Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2022 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 00:32

Στην τελική ευθεία τα μηχανογραφικά

 

 

 pannelinies2

 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ.

ΟΙΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Στην τελική ευθεία τα μηχανογραφικά Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Τα χρονοδιαγράμματα φέτος αναμένονται πιο «στενά», με την αγωνία για τους επιτυχόντες να λήγει νωρίτερα, μέσα στον Αύγουστο. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων που θα δώσουν μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία των βάσεων στα τμήματα, στα οποία είναι υποχρεωτική η εξέτασή τους, όπως, για παράδειγμα, Αρχιτεκτονικές και ξένες φιλολογίες.

Ύστερα από λίγες μέρες, θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ξεχωριστά και οι υποψήφιοι πλέον θα έχουν πρόσβαση στο μηχανογραφικό δελτίο τους, ώστε να επικυρώσουν τις επιλογές τους. Υπενθυμίζεται ότι και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα λειτουργήσει ως «κόφτης» για την είσοδο σε πανεπιστημιακά τμήματα μαθητών με χαμηλότερες βαθμολογίες από αυτές που έχουν ορίσει τα πανεπιστήμια. Κάποιοι μαθητές θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό τους και κάποιοι άλλοι θα αποκλειστούν από οποιοδήποτε πανεπιστημιακό τμήμα λόγω χαμηλών επιδόσεων. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, η πλατφόρμα του μηχανογραφικού δελτίου θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι μέχρι τότε θα πρέπει να κλειδώσουν τις επιλογές τους.

Παράλληλα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, οι υποψήφιοι, εντός της ίδιας διορίας, θα μπορούν να συμπληρώσουν και το παράλληλο μηχανογραφικό, το οποίο αφορά την πρόσβαση σε δημόσια ΙΕΚ.

Φέτος, ο αριθμός των θέσεων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, με 16.000 θέσεις σε 100 περίπου ειδικότητες και μοναδικό κριτήριο εισαγωγής το απολυτήριο Λυκείου.

Νωρίτερα αναμένονται φέτος και οι βάσεις εισαγωγής. Αν και παραδοσιακά ανακοινώνονται στο τέλος Αυγούστου, φέτος η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει να τις ανακοινώσει πριν τις 15 Αυγούστου. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 


Μηχανογραφικό Βήμα βήμα η συμπλήρωση: παγίδες και ευκαιρίες

Ποια είναι τα πιο σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνει ο υποψήφιος και ποιες είναι οι γενικές αρχές που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και επιλογές

Στην περίοδο συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου μπήκαν και επισήμως από την Τρίτη χιλιάδες υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια της χώρας, μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων. Με δεδομένη τη φετινή διαμόρφωση διαφορετικών συντελεστών των μαθημάτων βαρύτητας από τα ίδια τα τμήματα των ΑΕΙ και κατά συνέπεια τη διαμόρφωση διαφορετικών βαθμολογικών δεδομένων, η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων μπορεί να αποδειχθεί μια περίπλοκη διαδικασία που φέρνει μαζί της παγίδες αλλά και ευκαιρίες.

«Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, πολλοί υποψήφιοι, παρασυρόμενοι από επιφανειακή ενημέρωση ή εσφαλμένη προσέγγιση, κάνουν σημαντικά λάθη» λέει στα «ΝΕΑ» ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης και εξηγεί: «Επίσης, αρκετοί μαθητές παραβλέπουν δεδομένα και λεπτομέρειες, οι οποίες άλλοτε τους οδηγούν σε παγίδες και άλλοτε τους στερούν σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα για έναν κλάδο που τους ενδιέφερε».

Σε κάθε περίπτωση, η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού χρειάζεται προσοχή, ειδικά σε μια χρονιά όπως η φετινή. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ειδικός αναφέρεται σε μερικά από τα κρίσιμα δεδομένα της διαδικασίας που θα βοηθήσουν τους υποψηφίους. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ταουσάνης εστιάζει στα ακόλουθα:

Ιεράρχηση επιλογών. Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου γίνεται με κριτήριο τα ενδιαφέροντά μας, τα κίνητρα και τις προσδοκίες μας και τελικά τα όνειρά μας. Δεν γίνεται με κριτήριο τα μόριά μας ή τις βάσεις προηγούμενων ετών. Ειδικά φέτος, έχουμε μια διαφορετική διαδικασία για τον υπολογισμό των μορίων συγκριτικά με πέρυσι και φυσικά και το σημαντικό δεδομένο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Συνεπώς, οποιαδήποτε μεθοδολογία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού με κριτήριο τα μόρια αποκλειστικά μόνο δυσάρεστες : 1 : ■ εκπλήξεις μπορεί να έχει και επιπρόσθετα μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα σπουδών που πρακτικά δεν επιθυμούσαμε.

