Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2021 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 

 

 


Περιοδεία στην  Ξάνθη και την Καβάλα πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε σχολικές μονάδες ενώ συναντήθηκε  με στελέχη εκπαίδευσης για την καλύτερη οργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

«Πες την ιδέα σου!»
Σε άμεσο διάλογο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Την ψηφιακή πλατφόρμα «Πες την ιδέα σου!» για την κατάθεση απόψεων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, εγκαινιάζει σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Από το Σεπτέμβριο το σχολείο αναβαθμίζεται μέσω μίας ευρύτερης αλλαγής φιλοσοφίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, με στόχο ένα σχολείο πολλαπλών γνώσεων, δεξιοτήτων και προοπτικών για όλους. Εντάσσονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, με θεματικές όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, προστασία του περιβάλλοντος, οδική ασφάλεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα. Εντάσσονται δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας. Παράλληλα, αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών, αρκετά εκ των οποίων έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ εισάγεται και το πολλαπλό βιβλίο ώστε οι νέοι μας να μαθαίνουν να συνθέτουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές. Στόχος του σχολείου και η μετάδοση γνώσεων και η καλλιέργεια πολύτιμων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων.

Στόχος της νέας πλατφόρμας είναι ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες και η συνδιαμόρφωση παρεμβάσεων και πολιτικών, μέσω της υποβολής προτάσεων και της αξιολόγησης ιδεών. Οι θεματικές στις οποίες καλούνται οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους αφορούν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, την Επαγγελματική Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο, τη Διά Βίου Μάθηση, την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κάθε πτυχή της εκπαίδευσης. Επισκεφθείτε την πλατφόρμα και υποβάλλετε την ιδέα σας στο σύνδεσμο dialogos.metiniki.gr.

Η κα Κεραμέως δήλωσε: «Η αναβάθμιση της παιδείας είναι προϋπόθεση για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που κάθε ένα ονειρεύεται. Είτε είστε μαθητές, είτε είστε εκπαιδευτικοί, είτε είστε γονείς, είτε απλά ενδιαφέρεστε για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, αναμένουμε τις προτάσεις σας. Ξέρω ότι υπάρχει πλούτος ιδεών στην κοινωνία μας, τις βλέπω, τις ακούω σε κάθε επίσκεψή μου σε κάθε σχολείο της χώρας μας, στις συζητήσεις μου με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλη την Ελλάδα, στην επαφή μου με τους μαθητές μας. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε αυτό το νέο κανάλι άμεσης επαφής και διαλόγου. Μοιραστείτε μαζί μας τη σκέψη σας. Δεσμεύομαι ότι κάθε άποψη θα ακουστεί, κάθε ιδέα θα αξιολογηθεί. Γιατί η πιο αποτελεσματική εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή που διαμορφώνουμε μαζί, μέσα από το διάλογο.»

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 
Αναρτάται ο τελικός πίνακας αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για απόσπαση στις σχολικές μονάδες  στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2021-2022 και από το ημερολογιακό έτος 2022 Νοτίου Ημισφαιρίου, που κυρώθηκε με την αριθμ. 61826/Η2/31-5-2021 (ΑΔΑ: ΨΓΑΙ46ΜΤΛΗ-Ε94) Υπουργική Απόφαση.

Η απόφαση σε μορφή pdf 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Διενέργεια Προκαταρκτικών Εξετάσεων για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε εφεξής, αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των ΠΚΕ το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου. Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Όσον αφορά στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

Διευκρινίζεται, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε ΠΚΕ, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου). Το πρόγραμμα των ΠΚΕ για το τρέχον έτος θα ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες για την ενημέρωσή τους.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

"Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου Πληροφορικής (ΠΕ86) για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων Υποδομών και Εξετάσεων, στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2021-2022."
 Περιγραφή


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ) καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου Πληροφορικής (ΠΕ86) που επιθυμούν να αποσπαστούν στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων Υποδομών και Εξετάσεων και στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ (συνολικά έως 20 θέσεις), σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (έως 4 θέσεις ανά Περιφερειακή Διεύθυνση) με καθήκοντα την ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών πληροφορικής σε συνεργασία με τις ανωτέρω Γενικές Διευθύνσεις, να υποβάλουν αίτηση από 26/5/2021 έως και 2/6/2021.
Οι προσφερόμενες θέσεις απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, ειδικά προσόντα και θα καλύψουν εξαιρετικά επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες που έχουν προκύψει.

 Το έγγραφο σε μορφή pdf 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

 rsz classroom 2093743 960 720

 

Δια της παρούσης ενημερώνουμε ότι, σχετικά με το θέμα της προθεσμίας υποβολής αναγγελίας επικαιροποίησης των αδειών Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, κατατίθενται η αίτηση και τα δικαιολογητικά που μπορούν να προσκομιστούν άμεσα μέχρι 31.05.2021 προκειμένου αυτή να είναι εμπρόθεσμη. Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2021 όσα δικαιολογητικά δεν μπορούν να κατατεθούν λόγω ανωτέρας βίας, ένεκα covid-19, κατατίθενται σε εύλογο χρονικό διάστημα πέντε  μηνών από τη λήξη της προθεσμίας, ήτοι μέχρι 31.10.2021.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση και τα δικαιολογητικά, αποστέλλονται στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

IMG 20210531 WA0008

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του 18ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, κ. Γρίβα, των δασκάλων και των μαθητών, με αφορμή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, τη Δευτέρα 31 Μαϊου.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε, επίσης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η οποία απηύθυνε το δικό της μήνυμα για την ημέρα, ενώ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Βλάχου -Σταματάκη.

