Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2019 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Σφύζει από νέο αίμα αγωνιστών η αριστερά...Λάδι στη φωτιά έριξε η μάλλον ατυχής αναφορά του πρωθυπουργού στην Κύπρο για 70.000 που πήγαν στο συλλαλητήριο και για εθνικιστές, λαϊκιστές και ανόητους που διαδηλώνουν ενώ η πλειοψηφία που σκέπτεται είναι υπέρ της συμφωνίας.
Δημοσκοπήσεις – σοκ, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση καταρρέει σε περιοχές της χώρας που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα –και λειτουργούν με το θυμικό περισσότερο- από τη συμφωνία των Πρεσπών, έχουν στα χέρια τους οι αναλυτές.
Κι όχι μόνον αυτοί αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει παραγγείλει δικές της έρευνες για να διερευνήσει πόσο πραγματικά είναι το ποσοστό των Ελλήνων που είναι οργισμένο από τα εθνικά θέματα, πόσοι από αυτούς θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές έχοντας στο μυαλό τους το «Μακεδονικό», ποιες περιοχές είναι οι πιο «καταστροφικές» για την κυβέρνηση και τι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το κλίμα.

Το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων θα κρίνει ενδεχομένως και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και τις αποφάσεις που θα πάρει για το χρόνο των εκλογών. Γιατί, όπως λένε δημοσκόποι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμήσει ότι μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις τότε θα πάει σε εκλογές όσο το δυνατόν πιο μετά. Για να ξεχαστεί το Μακεδονικό και για να ξεδιπλωθεί η φιλολαϊκή πολιτική που έχει ξεκινήσει ήδη με την αύξηση του κατώτατου μισθού».
Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ζυγίζει και το σενάριο των εκλογών του Μαίου και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Κι αυτό γιατί τότε οι πολίτες σπεύδουν έτσι κι αλλιώς μαζικά να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους, επομένως θα μειωθεί η αποχή που είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε… μακεδονικούς ρυθμούς
Αν από την άλλη η κατάσταση στη Βουλή γίνει αφόρητη για την κυβέρνηση, με τα νομοσχέδια της… γκαζόζας και τους εκβιασμούς Καμμένου να είναι σε ημερήσια διάταξη, τότε όλα είναι ανοικτά για το χρόνο των εκλογών.
Ωστόσο, στην παρούσα φάση η χώρα κινείται στους ρυθμούς του «Μακεδονικού». Μία εβδομάδα μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και τόσο τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών όσο και οι δηλώσεις Ζάεφ αλλά και οι διαδικασίες που μένουν ακόμη ανοικτές (πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ κ.λπ.) έρχονται να θυμίσουν τι έχει γίνει με τη γειτονική χώρα.
Από την άλλη, λάδι στη φωτιά έριξε η μάλλον ατυχής αναφορά του πρωθυπουργού στην Κύπρο για 70.000 που πήγαν στο συλλαλητήριο και για εθνικιστές, λαϊκιστές και ανόητους που διαδηλώνουν ενώ η πλειοψηφία που σκέπτεται είναι υπέρ της συμφωνίας.
Ειδικά στους νομούς της βόρειας Ελλάδας οι δηλώσεις αυτές, όπως και η γενικότερη στάση της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό», έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις.
Ενδεχομένως, στο Μαξίμου να περιμένουν να περάσουν μερικές εβδομάδες για να «κάτσει η σκόνη» και για να αλλάξει οριστικά η πολιτική ατζέντα. Κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Ελληνες θα ψηφίσουν με βάση την οικονομική τους κατάσταση και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στην έρευνα της Pulse για το In.gr, το 47%, σχεδόν οι μισοί Ελληνες δηλαδή λένε ότι θα ψηφίσουν με βάση τη θέση των κομμάτων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση στρέφεται στην κοινωνική πολιτική με αυξήσεις μισθών, επιδόματα, ρυθμίσεις χρεών και προσλήψεις. Αν αυτό θα παραμείνει ως κυρίαρχη πολιτική τάση, τότε το Μαξίμου θα τρενάρει τις κάλπες.
«Μαυρίζουν» οι πολίτες
Ωστόσο υπάρχουν και τα ανησυχητικά ευρήματα που συνδέονται με το «Μακεδονικό». Στην ίδια έρευνα το συντριπτικό 95,6% λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που δείχνει ότι οι Ελληνες δεν θέλουν τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», σε έρευνα που έγινε από τη Metron Analysis και από την παρουσίαση του παρουσιάστηκε σε πρόσφατη εκδήλωση από τον Στράτο Φαναρά, στην ερώτηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος ή όχι, το 71% απάντησε ότι δεν τα εξυπηρετεί, το 19% απάντησε ότι τα εξυπηρετεί και 10% δεν απάντησαν. Στο δε ερώτημα αν «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκέφτεστε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ένα από τα κόμματα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;» το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι κατά της Συμφωνίας.
Οι πληροφορίες που έρχονται στα κόμματα είναι ότι στη Βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά αυτά είναι συντριπτικά για την κυβέρνηση. Δεν μπορούν με τίποτε να δεχθούν τον συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ, παρ’ ότι δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης.
Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία (από Ποτάμι, ΑΝΕΛ κ.λπ.) είναι μεγάλες και οι πολίτες δεν μπορούν να πιστέψουν τις εξηγήσεις που δίνει η κυβέρνηση για το «Μακεδονικό». Ετσι το επόμενο διάστημα θα σπεύσουν στη Βόρεια Ελλάδα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίοι υπουργοί για να πείσουν τους πολίτες ότι δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται η συμφωνία από την αντιπολίτευση.
Κατηγορία Πολιτική
 
