Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2020 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σημειώνεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.Τη 14η Σεπτεμβρίου βλέπει ως πιθανή ημερομηνία έναρξης των σχολείων ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα στην επιτροπή για να αποφασιστεί με σιγουριά τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και αυτό επισημάνθηκε στη σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το υπουργικό συμβούλιο.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Διαδικτυακή σύσκεψη με τα μέλη των ειδικών Επιστημόνων του ΟΕΔΥ, θα έχει σήμερα  Δευτέρα , στις 3:30 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
Όπως εξήγησε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα στο OPEN, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα υποδείξουν αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 ή στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.

Παράλληλα, για περιπτώσεις μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς και για άλλα εξειδικευμένα ζητήματα, θα δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις και οδηγίες από τους ειδικούς.
Σχετικά με το ζήτημα των αιθουσών διδασκαλίας και το αίτημα για τη συγκρότηση μικρότερων τμημάτων (έως 15 μαθητές) η γενική γραμματέας αρκέστηκε να δηλώσει πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών.
Παράλληλα, η γ.γ διαβεβαίωσε πως τα σχολεία βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς έχουν αποσταλεί αντισηπτικά και μάσκες στους δήμους, ενώ ειδικές οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό και τη χρήση της μάσκας έχουν συνταχθεί από τον ΕΟΔΥ και θα αποσταλούν προς τις σχολικές μονάδες.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Σχετικά με τις αυριανές προσλήψεις αναπληρωτών
 
1.       Αφού ελέγξετε ποιοι αναπληρωτές τοποθετούνται στο σχολείο σας συντάσσετε πράξη ανάληψης υπηρεσίας κατά το δυνατόν συντομότερα το πρωί της 1 και 2 Σεπτεμβρίου ανάλογα με το πότε παρουσιαστούν.
2.       Αποστέλλετε στη ΔΔΕ  αντίγραφο της πράξης ανάληψης με αποδεικτικό στο email ώστε να είστε σίγουροι ότι το παραλάβαμε. Παρακαλούμε να σταλούν πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε άλλη εργασία ώστε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την πρόσληψή τους εντός της ημέρας.

3.       Παραλαμβάνετε τα απαραίτητα για την πρόσληψη δικαιολογητικά από τον κάθε αναπληρωτή σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα. Για όσα δικαιολογητικά δεν καταθέσουν υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα προσκομίσουν μέσα σε δέκα μέρες. Τους επισημαίνετε ότι αν δεν ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα δικαιολογητικά δεν μπορούν να μπουν στη μισθοδοσία.
4.       Αποστέλετε τα δικαιολογητικά εντός της ημέρας με email στη διεύθυνση. Ο φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρωτότυπα) διατηρείται προς το παρόν στο σχολείο  
5.     Τα απαραίτητα για την πρόσληψη είναι :
 
·         Αντίγραφο πτυχίου. Οι τίτλοι ξένων πανεπιστημίων υποβάλλονται με επίσημη μετάφραση και με τη βεβαίωση αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ.
·         Αντίγραφο δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας.
·         Αντίγραφα αποδεικτικών (1)ΑΦΜ, (2) ΑΜΚΑ, (3) ΑΜΑ.
·         Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου τριμήνου) από το Δήμο (για τους έγγαμους και/ή γονείς ενός ή περισσότερων τέκνων). Στη περίπτωση ύπαρξης σπουδαζόντων τέκνων (άνω των 18 και έως 24 ετών),  προσκομίζεται βεβαίωση σπουδών.
·         Πιστοποιητικό στρατού τύπου Α’ ( για τους άνδρες).
·         Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιάριου τραπέζης με πρώτο όνομα δικαιούχου αυτό της/του  εκπαιδευτικού (όπου θα αναγράφεται καθαρά ο αριθμός IBAN).
·         Γνωματεύσεις (α) από παθολόγο ή Γενικό Ιατρό και (β) από ψυχίατρο, είτε του  δημοσίου είτε ιδιωτών, περί υγείας και φυσικής καταλληλότητας να ασκηθούν τα καθήκοντα της θέσης με την επισημείωση ότι η απασχόληση αφορά διδακτικά καθήκοντα και απασχόληση με παιδιά.
·         Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι, ότι δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από άλλη θέση, ότι δεν κατέχουν άλλη θέση του δημοσίου κτλ. (επισυνάπτεται)
 
