας:

-το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

-ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,

-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,

-η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,

-οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

08 02 16 iek new

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Κ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και ειδικότερα της Πράξης «Διαμόρφωση οδηγών κατάρτισης και εκπαιδευτικών εγχειριδίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5069281, το οποίο υλοποιείται από κοινοπραξία των κοινωνικών εταίρων, ενημερώνει ότι:

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕΛΕ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχουν ήδη δημοσιευτεί νέες Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγγραφείς, επιστημονικούς υπεύθυνους και συμβούλους μεθοδολογίας, στο πλαίσιο του Υποέργου 4 των Οδηγών κατάρτισης ΙΕΚ που υλοποιεί το ΚΑΕΛΕ.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο site του ΚΑΕΛΕ:

Για επιστημονικούς υπεύθυνους: Επιστημονικοί Υπεύθυνοι ΚΑΕΛΕ

Για συγγραφείς (επαγγελματίες ειδικότητας): Επαγγελματίες ειδικότητας ΚΑΕΛΕ

Για συγγραφείς (πυρηνικών μαθημάτων): Πυρηνικά Μαθήματα ΚΑΕΛΕ

Για συμβούλους μεθοδολογίας: Σύμβουλοι Μεθοδολογίας ΚΑΕΛΕ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

 

ΘΕΜΑ: «Η ΕΛΜΕ Ροδόπης για το VOUCHERτων 200 ευρώ»

Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ως ΕΛΜΕ Ροδόπης ότι στην μάχη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην μάχη της τηλεκπαίδευσης και την «πλάτη» που έβαλαν ώστε να μην καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα δια της τηλεκπαίδευσης, δείχνει την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους. Μία ανάγκη που έχει να κάνει με το αίσθημα κοινωνικής-συλλογικής ευθύνης αλλά και την ουσία της σ

χέσης δασκάλου μαθητή, που επεκτείνεται πέρα από τα διδακτικά -μαθησιακά πλαίσια.

Οι εκπαιδευτικοί όμως κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι πρέπει και ό,τι μπορούν, για να κρατήσουν ζωντανές τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές λειτουργίες εντός και εκτός του σχολείου. Το Υπουργείο παρόλο που όφειλε να αναγνωρίσει και να τιμήσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με έναν σοβαρό και υπεύθυνο, αυτή τη φορά, σχεδιασμό για το μέλλον, αντιθέτως εξήγγειλε voucher 200 για την αγορά εξοπλισμού!!!! Πρόκειται για μία καθυστερημένη ομολογία, από την πλευρά της κυβέρνησης, της ανάγκης να υποστηριχτούν (επιτέλους) και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με δικές τους αποκλειστικά θυσίες και μέσα σηκώνουν εδώ και δύο χρόνια το βάρος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η εκ των υστέρων απόφαση για εφάπαξ χορήγηση ενός έκτακτου και πενιχρού βοηθήματος, σε καμία περίπτωση, δεν καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες και δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα για διαρκή υποστήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ανταποκριθούν στους σύνθετους ρόλους που έχουν επωμισθεί. Να αναγνωρίσει επιτέλους η Πολιτεία άμεσα και έμπρακτα την τεράστια συμβολή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και την σημασία του λειτουργήματός τους με πραγματική οικονομική αναβάθμιση με μηνιαίο επίδομα νέων τεχνολογιών και όχι με πενιχρά vouchers που εντείνουν μία αίσθηση γενικότερης απαξίωσής τους.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στήριξη του σχολείου διεκδικώντας την πλήρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο πολυσύνθετο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο τους.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλειάδης Μιχάλης

 

Λίτσος Ευάγγελος

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω προβλημάτων στην πρόσβαση – Τα σχολεία που το κουδούνι θα χτυπήσει με καθυστέρηση - Με τρία self-test η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών – Τι ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα τους αναγκαίους ελέγχους ώστε η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές δομές να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής. Ειδικότερα:

 

Ανοικτά θα είναι όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά με την επισήμανση πως τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ. Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στα Βίλια και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά , με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων. Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Με τρία self-test η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών από Δευτέρα

Οδηγίες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για τα σελφ τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στα σχολεία, από τις πληγείσες περιοχές, λόγω κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Υπενθυμίζεται ότι ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 21

Εκπαιδευτικά Νέα