Όσο και να θέλει να το κρύψει το κυβερνών κόμμα, ξέρει πολύ καλά το περιεχόμενο των Μακεδονικών Δημοσκοπήσεων, που είναι όλες ξεκάθαρα εναντίον του. Ο νέος Μακεδονικός αγώνας έγινε κριτήριο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Κι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίζει τον ελληνικό λαό ενώπιον ξένων στην Κύπρο, τότε πώς να αποφύγει την αντίδραση των Ελλήνων. Διότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε εθνικιστής, ούτε λαϊκιστής και βέβαια ούτε ανόητος. Έτσι κάθε κατηγορία που ακούει από το κυβερνών κόμμα, τον δυναμώνει στην πεποίθηση του να συνεχίσει τον αγώνα του για την προστασία της
Μακεδονίας. Για αυτόν τον λόγο, το 95,6% λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Επίσης το 71% απάντησε ότι το Προσύμφωνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Και σε άλλη έρευνα το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι κατά του Προσυμφώνου. Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτές οι Μακεδονικές Δημοσκοπήσεις θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει άλλα μέτρα, ποντάροντας στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει το θέμα της Μακεδονίας και θα γλυκαθεί με τα χρήματα σαν να ήταν και αυτός πρόθυμος βουλευτής. Αλλά αυτό να το ξεχάσει η κυβέρνηση.
Κατηγορία Πολιτική
 
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν πως ο ελληνικός λαός τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πόσο θα αντέξει την κατακραυγή η κυβέρνηση μέχρι να αποφασίσει να παραιτηθεί;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ένα ακόμα καθεστώς που επιβάλλεται στους Έλληνες.
Χωρίς αμφιβολία, η υπόθεση της επικύρωσης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών εξελίσσεται σε «χαριστική βολή» για την -έτσι κι αλλιώς καταρρέουσα σε όλα επίπεδα- κυβέρνηση-«κουρελού».

Στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την κύρωση της Συμφωνίας αποτυπώνονταν ήδη η τραγική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την επικράτεια, ενώ ειδικά στη Μακεδονία τα ποσοστά της Κουμουνδούρου κυμαίνονταν ανάμεσα στο 5% – 8%!
Την ίδια στιγμή σοκαριστικά ήταν και τα στοιχεία που αφορούσαν τον ίδιο τον Τσίπρα σχετικά με την δημοφιλία του, καθώς για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός, βρίσκεται πέμπτος σε ότι έχει να κάνει με τις θετικές απόψεις της κοινής γνώμης… ανταγωνιζόμενος (σε αρνητική δημοφιλία) μόνο τον Μιχαλολιάκο και τον Καμμένο.
Παρά το πανηγυρικό κλίμα που προσπάθησε να στήσει η Κυβέρνηση για την κύρωση της Συμφωνίας, τις μεγαλοστομίες και τους λεονταρισμούς Τσίπρα, τα μηνύματα των νέων μετρήσεων είναι ακόμα πιο ανησυχητικά για την κυβέρνηση της μειοψηφίας, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα τόσο την κίνηση πανικού για γρήγορη αλλαγή ατζέντας (βλέπε έξοδος στις αγορές) όσο και της απεγνωσμένης προσπάθειας αλλάγής του κλίματος μέσω της παροχολογίας.
Στην πιο πρόσφατη μέτρηση μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Συντάγματος, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, «παρουσιάστηκαν δείγματα και τάσεις που μόνον ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στον Αλέξη Τσίπρα».
Στην έρευνα, η οποία έγινε από τη Metron Analysis και παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά, στο ερώτημα αν η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος ή όχι, το 71% απάντησε ότι δεν τα εξυπηρετεί, το 19% απάντησε ότι τα εξυπηρετεί και 10% δεν απάντησαν.
Στο δε ερώτημα αν «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκέφτεστε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ένα από τα κόμματα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;» το 76% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Κατηγορία Πολιτική
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 02:10