·        Απαραίτητα για την μισθολογική εξέλιξη που μπορούν να προσκομιστούν και αργότερα
·         Αίτηση αναγνώρισης συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, εφόσον υπάρχουν και δεν αποτελούν προσόν διορισμού.
·         Αντίγραφο μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου (εφόσον υπάρχει), όπου αναγράφεται η ημερομηνία κτήσης.Οι τίτλοι ξένων πανεπιστημίων υποβάλλονται με επίσημη μετάφραση και με τη βεβαίωση αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ.
·         Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας, εφόσον υπάρχει μαζί με υπεύθυνη δήλωση που βεβαιώνει ότι για την εν λόγω προϋπηρεσία δεν έλαβα σύνταξη, αποζημίωση ή άλλο βοήθημα αντί σύνταξης, δεν ασκώ εμπορία κατ΄επάγγελμα και δεν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος μου
·         Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (εφόσον υπάρχουν) και τα αντίστοιχα ένσημα.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

 
 
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
….…………………………………………………………1
 
   ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ………………………………………………………2
 
             (Πόλη), (Ημερομηνία)
             Αρ. πρωτ. :  
Ταχ. Δ/νση
:
 
 
ΠΡΟΣ : Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης …………………………………………….1
Πληροφορίες
:
 
Τηλέφωνο
:
 
Fax
:
 
E-mail
:
 
 
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 
Βεβαιώνεται η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας του/της αναπληρωτή/τριας εκπαιδευτικού/ΕΕΠ/ΕΒΠ …………………………………………………3, κλάδου ……………………4, σύμφωνα με την υπ’ αρ. ………5/…..-…..-………6 Πράξη του Βιβλίου Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων που τηρείται στη σχολική μονάδα.
 
     Ο/Η Διευθυντής/ντρια
       ……………………………………………..
           (Ονοματεπώνυμο, υπογραφή & σφραγίδα)
 
 
Οδηγίες συμπλήρωσης πεδίων
1.     Ονομασία ΔΔΕ (Νομός)
2.     Ονομασία Σχολικής Μονάδας
3.     Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού/ΕΕΠ/ΕΒΠ
4.     Κλάδος εκπαιδευτικού/ΕΕΠ/ΕΒΠ
5.     Αριθμός Πράξης ανάληψης υπηρεσίας
6.     Ημερομηνία Πράξης ανάληψης υπηρεσίας, όπως αναγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων
 
 
 
 
 
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
….…………………………………………………………1
 
   ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ………………………………………………………………………2
 
             (Πόλη), (Ημερομηνία)
             Αρ. πρωτ. :  
Ταχ. Δ/νση
:
 
 
ΠΡΟΣ : Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης …………………………………………….1
Πληροφορίες
:
 
Τηλέφωνο
:
 
Fax
:
 
E-mail
:
 
 
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
 
Βεβαιώνεται η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας του/της αναπληρωτή/τριας εκπαιδευτικού/ΕΕΠ/ΕΒΠ …………………………………………………3, κλάδου ……………………4, σύμφωνα με την υπ’ αρ. ………5/…..-…..-………6Πράξη του Βιβλίου Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων που τηρείται στη σχολική μονάδα.
 
     Ο/Η Διευθυντής/ντρια
       ……………………………………………..
(Ονοματεπώνυμο, υπογραφή & σφραγίδα)
 
 
Οδηγίες συμπλήρωσης
1
Ονομασία ΔΔΕ (Νομός)
4
Κλάδος εκπαιδευτικού/ΕΕΠ/ΕΒΠ
2
Ονομασία Σχολικής Μονάδας
5
Αριθμός
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Κυβέρνηση το γεγονός ότι θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια της χώρας αρκετοί υποψήφιοι με χαμηλές βαθμολογίες. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει μία σειρά μέτρων σε βάθος χρόνου, ώστε να σταματήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει» η εισαγωγή υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες σε ΑΕΙ.
«Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η Κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ρόλος των ΑΕΙ στην εισαγωγή των φοιτητών
Αναφορικά με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα φαίνεται πως εξετάζεται να αποκτήσουν ρόλο και τα ίδια τα ΑΕΙ.
Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Πχ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε».
Και πρόσθεσε ότι «ο διάλογος αυτός τώρα θα εντατικοποιηθεί. Θέλουμε πάντως και η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των Πανεπιστημίων – όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο».
Αναδιάταξη των Σχολών
Η υπουργός προανήγγειλε επίσης αναδιάταξη των σχολών και των τμημάτων, λέγοντας ότι «πρέπει ο χάρτης να διαμορφώνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, στη βάση πραγματικών αναγκών της χώρας. Μέρος της λύσης είναι και οι άλλες επιλογές που προσφέρονται στους νέους μας – δρόμοι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης – και εκεί βρίσκεται προ διαβούλευσης ένα Ν/Σ που αναβαθμίζει επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση. Θέλουμε λύσεις με διεξόδους για τους νέους. Όχι να τους ανοίγουμε τον δρόμο στην ανεργία».
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


