Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2021 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

Για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και τα σχέδια που θα τεθούν σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης. Φέτος έχουμε το εμβόλιο το οποίο «μας βοηθάει να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία», είπε η κ. Κεραμέως στην εκπομπή Live News ευχαριστώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό της. .

Για τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο προβλέπονται δύο εργαστηριακά τεστ, με δική τους ευθύνη και κόστος. Για τους μαθητές, αντίστοιχα, προβλέπονται δύο self test.

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία θα υπάρξει αύξηση των εργαστηριακών τεστ.

 

«Η γενική κατεύθυνση σε περίπτωση κρούσματος είναι να μην κλείνει αυτομάτως το τμήμα, γιατί τώρα έχουμε νέα δεδομένα. Η κατεύθυνση είναι να αυξηθεί ο εργαστηριακός έλεγχος», ανέφερε.

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ορισμένα από τα σχέδια για τα σχολεία που θα τεθούν σε λειτουργία από Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

  • Νηπιαγωγείο από τεσσάρων ετών για όλη τη χώρα
  • Αγγλικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο
  • Δεξιότητες που θα ξεκινούν από το νηπιαγωγείο, όπως οδική ασφάλεια, οικολογική συνείδηση, εθελοντισμός, και σε μεγαλύτερες ηλικίες σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Διορισμοί σχεδόν 12.000 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας σχολίασε ως «θλιβερό» το περιστατικό της υπαναχώρησης του Ευάγγελου Αποστολάκη. «Αυτό που έγινε είναι θλιβερό. Ο πρωθυπουργός πήρε μία γενναία απόφαση για ένα ευαίσθητο τομέα, έκανε πράξη την πολιτική συναίνεση και επέλεξε πρόσωπο που ήταν επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά θλιβερή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε και πρόσθεσε πως εξίσου θλιβερό είναι το γεγονός ότι ο κ. Αποστολάκης υπέκυψε στις απειλές της αντιπολίτευσης.

Δείτε το βίντεο:

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Η ανάθεση διδασκαλίας αλλά και εξωδιδακτικών εργασιών, θα γίνεται, σύμφωνα με το Ν. 4823/2021, ως εξής:

Άρθρο 100

Ανάθεση διδασκαλίας από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας

  1. Στην αρχή του διδακτικού έτους και το αργότερο εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την έναρξή του, οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν στον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας τις προτιμήσεις τους ως προς τις αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και στα τμήματα.
  2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή ή του Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας, αποφασίζει την ανάθεση στο διδακτικό προσωπικό της διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και στα τμήματα. Στην περίπτωση μη λήψης της απόφασης του πρώτου εδαφίου από τον Σύλλογο Διδασκόντων, κατά την πρώτη συνεδρίασή του στην αρχή του διδακτικού έτους, την απόφαση λαμβάνει ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, χωρίς να δεσμεύεται από τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών. Στα ιδιωτικά σχολεία και στα ξένα σχολεία του ν. 4862/1931 (Α’ 2) η απόφαση του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας.
  3. Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας δύναται να αναθέτει σε εκπαιδευτικό που έχει τοποθετηθεί στη σχολική του μονάδα υπερωριακή διδασκαλία, υποχρεωτική ή προαιρετική, έως πέντε (5) ώρες την εβδομάδα, για την κάλυψη διδακτικών αναγκών. Η ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας, κατά το προηγούμενο εδάφιο, επιτρέπεται μόνο εφόσον, οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας που υπηρετούν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα καλύπτουν πλήρως το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο και δεν υπάρχουν πλεονάσματα ωρών της ίδια ειδικότητας σε σχολικές μονάδες της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων.

Άρθρο 101

Ανάθεση εξωδιδακτικών εργασιών από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας – Τροποποίηση της παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985

  1. Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας αναθέτει στο διδακτικό προσωπικό την εκτέλεση εξωδιδακτικών εργασιών, εκτός του διδακτικού και εντός του εργασιακού ωραρίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (Α’ 167).
  2. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 τροποποιείται και η παρ. 8 διαμορφώνεται ως εξής:

«8. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους τις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα και με την επιφύλαξη της παρ. 2 του Κεφαλαίου ΣΤ’ του άρθρου 11, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που ανατίθενται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώριση ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, η επίβλεψη σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Με την επιφύλαξη της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 2721/1999 (Α’ 112), από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσεται ο γονέας παιδιού μέχρι δύο ετών.»