Το μέλλον της αριστεράς

 
Το μέλλον της αριστεράς«Μίλησαν πολλοί, πέρασε κι η ώρα», είπε από το βήμα του προέδρου της Βουλής σαν οικοδέσποινα που δεν θέλει να πει στους προσκεκλημένους της πως είναι ώρα για ύπνο και τους ρωτάει αν θέλουν λίγο ακόμη αφέψημα, κονιάκ, ή οτιδήποτε.

Με τον τρόπο της ξέρει να αποστομώνει τους συνομιλητές της και να κερδίζει το ενδιαφέρον της ομήγυρης.

Τι να της απαντήσεις όταν σου λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που προστατεύει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί είναι που θα διώξουν τον Μητσοτάκη.


Ομολογεί αυτό που η ίδια θεωρεί προφανές με την ίδια άνεση που εκστομίζει το αδιανόητο.

Στην ίδια ομιλία ξεκαθάρισε ότι το χάος της δημόσιας υγείας οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δικαίωμα περίθαλψης και στους ανασφάλιστους.

Λέει ό,τι της κατέβει; Μπορεί. Και γράφει με τον τρόπο της Ιστορία.

Η ίδια μάς είχε διαβεβαιώσει ότι οι μετανάστες «λιάζονται» στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται.

Εξαερώνονται; Εξαϋλώνονται; Δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι η φράση περί μεταναστών που λιάζονται θα μείνει ως η πιο εμβληματική του καιρού εκείνου.

Ο πανικός του πληθυσμού των νησιών και του κέντρου της Αθήνας δεν στέρησε τη χαρακτηριστική της άνεση, την αφοπλιστική της αφέλεια.

Είναι να μην την θαυμάζεις;

Απευθύνω έκκληση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην την αγνοήσουν όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που θα βρεθούμε όλοι μας μπροστά στην κάλπη.

Αν η επόμενη Βουλή στερηθεί έναν Κατρούγκαλο ή έναν Ξυδάκη, θα στερηθεί από κάποια λεπτά πλήξης, αυτό το γλυκό μούδιασμα που αισθάνεσαι στα βλέφαρα όταν τους ακούς να μιλούν, συνήθως άνευ λόγου.

Το θεωρώ απίθανο να μην τιμήσουν μαχητές της δημοκρατίας σαν τον Πολάκη. Ο ημιάγριος αυτός χειρουργός τανύζει τις χορδές της ελληνικής ψυχής.

Ομως ας μην ξεχάσουν την κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Ας μην ξεχάσουν το ύφος αυτής της γυναίκας που εξέφρασε τη σύνοψη της αριστερής διακυβέρνησης με το εκφραστικό της πρόσωπο, πάντα ελαφρώς κουρασμένο από τον κάματο της σκέψης της.

Η άνεση της αδιαφορίας, η αμέλεια της βαρεμάρας είναι πολύ πιο κοντά στην ψυχή της αριστερής διακυβέρνησης από τα απωθημένα επαναστατικά ένστικτα.

«Οι μετανάστες λιάζονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δικοί μας, το αίσχος στα νοσοκομεία το χρωστάτε στην καλοσύνη μας, δεν βαριέστε, βρε παιδιά. Μια χαρά είναι τα πράγματα. Κι αν δεν είστε μια χαρά, δεν φταίω εγώ. Εσείς φταίτε που δεν καταλαβαίνετε ότι εγώ είμαι μια χαρά».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είναι το μέλλον της Αριστεράς. 