ΥΠΑΙΘ 2 Ανανέωση απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. και Π.Ε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.  
Η σχετική απόφαση για Δ.Ε σε pdf
Η σχετική απόφαση για Π.Ε σε pdf

Κατηγορία Εκπαιδευτικά ΝέαΥΠΑΙΘ 2«Κυρωμένοι αξιολογικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών με αποσπάσεις διάρκειας ενός σχολικού έτους στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2020-2021, σε εφαρμογή του αρθ. 19 σε συνδυασμό με την παρ. 9 του αρθ. 62 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ Α’ 111/12.6.2020) - Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ»
Η Επιστημονική Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση των κυρωμένων αξιολογικών πινάκων κατάταξης των υπό απόσπαση εκπαιδευτικών σε Π.Σ ή ΠΕΙ.Σ για ενημέρωση των υποψηφίων.
Με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 19 σε συνδυασμό με την παρ. 9 του αρθ. 62 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ Α’ 111/12.6.2020) - Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ.
Πίνακας ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου-ΔΕ
Πίνακας ΠΔΕ Αττικής-ΠΕ
Πίνακας ΠΔΕ Αττικής-ΔΕ 
Πίνακας ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας-ΠΕ
Πίνακας ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας-ΠΕ (1) 
Πίνακας ΠΔΕ Κρήτης-ΔΕ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


ΥΠΑΙΘ 2 Tοποθέτηση εκπαιδευτικών με διετή θητεία σε Πρότυπα Σχολεία Δ.Ε για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022
Η σχετική απόφαση σε μορφή pdf 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


Ανάμεσα στις άλλες αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, η κυβέρνηση έδωσε και τον οδικό χάρτη των αλλαγών στον δημόσιο τομέα.
 
Σαρωτικές οι αλλαγές στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη αναφορικά με την επιλογή διοικήσεων δημοσίου τομέα, η οποία προάγει την αποσύνδεση της Κυβέρνησης από τη Διοίκηση του Δημοσίου.
 
Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στις τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, με γνώμονα σύμφωνα με το Μαξίμου, τη διαφάνεια, λογοδοσία, χρηστή διοίκηση, και βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
 
Αυτό είναι το νέο πλαίσιο διοικήσεων δημοσίου τομέα
 
Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων δημοσίου τομέα φέρνει η κυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης εισηγήθηκε το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων δημοσίου τομέα, με βασικές κατευθύνσεις τις εξής:
 • Θέσπιση ενός σύγχρονου πλαισίου επιλογής από την Κυβέρνηση των διοικήσεων των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η ουσιαστική τήρηση των συνταγματικών αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας, σε εναρμόνιση προς τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και χωρίς να παραβλάπτεται η αρμοδιότητα του οικείου Υπουργού για την τελική επιλογή.
 • Καίρια συμπλήρωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για το Επιτελικό Κράτος: Η αποσύνδεση της Κυβέρνησης από τη Διοίκηση, μέσω της αναγνώρισης κρίσιμων αρμοδιοτήτων στους Γενικούς Διευθυντές και τους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων συμπληρώνεται με την πρόβλεψη μιας αξιοκρατικής διαδικασίας επιλογής των διοικήσεων των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Ολοκληρώνονται έτσι οι προϋποθέσεις για τη θεσμική επανεκκίνηση της δημόσιας διοίκησης που συμβάλλει στην εδραίωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Η διαμόρφωση της διαδικασίας έχει στηριχθεί κατά βάση στη διαδικασία επιλογής των Υπηρεσιακών Γραμματέων των Υπουργείων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4622/2019 και περιλαμβάνει:
 • Εκ των προτέρων αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής όσων δεν μπορούν να διοριστούν ως δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.
 • Ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής, χωρίς να αναγνωρίζεται εκ των προτέρων προτεραιότητα σε υποψηφίους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως στους προερχόμενους από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
 • Προεπιλογή από ειδική πενταμελή Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου που συντάσσει κατάλογο των τριών επικρατέστερων υποψηφίων.
 • Μοριοδότηση τριών ομάδων κριτηρίων: εκπαιδευτικών, εμπειρίας και δομημένης συνέντευξης.
 • Τελική επιλογή με απόφαση του οικείου Υπουργού, μεταξύ των τριών υποψηφίων που συμπεριλαμβάνονται στον ανωτέρω κατάλογο.
Οι ρυθμίσεις αυτές θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, θα ψηφιστεί εντός του Σεπτεμβρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2020.
 