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για την Εκπαίδευση, ενισχύεται ο ρόλος του Διευθυντή – Προϊσταμένου της Σχολικής Μονάδας ενώ εισάγεται ο θεσμός του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού σύμβουλου – μέντορα των νεοδιοριζόμενων ή πρόσφατα τοποθετημένου εκπαιδευτικού στη σχολική μονάδα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Ν. 4823/2021:

Άρθρο 92

Ενδοσχολικοί Συντονιστές

  1. Όργανα συντονισμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές (Συντονιστές Τάξεων ή Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων), οι οποίοι επικουρούν τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή στο έργο τους ασκώντας καθήκοντα σε θέματα που αφορούν: α) την υποστήριξη και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών ανά ομάδες ειδικοτήτων ή ανά ομάδες τάξεων διδασκαλίας, β) τον προγραμματισμό της διδακτέας ύλης, γ) την οργάνωση δειγματικών διδασκαλιών και την ανταλλαγή καλών επαγγελματικών πρακτικών, δ) την εισαγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων διδασκαλίας και την αξιολόγησή τους και ε) τον προγραμματισμό των διαδικασιών αξιολόγησης των μαθητών. Στο πλαίσιο των ως άνω καθηκόντων, ο Ενδοσχολικός Συντονιστής συγκαλεί συναντήσεις εργασίας με εκπαιδευτικούς ομάδων ειδικοτήτων ή ομάδων τάξεων διδασκαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  2. Οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές ορίζονται με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, ο οποίος δύναται να αναθέτει στον ίδιο εκπαιδευτικό καθήκοντα Συντονιστή Τάξης ή Συντονιστή Γνωστικού Πεδίου, εφόσον τούτο εξυπηρετεί τις ανάγκες της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.
  3. Με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας δύναται να αποφασίζεται ότι οι παιδαγωγικοί σύμβουλοι μέντορες του άρθρου 93 μπορούν να αναλαμβάνουν, παράλληλα, καθήκοντα Ενδοσχολικών Συντονιστών.
  4. Μετά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ως συντονιστές τάξεων ή γνωστικών πεδίων μπορούν να επιλεγούν μόνο εκπαιδευτικοί με αξιολόγηση «εξαιρετική» ή «πολύ καλή» σε όλα τα πεδία, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς της παρ. 1 του άρθρου 67.
  5. Η θητεία ενός εκπαιδευτικού ως Ενδοσχολικού Συντονιστή (Συντονιστή Τάξης ή Γνωστικού Πεδίου) συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή του, καθώς και για την επιλογή του ως στελέχους εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υποπερ. εε’ της περ. ε’ της παρ. 3 του άρθρου 33.
  6. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα προσόντα και τα κριτήρια ορισμού, η διάρκεια της θητείας, ο αριθμός των Ενδοσχολικών Συντονιστών (Συντονιστών Τάξης ή Γνωστικού Πεδίου) ανάλογα με το μέγεθος και τη δυναμικότητα της κάθε σχολικής μονάδας, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος.

Άρθρο 93

Παιδαγωγικός σύμβουλος μέντορας στη σχολική μονάδα

  1. Για την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ένταξης στη σχολική μονάδα νεοδιοριζόμενου ή πρόσφατα τοποθετημένου στη σχολική μονάδα μόνιμου ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία έως πέντε (5) έτη ορίζεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου ο παιδαγωγικός σύμβουλός μέντοράς του.
  2. Με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας δύναται να αποφασίζεται ότι, οι Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων ή Τάξεων του άρθρου 92 μπορούν να αναλαμβάνουν, παράλληλα, καθήκοντα παιδαγωγικού συμβούλου μέντορα.
  3. Μετά από την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι μέντορες μπορούν να επιλεγούν μόνο εκπαιδευτικοί με αξιολόγηση «εξαιρετική» ή «πολύ καλή» σε όλα τα πεδία, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς της παρ. 1 του άρθρου 67.
  4. Η θητεία ενός εκπαιδευτικού ως παιδαγωγικού συμβούλου μέντορα συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή του, καθώς και κατά την επιλογή του ως στελέχους εκπαίδευσης σύμφωνα με την υποπερ. εε’ της περ. ε’ της παρ. 3 του άρθρου 33.
  5. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα προσόντα και τα κριτήρια ορισμού, οι αρμοδιότητες, η διάρκεια της θητείας, ο αριθμός των παιδαγωγικών συμβούλων μεντόρων, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε σχολικής μονάδας και κάθε ειδικότερο θέμα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος.

Επίσης, για την επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών θα ισχύσουν τα κατωτέρω:

Άρθρο 95

Ενδοσχολική επιμόρφωση

  1. Με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας πραγματοποιούνται, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, επιμορφωτικά σεμινάρια, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ωρών ανά σχολικό έτος.
  2. Με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας καθορίζεται η θεματολογία των επιμορφωτικών σεμιναρίων με βάση ιδίως: α) τις ανάγκες της σχολικής μονάδας, β) τον φορέα υλοποίησης της επιμόρφωσης.
  3. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια διενεργούνται εκτός του διδακτικού ωραρίου.

