Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2020 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας και παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί.Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία στην χώρα μας καταγράφηκαν 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς τετραψήφιος αριθμός μολύνσεων είχε να αναφερθεί στη χώρα μας από τις 17 Δεκεμβρίου.
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα γιατί σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες που ο αριθμός των τεστ ήταν χαμηλός, τα 1.047 που ανακοινώθηκαν χθες καταγράφηκαν σε σύνολο 32.000 τεστ. Αυτά φαίνεται να αντιπροσωπεύουν επίσης το προγενέστερο διάστημα περίπου 14 ημερών πριν, δηλαδή στα μέσα Δεκεμβρίου.Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι που θα κρίνουν το άνοιγμα τόσο των σχολείων όσο και του λιανεμπορίου. Το τοπίο ως προς τις αποφάσεις φαίνεται σε κάθε περίπτωση πως θα ξεκαθαρίσει τις πρώτες ημέρες του 2021 όταν και να επανασυνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών.
Σχολεία: Θετικοί, καταρχήν, οι ειδικοί στο άνοιγμα δημοτικών-νηπιαγωγείωνΌπως ανακοινώθηκε άλλωστε, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου για να λάβει αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου.Στη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, που έγινε την Τρίτη, με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.Αξίζει, ωστόσο, να υπενθυμιστεί ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Συνεπώς, προς το παρόν δεν μπορεί να προδικαστεί η τελική απόφαση των ειδικών.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως των λυκείων, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη. Σε αυτό το σημείο, οι μισοί εκ των ειδικών της επιτροπής ζήτησαν την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν μεμονωμένες φωνές που τάσσονταν υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις».Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».
Ανοιγμα καταστημάτων: Μετά το click away έρχεται το click in shop -Ψώνια με ραντεβού, πώς θα λειτουργείΣτο μεταξύ σχέδιο για τη σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου καταρτίζουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να κινηθεί η αγορά με το άνοιγμα των καταστημάτων.Με τα έως τώρα δεδομένα, το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα γίνει σταδιακά και πιθανότατα όχι πριν από τις 15 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα κι όταν αρθεί το απόλυτο απαγορευτικό, θα εφαρμοστεί μια ακόμα υβριδική μορφή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Το επόμενο βήμα μετά το click away, θα είναι το click in shop, δηλαδή το ραντεβού όχι απλώς για την παραλαβή κάποιας παραγγελίας, αλλά για την επίσκεψη του πελάτη εντός του καταστήματος. Όπως λένε, όμως, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, μια τέτοια λύση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα μικρά καταστήματα των λίγων τετραγωνικών, συμπληρώνοντας ότι ήδη η αγορά πλην κέντρου λειτουργεί ατύπως με ανάλογο τρόπο, με την αγωνία της κάλυψης έστω ελάχιστου μέρους των απωλειών τζίρου.Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή πιθανότατα πριν καν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα click in shop. Όλες οι έρευνες των τελευταίων ετών από την ΕΣΕΕ, έχουν δείξει ότι πάνω από τους μισούς εμπόρους αναδεικνύουν ως πιο αποδοτικό το χρονικό διάστημα των εκπτώσεων ως το τέλος Ιανουαρίου κι αυτό επιτείνει την αγωνία των περίπου 235 χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου αλλά των 350 χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων, για τον τζίρο αυτής της περιόδου.
Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για άνοιγμα της εστίασηςΠολύ αργότερα φαίνεται ωστόσο να έρχεται το άνοιγμα της εστίασης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η συζήτηση θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου.Στο σύνολό τους οι επιστήμονες εμφανίζονται αρνητικοί στο άνοιγμα της εστίασης τουλάχιστον αμέσως μετά τις γιορτές και πριν προλάβουν να αποτυπωθούν σε επίπεδο κρουσμάτων οι πιθανές επιπτώσεις, οι οποίες θα φανούν 14 ημέρες μετά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.«Η εστίαση θα πρέπει να μας απασχολήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά άλλο μέλος της επιτροπής, σχολιάζοντας: «Και τότε πάλι, δειλά δειλά, ίσως με δύο άτομα στο τραπέζι».Βασικό κριτήριο για το άνοιγμα της εστίασης θα αποτελέσει η πτώση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί καίριο παράγοντα για την άρση των μέτρων.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Σε τεστ θα υποβληθούν εκτός από τους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί - Τι εισηγούνται οι ειδικοί - Προτεραιότητα στο άνοιγμα των δημοτικών