Αντιστοιχία μετεγγραφών. Αν και η διαδικασία των μετεγγραφών πραγματοποιείται από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και όχι την παρούσα περίοδο, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει από τώρα να λάβει υπόψη του ορισμένα στοιχεία που θα βρει στη συνέχεια μπροστά του. Ένα από αυτά είναι οι αντιστοιχίες των τμημάτων. Για παράδειγμα, αν περάσει στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου 67,68 308,309Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να προχωρήσει σε μετεγγραφή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γιατί οι δύο αυτές σχολές, παρότι παρεμφερείς, είναι μη αντίστοιχες. Αντιθέτως, κάποιος άλλος φοιτητής που εισήχθη σε οποιοδήποτε τμήμα Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κρήτης ή του Παντείου μπορεί να μετεγγραφεί από και προς αυτά, αλλά όχι από ή προς το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα). Γενικότερα, οι αντιστοιχίες των μετεγγραφών έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες και Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού χρειάζεται προσοχή, ειδικά σε μια χρονιά όπως η φετινή οφείλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά τις ομάδες αντίστοιχων τμημάτων αλλά και ποια τμήματα είναι μη αντίστοιχα, αφού στο σύνολό τους αριθμούν περισσότερα από 90!

Μαθητές με διακρίσεις. Οσοι υποψήφιοι έχουν διάκριση (νίκη), για παράδειγμα σε κάποια διεθνή αθλητική διοργάνωση, και εισάγονται με τον θεσμό του ποσοστού θέσεων, πρέπει να συμπληρώσουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Μάλιστα, για να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα, θα πρέπει, έπειτα από την προσαύξηση των μορίων τους, να φτάσουν τη βάση εκείνου του προγράμματος σπουδών που τους ενδιαφέρει. Κατ' επέκταση, συμπληρώνει ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, «πάντοτε υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές που θα μας βοηθήσουν να συμπληρώσουμε εύστοχα το Μηχανογραφικό μας και συνοπτικά είναι οι ακόλουθες: συγκεντρώνουμε όλες τις σημαντικές και απαραίτητες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών που μας ενδιαφέρουν, εξετάζουμε όλες τις επιλογές που μας προσφέρονται στο πεδίο-τομέα, διαβάζουμε για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές που σχετίζονται με τις επιλογές μας και εν συνεχεία ομαδοποιούμε τα τμήματα ανά επιστημονικό αντικείμενο που μας ενδιαφέρει και κάνουμε μια εσωτερική ιεράρχηση των τμημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτές τις ομάδες που δημιουργήσαμε».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο ίδιος, «αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο για μια τόσο σημαντική απόφαση που αφορά τη σταδιοδρομία μας, ακούμε τις γνώμες και τις πληροφορίες των άλλων, αλλά στο Μηχανογραφικό αποτυπώνουμε τις αληθινές, προσωπικές επιλογές και επιθυμίες μας».


 

   tanea.gr
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Α) του αριθ. 78177/Η2/24-6-2022 τ «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών των ελληνόφωνων και αγγλόφωνων τμημάτων Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2022-2023»

Β) του αριθ. 78180 /Η2/ 24-6-2022 «Ανακοίνωση–Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση εκπαιδευτικών στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης για το σχολικό έτος 2022- 2023»

https://www.minedu.gov.gr/news/52617-24-06-22-proskliseis-ekdilosis-endiaferontos-gia-plirosi-theseon-ekpaideftikon-kai-gia-apospasi-ekapideftikon-sxoleio-evropaikis-paideias-irakleio-kritis

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχή στο πρόγραμμα θα υποβληθούν μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022

Σε συνέχεια της υπ’ αρ. πρωτ. ΦΒ7/39467/Κ3/06-04-2022 Πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ & Νεολαίας για προσφορά θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο της έναρξης της Ζ΄ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2022-2023, στο οποίο έχουν δικαίωμα εγγραφής και οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥ-Λ), οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ), σας υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

  • Οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) συμμετέχουν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας σύμφωνα με την υπ. αρ. Αριθμ. 119730 (ΦΕΚ 4531/Β/01-10-2021) ΥΑ «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας».
  • Οι ειδικότητες και εξειδικεύσεις των τμημάτων μαθητείας για το σχολικό έτος 2022-2023 μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ και στον σύνδεσμο: «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ».
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) καλούνται κατά την τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του τρέχοντος διδακτικού έτους να εισηγηθούν αιτιολογημένα και να συντάξουν σχετικό πρακτικό για τους κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου που κρίνουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας περιόδου 2022-2023.
  • Το πρακτικό αυτό θα αποσταλεί υπηρεσιακά στο οικείο ΚΕΔΑΣΥ, αφού ενημερωθούν σχετικά οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών.
  • Τα ΚΕΔΑΣΥ διενεργούν κατά προτεραιότητα αξιολογήσεις των κατόχων απολυτηρίου και πτυχίου Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων, με σκοπό να πιστοποιήσουν τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας και εκδίδουν σχετικές εκθέσεις-γνωματεύσεις.
  • Οι διευθυντές των ΕΝΕΕΓΥ-Λ ενημερώνουν τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τον αριθμό των μαθητών που μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα και για ποιες ειδικότητες.
  • Οι διευθυντές των ΕΝΕΕΓΥ-Λ έρχονται σε επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο της υποστήριξης του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, για τη δέσμευση θέσεων μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Η υποβολή των αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη μαθητείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας καιΘρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία, για τηνπαροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια τωναναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι στελέχωσαν τις δομές εκπαίδευσηςτων νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022 προκειμένου ναδιευκολυνθούν για την μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους.
Το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα προσφέρει έκπτωση σταακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι πρόκειταινα ταξιδέψουν από 27/06 έως και 02/07, από το νησί, στο οποίο ανέλαβανυπηρεσία, προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους.


Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και σταεισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από
27/06/2022 έως και 02/07/2022.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκάεισιτήρια είναι οι εξής :
1. ANEK LINES
2. ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ
3. LEVANTE FERRIES
4. SEA JETS
5. FAST FERRIES
6. ATTICA GROUP (Super Fast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Sea Ways)
7. MINOANLINES
8. GOLDENSTARFERRIES

Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων οιενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις ως άνω αναγραφόμενες
εταιρείες.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ εκφράζουν την συγκίνηση τους και τα θερμά τους συγχαρητήρια στην μαθήτρια Λαζάρου Μαριάννα μαθήτρια του τομέα υγείας πρόνοιας και ευεξίας στην ειδικότητα βοηθών βρεφονηπιοκόμων που κατάφερε να αγγίξει 19.000 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις μετά από πολύ κόπο και θυσία καθώς είναι εργαζόμενη και μητέρα 6 παιδιών.

Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και επιτυχίες σε ό,τι επιλέξει να ακολουθήσει στην μετέπειτα πορεία της ζωής της.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Μείωση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές αναμένεται μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. .

Ο κατώτερος βαθμός εισόδου σε ΑΕΙ θα είναι το 8,37 και αφορά το 4ο πεδίο. Στο 1ο πεδίο η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται στο 9,05. Στο 2ο πεδίο η ΕΒΕ θα φτάσει το 9,47 και στο 3ο πεδίο το 9,62. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 rsz 703bc526 5b10 433e b918 9f7cc08c5f6d

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανακοίνωσε ότι οι 8.600 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών θα γίνουν  μέσα στο καλοκαίρι, για να αναλάβουν υπηρεσία οι καινούριοι εκπαιδευτικοί από 1η Σεπτεμβρίου.

«Για 12 χρόνια η Πολιτεία δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό. Η κυβέρνησή μας έχει διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς και ανακοινώσαμε τον διορισμό ακόμη 8.600 εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει ο αριθμός των διορισμών τη διετία 2020-2022, στους 25.000 διορισμούς. Οι 8.600 γίνονται τώρα μέσα στο καλοκαίρι, για να αναλάβουν υπηρεσία οι καινούριοι εκπαιδευτικοί από 1η Σεπτεμβρίου. Μιλάμε για μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι αναπληρωτές. Θα ανοίξουν τα σχολεία, με καλύτερη ισορροπία μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών», είπε σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών και συνέχισε:

