Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2022 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 

 

rsz 20 3

Δείτε όλα όσα ανέφερε στον Real 97,8 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.  video

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Εξετάζονται οικονομικά κίνητρα με όρους δημοσιονομικούς για εκπαιδευτικούς παραμεθόριων-νησιωτικών-ορεινών περιοχών.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ.  Μάκη Βορίδη στα πλαίσια Ερώτησης στη Βουλή στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των κ.κ. Κωνσταντίνου Μπούμπα και Μαρίας Αθανασίου, Βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, με θέμα «Τεράστιες οι δυσκολίες διαμονής των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και ιατρών στα νησιά»

«Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για την ανάπτυξη και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου τομέα, το Υπουργείο μας σε συνεργασία με την Προεδρία της Κυβέρνησης επανεξετάζει τα προβλεπόμενα ήδη κίνητρα που αφορούν σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες– νησιωτικές-ορεινές περιοχές. Η παροχή οικονομικών κινήτρων σε κάθε περίπτωση εξετάζεται με όρους δημοσιονομικούς σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών».

Τι έχει αναφέρει η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή

Υπενθυμίζουμε πως η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή με θέμα: «Έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», ανέφερε πως «Είναι υπό εξέταση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η δυνατότητα θέσπισης συγκεκριμένου χρηματικού επιδόματος βάσει ιδιαίτερων συνθηκών κάθε περιοχής, η χορήγηση εφάπαξ ποσού αρχικής εγκατάστασης, ή κουπονιών στέγασης, ή κουπονιών διατροφής, ή θέρμανσης, ή μετακίνησης, η μόνιμη μείωση στο εισιτήριο των μέσων μεταφοράς για το χρονικό διάστημα που υπηρετεί σε συγκεκριμένες περιοχές, φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, voucher για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού, άλλα κίνητρα όπως η δωρεάν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών κ.λ.π.».

Επιπροσθέτως ο κος Βορίδης αναφέρει στην απάντησή του:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 32 του ν. 4483/2017, όπως ισχύει:

«1. Οι ορεινοί Δήμοι του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (Α` 87), οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των δημοτικών ή κοινοτικών ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι νησιωτικοί δήμοι, τα νομικά πρόσωπα αυτών, καθώς και οι Ο.Τ.Α. β` βαθμού στην εδαφική περιφέρεια των οποίων ανήκουν οι προαναφερόμενοι δήμοι, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής στους υπαλλήλους τους, μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), οι οποίοι παρέχουν υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους. Η διευκόλυνση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να χορηγείται και σε υπαλλήλους που αποσπώνται στους Δήμους αυτούς για τη στελέχωση των Υπηρεσιών τους. Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.

2. Για τις ανωτέρω παροχές λαμβάνεται απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, με την οποία εξειδικεύονται οι κατά περίπτωση παροχές και το χρονικό διάστημα ισχύος αυτών, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης ανάλογων πόρων από την οικονομική υπηρεσία του Ο.Τ.Α.

3. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας στην περιοχή υπηρέτησης.

4. Οι παροχές της παραγράφου 1 μπορούν να χορηγούνται υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, και από νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 18.000 κατοίκων, εφόσον αφορούν αποκλειστικά εργαζομένους που υπηρετούν σε αυτοτελή νησιά που συνιστούν τοπικές κοινότητες αυτών.

5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζεται σύστημα παρακολούθησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εφαρμογής του άρθρου αυτού». Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του πιο πάνω νόμου «Η εν λόγω ρύθμιση επιλύει σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική ενίσχυση των ως άνω επαγγελματικών κατηγοριών που έχουν πληγεί από τη μακροχρόνια κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα και κίνητρα μετακίνησης σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές. Ταυτοχρόνως, δημιουργείται και η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των ως άνω περιοχών, δεδομένου ότι αυξάνεται η αγοραστική δύναμη των εν λόγω επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που επιδρά θετικά στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης των παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών». Η βούληση του νομοθέτη για «οικονομική ενίσχυση των ως άνω επαγγελματικών κατηγοριών» και οικονομική ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών δια της αύξησης της αγοραστικής δύναμης των δικαιούχων επαγγελματικών κατηγοριών, άρα και της αύξησης της εγχώριας ζήτησης, υπηρετείται και με την παροχή κινήτρων σε είδος, όπως σήμερα επιτρέπεται.