 

Να γίνονται τεστ κορωνοΐου στα σχολεία -σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - όταν ανοίξουν μετά τις γιορτές. Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας Αθανάσιο Τσακρή που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επανέλαβε ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Ο κ. Τσακρής διευκρίνισε ότι όλα θα εξεταστούν  την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που θα υπάρχουν και επιδημιολογικά στοιχεία από τις ήμερες των εορτών. Ακόμη υπογράμμισε ότι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική.

«Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου εφόσον είμαστε ασφαλείς» δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα λάθουν στις 4 ή 5 του μήνα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.     

«Είναι πρόωρο να ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες στις 7 Ιανουαρίου. Δε μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα μαζί» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου είπε στον σταθμό μας ότι δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πρότεινε στη συζήτηση για τα σχολεία να ληφθεί σοβαρά υπόψη τον ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

Εκπαιδευτικοί και εμβολιασμός

Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID 19 των υγειονομικών και αμέσως μετά των ευπαθών ομάδων , δηλαδή των ατόμων άνω των 70 ετών, καθώς και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Προφανώς όλοι χρωστάμε πολλά, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Όμως η πανδημία έχει επιφέρει και καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο. Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσφορά των εκπαιδευτικών της χώρας μας, όπως είπαν ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας, είναι αδιαμφισβήτητη. Και στις δύο περιόδους έξαρσης της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί με μεγάλο ζήλο και τεράστια προσπάθεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά υψηλή προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Για να διασφαλιστεί το μέλλον της νέας γενιάς πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Είναι γνωστό ότι ενώ η νοσηρότητα των παιδιών με COVID 19 είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση μ’ αυτή των ενηλίκων, η μεταδοτικότητα των παιδιών στους ενήλικες είναι υψηλή. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (Μ.Ο. ηλικίας πάνω από 50 έτη), γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με την ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει σε θέματα υγείας θα δουν με κατανόηση την επιτακτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, καθιστώντας τον μια από τις βασικές προτεραιότητες. Θερμή παράκληση, λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα υπόψη το θέμα αυτό , ώστε και οι εκπαιδευτικοί απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

 ΥΠΑΙΘ 2

Προσλήψεις 5.965 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

α)2.587 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 

β)731 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

α) 601 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ), β) 145 εκπαιδευτικοί κλάδων Μουσικής στα Μουσικά Σχολεία και

γ) 1.901 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση.

Επίσης, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 9αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιαςΕκπ/σης (ΠΕ88.01, ΠΕ82, ΠΕ83 ΠΕ86 ΠΕ89.02 ΠΕ90 ΤΕ01.19 και ΔΕ01.13Γενικής Εκπαίδευσης καθώς και 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου κλάδου ΠΕ02 για την κάλυψη κενού σε ΤΥ-ΖΕΠ.

Οι προσλαμβανόμενοι στα Μουσικά Σχολεία,καθώς και οι προσλαμβανόμενοι στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.),οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τηνΠαρασκευή8Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα11Ιανουαρίου 2021.

Οι λοιποί προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή ΕκπαίδευσηςΩς εκ τούτουθα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες. 