« Στη χώρα μας οι αναπληρωτές κάλυπταν μία μεγάλη μερίδα τω ν αναγκών και αυτό αποτελούσε πρόβλημα γιατί, ο στόχος του είναι να αναπληρώνει σε μία έκτακτη ανάγκη. Προσπαθούμε γι’ αυτή την ισορροπία, και σε πολλά σχολεία πλέον, η πλειοψηφία είναι διορισμένοι και όλο ένα και μικραίνει το ποσοστό των αναπληρωτών. Οι 8.600 αφορούν ειδική εκπαίδευση, γενική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Ολοήμερο σχολείο

Κάνοντας ειδική αναφορά στο ολοήμερο σχολείο και στο ωράριό του η Νίκη Κεραμέως σημείωσε «από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στις 17:30 με στόχο να πάμε σταδιακά στις 18:00. Τα κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο δεν έχει κριτήρια, Στόχος είναι για να δοθεί μία νέα οπτική στο ολοήμερο, με δημιουργική απασχόληση, και αφετέρου βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς και να άρει τυχόν εμπόδια που υπάρχουν σε σχέση με την αναζήτηση εργασίας. Το μέτρο θα ισχύσει στο 50% στο σύνολο της επικράτειας. Ο στόχος είναι να επεκταθεί από το 2023 και έπειτα».

«Δεν έχει να κάνει το ολοήμερο σχολείο με την βασική εκπαίδευση, είναι σε εθελοντικό επίπεδο. Απλά θέλουμε να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα για ποιοτική εκπαίδευση αλλά και στην απασχόληση των γονέων», πρόσθεσε.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη συνάντησή της με τον Alice Cooper λέγοντας «είναι συγκινητικό ότι τέτοιοι καλλιτέχνες στήριξαν αυτή την προσπάθεια και είναι σημαντικό ότι η πρωτοβουλία ήταν του Desmond Child, του Φοίβου και του Γιώργου Λεμπέση. Είναι ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα για την προσπάθεια που κάνουμε για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, που προστίθεται στις προσπάθειες του πρωθυπουργού, του υπουργείου Πολιτισμού, και γενικότερα διαχρονικής προσπάθειας να πετύχουμε αυτό το αυτονόητο βήμα».

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Τη Δευτέρα 27/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή και τον Γ.Γ. Αλεξ. Κόπτση.

Πρώτιστα από την πλευρά της ΟΛΜΕ τέθηκε το θέμα των μόνιμων διορισμών και οι διαρροές περί γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού των αναπληρωτών, των μηδενικών διορισμών και των δεκάδων χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων κρίθηκε ως απαραίτητο να ζητηθούν μόνιμοι διορισμοί πέραν των εξαγγελθέντων 8.500 με ισότιμη κατανομή Α/θμιας- Β/θμιας.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα της αλλαγής του τρόπου διορισμού. Δηλώθηκε ρητά η προτεραιότητα επίλυσης του προβλήματος μέσα από την επαναφορά της κανονικότητας των μόνιμων διορισμών ανά έτος, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να λυθεί το πρόβλημα των υπαρχόντων αναπληρωτών. Στη συνέχεια είναι δυνατόν να δοθεί η ευκαιρία στους νεότερους πτυχιούχους των καθηγητικών Σχολών να διεκδικήσουν μια θέση στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια τέθηκε το πρόβλημα των νεοδιόριστων συναδέλφων, οι οποίοι με σθένος διεκδικούν τη μείωση της διετούς παραμονής τους στον τόπο διορισμού και ζητούν να αναγνωριστεί η διδακτική τους προϋπηρεσία ως αναπληρωτών ως δημόσια, με παράλληλο άνοιγμα της πλατφόρμας για μεταθέσεις- αποσπάσεις.

Στα ανωτέρω η Υφυπουργός δήλωσε πως ο αριθμός των προσλήψεων έχει κλειδώσει στις 8.500 και δεν θα απογοητευτούμε στην κατανομή, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένη. Τις διαρροές περί γραπτού διαγωνισμού τις διέψευσε, ενώ όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των νεοδιόριστων αποδέχθηκε πως υπάρχει κάποιο δίκαιο στα αιτήματά τους. Δήλωσε όμως πως αντίκεινται στον υπάρχοντα νόμο που τους διόρισε και τους παρέχει μόνιμη εργασία. Δεσμεύτηκε να μεταφέρει όλα αυτά στην Υπουργό και εάν υπάρξει κάποια αλλαγή θα μας ενημερώσει.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 16

Εκπαιδευτικά Νέα