Και τούτο διότι:

Ο εργαζόμενος που απολαμβάνει δωρεάν σίτιση και διαμονή με δαπάνη του οικείου ΟΤΑ, απαλλάσσεται από την προσωπική δαπάνη για τα συγκεκριμένα αγαθά, συνεπώς αυξάνεται το μέρος του ατομικού εισοδήματός του που μπορεί να διαθέσει για την αγορά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών από τον τόπο διαμονής του – ή αλλιώς η αγοραστική δύναμή του.

Η δαπάνη που καταβάλλεται από τον ΟΤΑ για τη σίτιση και διαμονή των εργαζόμενων επίσης επιφέρει αύξηση της εγχώριας ζήτησης, μιας και οι εν λόγω υπηρεσίες θα αναζητηθούν ούτως ή άλλως από την τοπική αγορά, ανεξαρτήτως από το εάν απευθείας αγοραστής είναι ο εργαζόμενος ως φυσικό πρόσωπο ή ο ΟΤΑ”.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Ο.Λ.Μ.Ε.                                         

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

www.olme.gr

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                       Αθήνα, 31/10/2022

                                                                                                                                                          Α.Π.: 1510

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. 

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.  

Δυστυχώς πολλές ΔΔΕ, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί. 

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους. 

Απαιτούμετο ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για τηνμονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.


 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 
Άγνωστοι δράστες μπήκαν στις αίθουσες του 5ου Γυμνάσιου Αλίμου και τις κατέστρεψαν. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής. Τα κακοποιά στοιχεία έσπασαν, έκλεψαν και βανδάλισαν.Όπως έγινε γνωστό, το σχολείο διαθέτει σύστημα εσωτερικών καμερών οπότε πιθανόν είναι τα άτομα να έχουν καταγραφεί.

 
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Σας στέλνουμε τους υποψήφιους της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας για το ΠΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ ΚΥΣΔΕ .
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 ψηφίζουμε ηλεκτρονικά όλοι για να εκλέξουμε αιρετούς και να ακουστεί ξανά η φωνή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια!  Ψηφίζουμε ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ. Λακωνίας για διαφάνεια και αξιοκρατία στις αποφάσεις ! Πάντα στο πλευρό όλων των συναδέλφων με αίσθημα ευθύνης!

 

 
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 01:10

Οργανικά κενά στα Μουσικά Σχολεία

 

 

 

Οργανικά κενά στα Μουσικά Σχολεία πατήστε εδώ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 

ΟΛΜΕ: θέσεις και δράσεις

Το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε με διορισμούς εκπαιδευτικών και σημαντικό αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών. Το ΥΠΑΙΘ οφείλει να συνεχίσει την κανονικότητα αυτή και για το 2023, με στόχο την απορρόφηση όλων που επί μακρόν με ανασφάλεια, πενιχρούς μισθούς, μακράν των οικογενειών τους και ενίοτε σημαντικά προβλήματα υπηρετούν σε απόμακρες, δυσπρόσιτες, νησιωτικές σχολικές μονάδες. Η έναρξη των διορισμών από το 2020 είναι μια πολύ θετική ενέργεια, αλλά και η άμεση επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων ας είναι το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα: 1. Άμεση μονιμοποίηση όσων διορίστηκαν στην Ειδική Αγωγή

2. κατάργηση της επαχθούς διετίας για τους νεοδιόριστους

3. αναγνώριση του δικαιώματος μετάθεσης στους συναδέλφους που χωρίς δική τους ευθύνη διορίστηκαν το Δεκέμβριο του 2021.