Οι αλλαγές στον ΑΣΕΠ που παρουσίασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την αναμόρφωση του ν.2190/1994 για το ΑΣΕΠ. Εισηγήθηκε συγκεκριμένα την υιοθέτηση νέου θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του ΑΣΕΠ. Και αυτό στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της Κυβέρνησης για διαφάνεια, λογοδοσία, χρηστή διοίκηση, και βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου.
 
Η αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης προκύπτει από τα προβλήματα που επισημαίνονται στις ετήσιες εκθέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και από τις διαμορφούμενες συνθήκες (π.χ. πανδημία) των απαιτήσεων από τον δημόσιο υπάλληλο του σήμερα αλλά και των επόμενων ετών.
 
Η συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία εστιάζει στον ανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ τόσο για το τακτικό προσωπικό όσο και για το προσωπικό ορισμένου χρόνου πάνω στους ακόλουθους άξονες:
 1. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
 2. Διεξαγωγή γραπτών δοκιμασιών Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Προσωπικότητας.
 3. Διακρίβωση δεξιοτήτων και στοιχείων προσωπικότητας των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων.
 4. Ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη διαλειτουργικότητας μεταξύ ΑΣΕΠ και εμπλεκομένων στις επιμέρους διαδικασίες φορέων που παρέχουν «στοιχεία- εισροές» στις διαδικασίες ΑΣΕΠ.
 5. Σύντμηση χρόνου ολοκλήρωσης διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ώστε ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ υποβολής αιτήματος του φορέα και ανακοίνωσης του πίνακα διοριστέων να μην υπερβαίνει το ένα έτος.
 6. Κατάργηση των ειδικών διατάξεων που θεσπίζουν αποκλίνουσες διαδικασίες ή μοριοδοτήσεις με κατεύθυνση την ενιαία διαδικασία.
 7. Μείωση διοικητικού βάρους ΑΣΕΠ μέσα από τη δόμηση μιας στιβαρής, ενιαίας και προγραμματισμένης διαδικασίας.
 8. Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ τόσο ως προς το στελεχιακό δυναμικό όσο και τους συμβούλους προκειμένου να καταστεί δυνατή η με όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας άσκηση του έργου του έργου του.
 9. Έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, με εισηγητές τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Αιτήσεις για ένταξη στο μητρώο ΣΔΕ και Επιλογή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικούΤο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο πλαίσιο της Πράξης Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και έχοντας υπόψη την 7129/450/26-08-2020 Aπόφαση του Δ.Σ., σχετικά με την έγκριση της Ορθής Επανάληψης της υπ΄αριθμ. 660/5/36677/07-08-2020 Πρόσκλησης, απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή:

 1. Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Σ.Δ.Ε. σχ.περιόδου 2020-2021 και εξής,

2. Αίτησης Επιλογής Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων, σχ.περιόδου 2020-2021.


 Η ορθή επανάληψη της ως άνω Πρόσκλησης, αφορά στην εφαρμογή του άρθρου 50, του ν. 4653 (ΦΕΚ 12Α /24-01-2020).

 Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης στο Μητρώο ΣΔΕ έως και την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης του Δ.Σ. ΙΝΕΔΙΒΙΜ, θα μπορούν εκ νέου να επεξεργαστούν και να υποβάλουν την αίτησή τους στο Μητρώο ΣΔΕ από την Πέμπτη, 27-08-2020 και ώρα 12:00 μ.μ. Διευκρίνιση

Στο 1o ΣΤΑΔΙΟ οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ένταξης στο Μητρώο Σ.Δ.Ε. στην ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (www.inedivim.gr) και στη διεύθυνση https://mitrwosde.inedivim.gr , στην οποία θα επισυνάψουν όλα τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα Πρόσκληση. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες ένταξης των υποψηφίων στο Μητρώο Σ.Δ.Ε. για τη σχολική χρονιά 2020-2021 και εξής.

Στο 2o ΣΤΑΔΙΟ θα ακολουθήσει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., στην οποία μόνο οι ενταγμένοι στο Μητρώο Σ.Δ.Ε. θα καλούνται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr για τη συμμετοχή τους στους πίνακες κατάταξης και στη διαδικασία επιλογής και ανάθεσης έργου για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων στην ηλ/κή διεύθυνση https://mitrwosde.inedivim.gr από τις 17-08-2020 (ώρα 10:00 π.μ.) έως και τις 07-09-2020 (ώρα 10:00 π.μ.)
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 30

Εκπαιδευτικά Νέα