Άρθρο 96

Συμμετοχή εκπαιδευτικών στην ενδοσχολική επιμόρφωση

  1. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
  2. Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιμορφωτικού σεμιναρίου, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας αναλαμβάνουν να χορηγήσουν στους εκπαιδευτικούς έντυπη ή ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης του επιμορφωτικού σεμιναρίου και καταχωρίζουν την τελευταία στον ατομικό ηλεκτρονικό υπηρεσιακό φάκελο του εκπαιδευτικού του άρθρου 72.

Τέλος, αν ο Σύλλογος των Διδασκόντων δεν δεν συγκληθεί ή δεν συνεδριάσει, για τα ζητήματα αρμοδιότητάς του αποφασίζει ο Διευθυντής.

Άρθρο 97

Υπαλλακτικός τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων των άρθρων 47 και 47Α του ν. 4547/2018 από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας

  1. Εφόσον, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου σχολικού έτους ο σύλλογος διδασκόντων δεν συγκληθεί ή δεν συνεδριάσει ή για οποιονδήποτε λόγο δεν προβεί εν γένει στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του, όπως αυτές καθορίζονται στα άρθρα 47 και 47Α του ν. 4547/2018 (Α’ 102), αμέσως μετά την παρέλευση δεκαημέρου από τη λήξη των προθεσμιών που ορίζονται στα άρθρα αυτά και χωρίς υπαίτια βραδύτητα, στην περίπτωση που δεν προβλέπονται προθεσμίες, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας προβαίνει, όσον αφορά στο σχολικό αυτό έτος, σε όσες από τις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο, με τη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη της σχολικής μονάδας, εφαρμόζοντας κατά τα λοιπά αναλόγως τα ως άνω άρθρα.
  2. Εφόσον οι ομάδες δράσεων επαγγελματικής ανάπτυξης δεν καθορίσουν τις παραμέτρους της παρ. 4 του άρθρου 47 του ν. 4547/2018 ή δεν θέσουν συγκεκριμένους στόχους ή δεν προγραμματίσουν αντίστοιχες δράσεις και εν γένει δεν λάβουν όλες τις αποφάσεις της παρ. 5 του άρθρου 47, στις ενέργειες αυτές προβαίνει αμελλητί ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, με τη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη της σχολικής μονάδας, εφαρμόζοντας κατά τα λοιπά τις σχετικές διατάξεις. Οι αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές για τους εκπαιδευτικούς που ορίζει να συμμετέχουν στις εν λόγω ομάδες.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με υγεία και την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στόχοι και θα ικανοποιηθούν νέες προσδοκίες.

Υποδεχόμαστε τους νεοδιόριστους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές με χαρά.

Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλή δύναμη με υγεία και αισιοδοξία!

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
 Μιλούν στα «ΝΕΑ» «Οι αλλαγές σιο εξεταστικό σύστημα της χώρας ορθώς έγιναν καθώς δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν . υποψήφιοι στην ανώτατη εκπαίδευση με χαμηλότατες βαθμολογίες» ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φέρνει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που κρύβαμε επιμελώς» ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

«Με κλειστά σχολεία και κλειστή κοινωνία δεν προχωράς σε τέτοιες αλλαγές, αφήνοντας τελικά τόσες χιλιάδες παιδιά εκτός ΑΕΙ» ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ

Ξεκινούν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα για το τι πήγε λάθος με το νέο εξεταστικό σύστημα, τι μπορεί να βελτιωθεί αλλά και τι πέτυχε

Με τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων να δημιουργούν εντελώς νέα δεδομένα στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και το νέο εξεταστικό σύστημα να... ξανακουρδίζεται ενόψει της επόμενης εφαρμογής του, το 2022, ο διάλογος στην εκπαιδευτικά κοινότητα έχει ήδη ξεκινήσει και οι απόψεις για το τι πήγε λάθος, τι μπορεί να βελτιωθεί αλλά και τι πέτυχε κατατίθενται η μία μετά την άλλη.