Τα ανωτέρω, αλλά και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναπληρωτές, νεοδιόριστοι, αλλά και μόνιμοι απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Στέγαση, σίτιση, μετακίνηση είναι θέματα που απασχολούν και πιέζουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Επιπλέον όλων αυτών οι μειωμένοι εξαιτίας των μνημονίων μισθοί μας, η μισθολογική μας καθήλωση, η απώλεια του 13ου-14ου μισθού, το χαμηλό αφορολόγητο, ο ΕΝΦΙΑ και η εκρηκτική αύξηση των τιμών στην ενέργεια και την αγορά έχουν δημιουργήσει μία πραγματικότητα που άμεσα οφείλει να αλλάξει. Η ΟΛΜΕ από τις 26 Σεπτεμβρίου έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ προγραμμάτισε τέσσερις συνδιασκέψεις στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Για την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία των σχολείων το ΥΠΑΙΘ δεν υιοθέτησε τις προτάσεις μας για διενέργεια επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αντίθετα επέβαλε το κοστοβόρο μέτρο σε όσες και όσους δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Επιμένουμε στην αναγκαιότητα ουσιαστικής επιδημιολογικής επιτήρησης, στην αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων, στην ειδική μέριμνα σε όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, στην οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, στις προσλήψεις επαρκούς βοηθητικού προσωπικού για την καθαριότητα. Όσον αφορά τις «καινοτομίες» του Υπουργείου (μέντορες- ενδοσχολικοί συντονιστές- εκπαιδευτικοί όμιλοι) τονίσαμε πως όλα αυτά είναι κακέκτυπη αντιγραφή ξεπερασμένων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων. Επιδιώκουμε την ύπαρξη ενός ανοικτού συνεργατικού κλίματος που θα προκύψει σε συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας, δημιουργικότητας και ενδυνάμωσης του παιδαγωγικού μας ρόλου καθώς και του συλλόγου διδασκόντων. Στη φορτική αυτή εκπαιδευτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί η επαγγελματική μας εξουθένωση και οι διαρκώς αρνητικές συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού μας έργου προστίθενται στους «νέους» αυτούς θεσμούς που μας επιβαρύνουν με πρόσθετα καθήκοντα και αναποτελεσματικές γραφειοκρατικές υποχρεώσεις. Όλα αυτά άνευ του παραμικρού θετικού μέτρου, όπως η οικονομική μας ενίσχυση και η επαναφορά του ωραρίου μας στα προ των μνημονίων επίπεδα.

Ποικίλα λοιπόν προβλήματα που αναζητούν λύση. Η Ομοσπονδία συνεχίζει να διεκδικεί: 1. Αυξήσεις των μισθών- συντάξεων τουλάχιστον στα όρια του πληθωρισμού

2. επαναφορά των δώρων

3. σταδιακή αποκατάσταση των οικονομικών απωλειών μας που επέφεραν τα μνημόνια

4. άμεση απόδοση του κλιμακίου της διετίας 2016-17

5. αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

6. αύξηση του συνόλου των αποζημιώσεών μας

7. επίδομα στέγασης- σίτισης- μετακίνησης, με προτεραιοποίηση στους δυσπρόσιτους, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους

8. κάλυψη των υπαρχόντων κενών με μόνιμους διορισμούς

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με σύνεση και αποφασιστικότητα συνεχίζει τον αγώνα του για την προάσπιση των δίκαιων διεκδικήσεων του κλάδου και του εκπαιδευτικού μας λειτουργήματος. Με ψυχραιμία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την αναιτιολόγητη αρνητική στάση της κ. Κεραμέως έναντί του. Η ιστορική και μαχητική του πορεία θα συνεχιστεί και θα υπερβεί τα όποια προσωρινά προσκόμματα. Η κοινωνία των πολιτών είναι αυτή που επικροτεί και αποτιμά θετικά το έργο του.