Όλοι οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία ανεξαρτήτως του τρόπου λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Προσλήψεις Γενικής Παιδείας ΠΕ σε μορφή excel

Προσλήψεις Μουσικά Δ΄φάση σε μορφή excel

Προσλήψεις Σιβιτανιδείος Δ΄φάση σε μορφή excel

Προσλήψεις ΣΜΕΑ ΔΕ σε μορφή excel

Προσλήψεις ΣΜΕΑ ΠΕ σε μορφή excel

Προσλήψεις Γενικής Παιδείας ΔΕ σε μορφή excel

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία

Οι ειδικοί μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, με τους πιο σκεπτικούς να έχουν αμφιβολίες για το πότε θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία.

Ένας από τους επιστήμονες που διατηρεί τις αμφιβολίες του για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

«Κατανοούμε την αναγκαιότητα» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ωστόσο επισήμανε πως «δεν είμαστε σε μια ήρεμη κατάσταση».

Ορόσημο για την επιστροφή στα θρανία θα είναι η μείωση των «σκληρών αριθμών της πανδημίας», αλλά και η σταθεροποίησή τους. «Το όριο ασφαλείας για μένα είναι διψήφιο» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτίμησε επιπλέον ότι η επιστροφή των μαθητών θα πρέπει να είναι σταδιακή «για να εκτιμηθεί η επίδραση του κάθε βήματος».

Δείτε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του:

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Σε έκτακτη συνεδρίαση δυο μέρες πριν από την εκπνοή του 2020 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια σειρά από αποφάσεις απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης αποφοίτων Γ΄ τάξης του Λυκείου κατά των πανελλαδικών εξετάσεων (2020-2021) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Οι απόφοιτοι είχαν προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αμφισβητούσαν την συνταγματικότητα του παλαιού και νέου συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, κ.λπ.Οι υποψήφιοι φοιτητές μέσων των δικηγόρων τους υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στα άρθρα 4, 5 και 16 του Συντάγματος και κατά συνέπεια παράνομες. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι είναι αντίθετες στην συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς ανατρέπει την κατανομή θέσεων, μεταξύ των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 Ο Θεόδωρος Τσούχλος, Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. στο «Θέμα 104,6»: Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων - Ηχητικό

Ακούστε το ηχητικό από το  52:46 ΕΔΩ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Το άνοιγμα των σχολείων θέλουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων

Το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού απασχολεί λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση. Με μια συνεδρίαση που κράτησε παραπάνω από πεντέμιση ώρες και με αρκετή ένταση λόγω των διαφορετικών απόψεων, πάρθηκε η απόφαση να γίνει εκ νέου συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου και τότε να αποφασιστεί η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων.  

Στη σύσκεψη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τα μέλη της Επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και συζήτησαν επί μακρόν τα πιθανά σενάρια και τις ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Πάντως, προκρίνεται η άποψη το άνοιγμα των σχολείων (νηπιαγωγεία και δημοτικά) να γίνει στις 8 Ιανουαρίου ή ακόμη και στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό θέλει και η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι προτεραιότητά μας είναι το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες, υπήρξε ένας μικρός αριθμός επιστημόνων, οι οποίοι επέμειναν ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία και ότι η εξέλιξη αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού έπειτα από λίγο χρονικό διάστημα. Τα μέλη αυτής της άποψης έκριναν ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά το πρώτο δεκαήμερο - δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι τρεις ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Παρά τις διαφωνίες των ειδικών, υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία - έστω σε πρώτη φάση τα Δημοτικά - πρέπει να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση δεν πει «ναι» σε αυτή την ημερομηνία, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου. 

Αρκετοί επιστήμονες θέλουν να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, καθώς, όπως είπε και ο  καθηγητής, Νίκος Σύψας, «τα Δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή. Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις», τόνισε σημειώνοντας πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να παρθεί άμεσα, καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός που έχουν μείνει κλειστά και θα χρειαστεί να ακουλουθήσουν οι διαδικασίες για την επιστροφή των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Πάντως, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς πιέζουν να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία αλλά όλοι μαζί ζητούν αυτό να γίνει με ασφάλεια και η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 26

Εκπαιδευτικά Νέα