Μια βαριεστημένη κυρία που λέει ό,τι της κατέβει για να διασκεδάσει τους προσκεκλημένους της.


ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
kathimerini.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς - Το τελευταίο χαρτί!Απομένει ν’ αποδειχθεί αν ισχύει αυτό που λένε οι παλιές καραβάνες στην πολιτική...

Πως, δηλαδή, τους εκλογείς-πελάτες δεν μπορείς ποτέ να τους θεωρήσεις δεδομένους: άπαξ και αρπάξουν ότι τους πετάξεις, σ’ ευχαριστούν και... πάνε στον επόμενο γητευτή ψήφων! Να μαζέψουν κι’ απ’ εκείνον ...ότι έχει ευχαρίστηση!

Εκτός κι’ αν τους αφήσεις να προσδοκούν ότι αν δεν σε «προδώσουν», όλο και κάτι θα βρεις μετά τις κάλπες να τους πετάξεις...

Ο κ. Τσίπρας, προχωράει σύμφωνα με τον σχεδιασμό του. Μας «έβγαλε από τα μνημόνια» (αλλά τα μνημόνια, πεισματάρικα, δεν βγήκαν από πάνω μας...) υπέγραψε τις Πρέσπες (όπως είχε δεσμευθεί, επ’ ανταλλάγματι, στους όψιμους δυτικούς φίλους του...) και προχωράει με βήμα ταχύ το «κοινωνικό πρόγραμμά του»:

Αύξησε τον κατώτατο μισθό, θα μπουρδουκλώσει με κάποιο τρόπο τις 120 δόσεις, θα κάνει (και πάντως θα εξαγγείλει) προσλήψεις στο δημόσιο, θα κογιονάρει παπάδες και τσιφλικούχο-δεσποτάδες, θα καμωθεί ότι... εκδημοκράτισε το σύνταγμα (και πάντως το προσπάθησε στο πλαίσιο της λαϊκίστικης του αντίληψης περί Δημοκρατίας...), θα συνεχίσει ν’ αποδομεί ότι απέμεινε από τα μικρά κόμματα και να εμπορεύεται τα υλικά κατεδάφισης.

Και θα πάει σ’ εκλογές, έχοντας κάνει το «καλύτερο» απ’ όσα έχει μάθει στο κουρμπέτι ως αντιπολίτευση, και τώρα ως κυβέρνηση...

Ξελαρυγγιάζονται αντιπολίτευση και «βοθροκάναλα» να λένε και ν’ αποδεικνύουν ότι ή «αύξηση» που ανήγγειλε στο υπουργικό συμβούλιο (καταχειροκροτούμενος, σε replay των παλιών,καλών σοβιέτ- θέαμα κι’ αυτό!) όχι μόνο προβλέπεται από νόμο των προηγούμενων «Γερμανοτσολιάδων» κι’ έπρεπε να έχει δοθεί... πριν τρία χρόνια, αλλά και ότι στην τσέπη τους οι «κατώτατοι» δεν θα βάλλουν σχεδόν τίποτε!

Από το 70άρι που αναγγέλθηκε, κρατήσεις και φόροι (ιδίως με την μείωση του αφορολόγητου σε 10 μήνες...) δεν αποκλείεται τελικά να... χάσουν κι’ όλας! Ας πούμε, με την αύξηση, κάποιοι που σήμερα δεν πληρώνουν φορολογία εισοδήματος, από 1/1/2020 θα πληρώσουν κάνα 700αρι! Από τα 1000 που θεωρητικά θα πάρουν...

Και το... colpo grosso: τις «αυξήσεις» που αποφάσισε το κράτος (αντί να επιτρέψει τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων, όπως επιμένουν τα συνδικάτα-και ισχύει σ’ ολόκληρη την Ευρώπη...), δεν θα τις... πληρώσει ο δημόσιος κορβανάς, αλλά οι ιδιώτες εργοδότες! Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για μια οικονομία τελματωμένη, με αρνητική παραγωγικότητα. 
 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα χρήματα που θα δώσουν οι ιδιώτες εργοδότες, στο μεγαλύτερο μέρος τους θα... πάνε στα δημόσια ταμεία, μέσω φόρων και εισφορών, και κατά ένα μεγάλο μέρος θα... χρηματοδοτήσουν τις προσλήψεις που σχεδιάζει στο δημόσιο η κυβέρνηση! 
 
Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια!