Η κ. Μακρή μίλησε με εγκαρδιότητα και αλήθεια στα παιδιά: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να έρθω στο σχολείο σας και να σας συναντήσω στο σχολικό περιβάλλον, στην φυσική τάξη!

Ξέρω καλά πόσο πολύ σας είχε λείψει η επαφή με τους δασκάλους σας και τους συμμαθητές σας όλο το διάστημα, που παρακολουθούσατε τα μαθήματά σας από το σπίτι μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Είναι, λοιπόν, πολλαπλή η χαρά μου που σας συναντάω στο χώρο του 18ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου και βλέπω με τα μάτια μου πόσο προσεκτικά ακολουθείτε τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες και όλους, που καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε την υγεία μας, τη δική μας, των συμμαθητών μας, των δασκάλων μας, των οικογενειών μας, των φίλων μας, των συνανθρώπων μας.

Θα ήθελα να κρατήσουμε αυτή τη σκέψη και, προς αυτήν την κατεύθυνση, να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Είμαι σίγουρη, ότι έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές το πόσο κακή συνήθεια είναι το κάπνισμα, τις σοβαρές επιπτώσεις και τα χρόνια προβλήματα που προκαλεί στην υγεία των καπνιστών, τις μόνιμες βλάβες που επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρέπει να προστατευόμαστε και να προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε, να σεβόμαστε τον εαυτόν μας και τους άλλους, να νοιαζόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας και να προσπαθούμε, με το δικό του τρόπο ο καθένας μας, να δίνουμε το καλό παράδειγμα κάθε ημέρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να νικήσουμε και να σταματήσουμε τις κακές συνήθειες, που μπορεί να κοστίσουν ακόμα και τη ζωή κάποιων ανθρώπων.

Είναι πολύ σημαντικό που το σχολείο σας, με ευκαιρίες όπως τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, φροντίζει να σας κινητοποιεί και να σας προβληματίζει πάνω σε σοβαρά θέματα, για τα οποία θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι, ώστε να τα επεξεργαστείτε, να τα εντοπίσετε γύρω σας, να τα σκεφτείτε πολλές φορές μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε σωστές και ισχυρές άμυνες απέναντι στις βλαβερές συνήθειες, γιατί μόνο όταν γνωρίζουμε σε βάθος τα πράγματα και έχουμε σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση, μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές και να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό και ασφαλή τρόπο ζωής.

Θα μου επιτρέψετε, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, να μην αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος … και την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος να την παραφράσω σε παγκόσμια ημέρα για τη χαρά της ζωής και να ζητήσω από τις μαθήτριες και τους μαθητές σας να μου πουν εκείνες και εκείνοι από που αντλούν χαρά, ευχαρίστηση, ικανοποίηση; Πως διασκεδάζουν, τι απολαμβάνουν να κάνουν μόνοι, με φίλους , με την οικογένεια, μέσα και έξω από το σχολείο, μέσα και έξω από το σπίτι, ποια αθλήματα αγαπούν, που θα ήθελαν να ταξιδέψουν, ποιες σκανδαλιές έχουν πιο πολλή πλάκα, τι τους προκαλεί ενθουσιασμό, τι τα γεμίζει ενέργεια και πως επιλέγουν να την εκτονώσουν…

Και μέσα από τα δικά σας λόγια για το τώρα, το χθες και το αύριο που θυμάστε, ζείτε και φαντάζεστε θα πάρω το μήνυμα που θα ήθελα να κρατήσετε από την σημερινή μας συνάντηση: όλες αυτές οι χαρούμενες στιγμές που έχετε ζήσει, όλες αυτές οι αναμνήσεις ευτυχίας που κουβαλάτε, όλα τα όνειρά σας, που σας εύχομαι ολόψυχα να τα πραγματοποιήσετε, ακόμα και τα πιο τρελά, αξίζουν την ευκαιρία να τα απολαμβάνετε με υγεία, εσείς και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι».

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

p400 pxTo υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις συζητήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Τα μέτρα που θα περιγράφονται αναλυτικά σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι τα εξής:

Self-test

- Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test). Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18  Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διατίθενται στους υποψηφίους από τα φαρμακεία από σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων).

- Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

- Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Υποψήφιοι ή/και εκπαιδευτικοί αίθουσας εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο/-α κρούσμα/-τα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

 

Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.

- Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο/-α  βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο/η υποψήφιος/-α μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test).

- Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση  αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

  • Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορωνοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Λοιπά μέτρα

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Κατά την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 20

Εκπαιδευτικά Νέα