Θ. Τσούχλος

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 

 

ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 01:52

Οι βιαστές των ΕΠΑΛ

 

 

Η Νίκη Κεραμέως έχει δίκιο. Δεν είναι η κατάσταση σε όλα τα ΕΠΑΛ σαν αυτή που περιέγραψε ο καθηγητής ο οποίος και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Υποθέτω ότι δεν μπαινοβγαίνουν στην τάξη οι μαθητές σε όλα τα ΕΠΑΛ όποτε γουστάρουν, ούτε έχουν τα κινητά τους πάνω στο θρανίο για να ηχογραφούν, ούτε απειλούν τους καθηγητές στο διάλειμμα. Μπροστά στα όσα καταγγέλλει ο ταλαίπωρος καθηγητής που βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φυλή των αγρίων, αυτά που σημειώνω είναι μικρές, σχεδόν ασήμαντες λεπτομέρειες. Όμως το επαναλαμβάνω. Θεωρώ πως η κ. Κεραμέως δείχνει τον δρόμο για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο. Αν δεχθούμε πως αυτός είναι ο κανόνας, τότε δεν μας μένει παρά να παραδεχθούμε πως τα ΕΠΑΛ είναι βιοτεχνίες παραγωγής ανομίας, οπότε οφείλουμε να εφαρμόσουμε ριζοσπαστικές λύσεις. Να βρούμε το αντίστοιχο με τον χημικό ευνουχισμό των βιαστών ανηλίκων ή και των παιδεραστών. Δεν το λέω τυχαία. Αν με αφορμή την υπόθεση της δωδεκάχρονης στα Σεπόλια και του βιαστή και μαστροπού της καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία βιαστών ανηλίκων και παιδεραστών, τότε δεν έχουμε παρά να την ευνουχίσουμε, έστω συμβολικά. Στο σημείο αυτό χασκογελάει λογικόν κενόν: αφού κι εμείς ανήκουμε σε αυτή την κοινωνία των βιαστών, τότε πώς εμείς θα τη θεραπεύσουμε; Το αντιμετωπίζω εντελώς συμφεροντολογικά: αν θέλουμε να σώσουμε αυτή την κοινωνία στην οποία ζούμε, τότε θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις βολικές γενικεύσεις και να εντοπίσουμε, όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται, το πρόβλημα. 

Όπως δεν είναι όλοι οι Έλληνες βιαστές ανηλίκων και μαστροποί, έτσι και δεν είναι όλοι οι μαθητές των ΕΠΑΛ γεννημένοι τραμπούκοι και υποψήφιοι σπουδαστές του υποκόσμου. Είναι το ζήτημα με τις βολικές γενικεύσεις. Και η μόνη γενίκευση που μπορεί να ισχύσει στην περίπτωση είναι ότι τα επαγγελματικά λύκεια είναι απαραίτητα. Εκπαιδεύουν τους νέους σε τεχνικές δεξιότητες οι οποίες αποτελούν κύτταρα της οικονομικής και κοινωνικής ευεξίας της χώρας. Ως εκ τούτου οφείλουμε να τα προστατεύσουμε ως κόρην οφθαλμού. Πολύ φοβάμαι, δε, ότι η δημόσια διαπόμπευσή τους οφείλεται εκτός των άλλων και στον πουριτανισμό της ελληνικής κοινωνίας που αντανακλάται στην εκπαίδευση: αξίζεις μόνον αν είσαι γιατρός ή δικηγόρος. Την ψυχασθένεια την είχε εντοπίσει πρώτος ο Γάλλος περιηγητής Αμπού το 1852. 

Μόνον απομονώνοντας και ξεχωρίζοντας τους θλιβερούς τραμπούκους μπορούμε να υπερασπιστούμε τον πληθυσμό που σπουδάζει στα ΕΠΑΛ. Γι’ αυτό αξίζει η μάχη που δίνει η κ. Κεραμέως κατά των βιαστών. Δακτυλοδεικτούμενοι, αποδιοπομπαίοι αυτοί στερούν από το δεκαεξάχρονο τη ζωή που προσδοκά. Βιαστές στην κυριολεξία.

 

 

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 17

Εκπαιδευτικά Νέα