Ο κ. Τσίπρας, ποντάρει στο ότι μέχρι... να πάρουν χαμπάρι οι «πελάτες» τον τελικό απολογισμό των «αυξήσεων», με τις φορολογικές δηλώσεις στο πρώτο τρίμηνο του ‘20, θα έχουν γίνει οι εκλογές, με αυτόν προβαλλόμενο ως «ευαίσθητος φιλολαϊκός” ηγέτης. Μετά τις κάλπες, τρέχα γύρευε...

Το «πακέτο», είναι όμορφα και ωραία αμπαλαρισμένο. Δημιουργεί πρόσκαιρες εντυπώσεις ικανοποίησης και προσδοκίες εκλογικής «ευγνωμοσύνης» από πλευράς χαμηλόμισθων του ιδιωτικού τομέα.

Και, η αλήθεια είναι, ότι και η αντιπολίτευση έχει κατ’ ανάγκην περιορισμένα όπλα. 
 
 • Να βγει και να πει ότι... είναι κατά και δεν ψηφίζει τις «αυξήσεις»;
 • Σε μια κατηγορία της κοινωνίας που και το +20άρικο στον μηνιαίο προϋπολογισμό είναι υπόθεση;
 • Σε ανθρώπους εξαθλιωμένους και «εξαρτημένους» κατά την κυβερνητική σκηνοθεσία σε εφ’ άπαξ επιδόματα-χαρτζιλίκι;
 • Ή να υποκύψει στον λαϊκισμό και να... πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις που γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν;

Η κυβέρνηση, εξ άλλου, φρόντισε την... φιέστα των «αυξήσεων» να την δώσει σ’ ένα σκηνικό αναιτιολόγητης και καθαρά επικοινωνιακής «αισιοδοξίας». 
 

Την ίδια μέρα που οι υπουργοί... χειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό τους για τη φιλολαϊκή μεγαθυμία του, φρόντισε να ρίξει και ένα ακόμη πυροτέχνημα: αυτό της.... «καθαρής εξόδου» στις αγορές!

Για πενταετές, όχι δεκαετές ομόλογο (για όσους καταλαβαίνουν τη διαφορά) και με επιτόκιο 3,6%, όταν η Πορτογαλία το αντίστοιχο το παίρνει με με σκάρτο 1%...

Ο κ. Τσίπρας, θα προκηρύξει εκλογές σε χρόνο που θα κρίνει ότι η ζημιά που θα υποστεί θα είναι η μικρότερη. 
 

Το λογικότερο, για τους σχεδιασμούς του, Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. 
 
 • Να έχουν «εμπεδωθεί»και τα... φιλολαϊκά του μέτρα («αυξήσεις», 120δόσεις, «κόκκινα δάνεια», προσλήψεις και... υποσχέσεις προσλήψεων κ.λ.π.), 
 • να έχουν... ψηθεί όσοι αποδέκτες τους έχουν προδιάθεση να «ψηθούν». 
 • Και να συνεχίσουν ν’ αποδυναμώνονται (όπως ελπίζει και μεθοδεύει...) τα ενδιάμεσα κόμματα, αλλά 
 • και οι εκείθεν της δεξιάς ακροδεξιοί σχηματισμοί...

Θα... «ξανατσιμπήσει» ο εν απογνώσει ψηφοφόρος -προσκυνητής του «δωσ’ ημίν σήμερον»; 
 

Θα αναβιώσει η συμπεριφορά του ψηφοφόρου- πελάτη, όπως τον περιγράφουν οι παλιές καραβάνες, και θα εκπλαγεί ο κ. Τσίπρας; 
 
Ή δειλοί, μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα, θα συνεχίσουμε να προσμένουμε κάποιο «θάμα»;


Θ.Οικονομόπουλος
iefimerida.gr
Κατηγορία Πολιτική
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 00:48

Αχ τους γλυκούς μας τους τροϊκανούς!

 

      

Η συναλλαγή της κυβέρνησης με τους δανειστές αποδείχθηκε την ίδια μέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών.
Είχε προηγηθεί μια εξαιρετικά ταραγμένη εβδομάδα, την οποία ακριβώς είχαν επιλέξει οι εκπρόσωποι των δανειστών για να ξανακάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα.
Ήταν κι’ αυτό ένα δώρο στον κ. Τσίπρα. Δεν ασχολήθηκε μαζί τους κανείς! Αχ τους γλυκούς μας τους τροϊκανούς!
Έτσι, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, αποφράδα ημέρα κατά την οποία επικράτησε το ψέμα και Τσίπρας και Καμμένος συμμάχησαν εις βάρος της Ελλάδας, μαζί με την υπερψήφιση της παράδοσης της Μακεδονίας, πληροφορηθήκαμε ότι η τρόικα αποχώρησε από την Αθήνα.
Αναχώρησαν ησύχως!