«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποτελεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, που δίνει σημασία, αξία και νόημα στις σπουδές», δήλωσε χθες επί του θέματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Με αυτήν πετυχαίνουμε σημαντικές αλλαγές», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «από εκεί και πέρα η Ελάχιστη Βάση βάζει στην εξίσωση της επιλογής των φοιτητών και τα ίδια τα πανεπιστήμια». «Τα πανεπιστήμια, ξέρετε, διαμόρφωσαν με δικές τους αποφάσεις το εύρος του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Με βάση τα αποτελέσματα που υπήρξαν φέτος, τα πανεπιστήμια προφανώς θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν τα ίδια σε διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τους συντελεστές αυτούς, ώστε να αντιμετωπιστούν κάποια πράγματα που ίσως αιφνιδίασαν κάποιες σχολές ή αποτέλεσαν αρρυθμίες της πρώτης χρονιάς εφαρμογής του καινούργιου μέτρου» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ. Η συζήτηση για αναπροσαρμογές έχει ξεκινήσει πλέον στα ΑΕΙ, με τις διοικήσεις κυρίως των περιφερειακών ιδρυμάτων να εμφανίζονται προβληματισμένες. Ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για τη λειτουργία των ΑΕΙ Αγγελος Συρίγος από την πλευρά του δηλώνει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ότι «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φέρνει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που κρύβαμε επιμελώς. Σίγουρα όχι όλα, αλλά αρκετά από τα τμήματα με πολλές κενές θέσεις είχαν και πολύ μικρό αριθμό αποφοίτων. Δεν του δίναμε σημασία διότι στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε μόνο για τον αριθμό όσων μπαίνουν στα ΑΕΙ παρά για αυτούς που αποφοιτούν». Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης δηλώνει σχετικά με τα παραπάνω ότι «οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας ορθώς έγιναν καθώς δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν υποψήφιοι στην ανώτατη εκπαίδευση με χαμηλότατες βαθμολογίες» και συμπληρώνει: «Βεβαίως μπορούν να γίνουν διορθώσεις όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα, όπως για παράδειγμα η περίπτωση των ειδικών μαθημάτων και των αρχιτεκτονικών σχολών. Στην κατεύθυνση ενός δίκαιου, αξιόπιστου και πιο ανθρώπινου εξεταστικού συστήματος ωστόσο θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ’ όψιν η επίδοση των υποψηφίων στις τρεις τάξεις του Λυκείου και επιπρόσθετα μια εξέταση σε έναν εθνικό φορέα με δικαίωμα επανάληψης μέσα στον χρόνο σε μάθημα στο οποίο κάποιος υποψήφιος δεν πήγε καλά και θέλει να βελτιώσει τη βαθμολογία του». ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Από την πλευρά των καθηγητών των δημόσιων σχολείων και της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρός της Θόδωρος Τσούχλος σημειώνει ότι «με τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων δικαιώθηκαν οι θέσεις του κλάδου μας, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα και πολλοί υποψήφιοι και υποψήφιες με πολύ υψηλές βαθμολογίες που έμειναν εν τέλει έξω από τα ΑΕΙ λόγω των στρεβλώσεων του συστήματος. Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι έμειναν κενές τελικά 17.000 θέσεις στα ΑΕΙ».

«Εμείς ζητούσαμε επίμονα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για όλα αυτά, η οποία δεν έγινε. Με κλειστά σχολεία και κλειστή κοινωνία δεν προχωράς σε τέτοιες αλλαγές, αφήνοντας τελικά τόσες χιλιάδες παιδιά εκτός ΑΕΙ. Ενόψει, μάλιστα, της εφαρμογής του διπλού Μηχανογραφικού την επόμενη χρονιά, το πρόβλημα ίσως αποδειχθεί μεγαλύτερο. Οπότε ζητάμε, ακόμη και τώρα, διάλογο με το υπουργείο Παιδείας, στην έναρξη μιας νέας χρονιάς, ώστε η φετινή Γ Λυκείου να αντιμετωπιστεί το επόμενο καλοκαίρι με καλύτερους όρους» καταλήγει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

ΤΗΣ ΜΑΡΝΥΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

ΥΠΑΙΘ 2

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά τον έλεγχο των υποβληθέντων φακέλων των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για εισαγωγή στα Ιδρύματα της Tριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανακοινώνει την έγκριση ή μη των αιτήσεων συμμετοχής έτους 2021, των ανωτέρω υποψηφίων, που υπέβαλαν αίτηση και μηχανογραφικό δελτίο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από 16 έως 23 Ιουλίου 2021.

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερομένους από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://exams-expatriate.it.minedu.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται αν η αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο που υπέβαλαν έγιναν δεκτά, εφόσον στην ανωτέρω ιστοσελίδα συμπληρώσουν στο πεδίο ΕΙΣΟΔΟΣ, το e-mail τους και τον κωδικό ασφαλείας που είχαν δημιουργήσει προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο. Στη συνέχεια, εφόσον επιβεβαιώσουν ότι η αίτηση συμμετοχής τους και το μηχανογραφικό τους δελτίο έγιναν δεκτά, θα μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό η έναρξη των οποίων έχει οριστεί τη Τρίτη  7 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

ΥΠΑΙΘ 2

Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η πρόσκληση σε μορφή pdf

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 19

Εκπαιδευτικά Νέα