Ούτε που τους είχαμε πάρει χαμπάρι. Και δεν χρειάστηκε. Δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, δεν ασχολήθηκαν με κανένα σοβαρό θέμα, δεν διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν είχε εκπληρώσει ούτε μία από τις 16 δεσμεύσεις της!
Όλα μέλι γάλα! Και θα περιμένουμε ως τις 27 Φεβρουαρίου, όταν όλα θα έχουν και τυπικά τελειώσει στο μεγάλο εθνικό μας θέμα, για να λάβουμε τα μαντάτα.
Υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο υπό κανονικές τροϊκανές συνθήκες;
Όχι, βέβαια! Θα μας έψηναν το ψάρι στα χείλη!
Αλλά τώρα απέφυγαν να δημιουργήσουν προβλήματα για να διευκολύνουν τον κ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας της συναλλαγής.
Μπορεί κανείς να σκεφθεί κάτι διαφορετικό;
Έκαναν, λοιπόν, τους καλούς και τα μάζεψαν και έφυγαν. Εκείνη την ημέρα, το 10ετές ομόλογό μας είχε κάπως αποκλιμακωθεί, αλλά παρέμενε πάνω από το 4% - στο 4,09%.
Σκασίλα τους των τροϊκανών!
Και του Τσίπρα, βέβαια, που άρχισε να μας μιλάει για τη φιλία και την ειρήνη και τα γνωστά ότι παίρνουμε πίσω την Ιστορία μας!
Γελοία πράγματα, βέβαια, γιατί ουδείς – πόσο μάλλον οι συστηματικοί πλαστογράφοι Σκοπιανοί – είναι σε θέση να μας πάρει την Ιστορία μας.
Η Ιστορία της Μακεδονίας είναι μόνο ελληνική!
Αυτό ουδέποτε αμφισβητήθηκε, αυτά τα περί Μεγαλέξανδρου ήταν γελοίες αφορμές.
Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα. Διότι αυτοί που με τη βούλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούνται πλέον «Μακεδόνες» τώρα είναι που θα διεκδικήσουν πραγματικά την ελληνική ιστορική Μακεδονία.
«Αλέξανδρος ο Μακεδών» δεν λέμε; Μα αφού αυτοί, οι πλαστογράφοι και παραχαράκτες, θα ονομάζονται «Μακεδόνες»;
Δεν θα δηλώνουν «εθνικά Μακεδόνες»;
Οπότε;
Οπότε οι διάφοροι που εντός συνόρων δηλώνουν εδώ και χρόνια «εθνικά Μακεδόνες» θα έχουν πλέον δικαιωθεί. Και θα εγείρουν θέμα μειονότητας, το οποίο επιτρέπεται από τη συμφωνία, αφού μιλά για «προστασία της διασποράς του μακεδονικού λαού».
Κάτω από αυτό έβαλαν την υπογραφή τους όσοι ψήφισαν με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα.
Όλοι αυτοί που πριν φύγουν προκάλεσαν ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή.
Αφού φύγουν, θα ξεκινήσει η μάχη για να πάρουμε πραγματικά πίσω την Μακεδονία που μας στέρησαν…
elzoni.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
Έλληνες πατριώτες, διαμαρτύρονται για την έλευση Παυλόπουλου στην Θεσσαλονίκη μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.  ¨Εχουμε σκηνικό έντασης με τα ΜΑΤ τα οποία έριξαν χημικά στον κόσμο.«Βγάλτε το εθνόσημο» φωνάζουν στα ΜΑΤ οι διαδηλωτές ενώ φώναζουν συνθήματα και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παραστεί σε εκδήλωση για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα στο Μέγαρο Μουσικής.
Δείτε τα βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 19:00 το απόγευμα
Όπως αναφέρει το thesstoday.gr οι διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σημείο αποδοκίμασαν έντονα, την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο, την ώρα που έφταναν στο Μέγαρο Μουσικής.
Βίντεο thestival.gr, thesstoday.gr, Voria.gr
Κατηγορία Πολιτική
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 01:01

ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Μελιγαλάς...

 
ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Μελιγαλάς...«Δεν μπορεί να αλλάξει! Είναι οριστικό και αμετάκλητο»!

Αυτό τόνισε η κ. Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών απαντώντας στο ερώτημα αν μια επόμενη κυβέρνηση μπορεί να την αλλάξει. 
 

Η κ. Αναγνωστοπούλου λοιπόν το ξεκαθάρισε: «Είναι οριστικό και αμετάκλητο»!

Μήπως όμως δεν το έχουμε καταλάβει; Τα όσα ειπώθηκαν από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων από τη βουλευτή (και όχι βουλευτίνα...) του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναγνωστοπούλου, είναι η απάντηση σε όλους όσοι υποκριτικά και ισαποστακικά ρωτούν τη Ν.Δ. αν θα ακυρώσει τη συμφωνία.


Λες και μπορεί να την ακυρώσει αν αυτή ψηφιστεί από τη Βουλή! Γι’ αυτό ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές, για να μην κυρωθεί αυτή η συμφωνία. Γι’ αυτό και η θεατρική πρόζα του Πάνου Καμμένου προκαλεί περισσότερη οργή, αφού αυτός, και μόνο αυτός, μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2018 και να σώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί, αν έχει κάποια ψήγματα αυτοσεβασμού.

Αναφορικά με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας», η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως αυτό δεν τέθηκε στην εθνική γραμμή γιατί έχει λυθεί από το 1977, καθώς, σύμφωνα πάντα με την ίδια, η ελληνική δημοκρατία αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας».

Όμως, αν δεν ήταν ποτέ μέρος της εθνικής γραμμής, γιατί αναφέρεται ρητά θέμα γλώσσας εντός της συμφωνίας των Πρεσπών;

Αν είχε αναγνωριστεί, υπήρχε κανένας λόγος να μπει στη συμφωνία;

Δεν ειναι «πλεονασμός»;

Άρα, καμία αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας δεν υπήρξε στο παρελθόν.

Αναφορικά δε προς την αναγνώριση εθνότητας, η κ. Αναγνωστοπούλου έκανε ένα απίστευτο άλμα λογικής (και παραλόγου ταυτοχρόνως), στο οποίο άθελά της φωτογράφισε την ύπουλη λογική με την οποία η κυβέρνηση κινήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ένας ρωμιός, ‘Ελληνας της Κων/πολης, το διαβατήριό του γράφει τουρκική ιθαγένεια. Τον ονομάζετε Τούρκο ως προς την εθνική συνείδηση; Απαντήστε σε αυτό. Η κυπριακή δημοκρατία έχει κυπριακά διαβατήρια για τους πάντες. Με κυπριακή ιθαγένεια κυκλοφορούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Υπάρχει κυπριακό έθνος;»

Όμως, αγαπητή κ. Αναγνωστοπούλου, αυτό ακριβώς λέει όλος ο ελληνικός λαός! 

Όπως δεν υπάρχει κυπριακό έθνος, αλλά υπάρχει κυπριακό κράτος, έτσι ακριβώς δεν υπάρχει και μακεδονικό έθνος!!!!

Η συμφωνία όμως, που εσείς υπογράψατε, δημιουργεί και αναγνωρίζει αυτό ακριβώς το έθνος!

Καταφέρατε να γίνετε ταυτοχρόνως και εθνοπροδότες και εθνοδημιουργοί! 

Εθνοπροδότες για τους ‘Ελληνες και εθνοδημιουργοί για τους Βούλγαρους των Σκοπίων!

Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Μακεδόνες» στα Σκόπια, είναι Βούλγαροι.

Και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να τους αναγνωρίζουμε εμείς ως Μακεδόνες.

Τα άλματα λογικής και παραλόγου συνεχίστηκαν με την αναφορά σε «αντιιμπεριαλιστική» συμφωνία!

Μία συμφωνία, η οποία υπογράφηκε για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, τον «εκπρόσωπο του διεθνούς ιμπεριαλισμού», χαρακτηρίστηκε από την κ. Αναγνωστοπούλου ως αντιιμπεριαλιστική....!

Τρικυμία εν κρανίω κι έξω τόσο κάνει κρύο...

Το τελειωτικό όμως χτύπημα σε κάθε λογική (και απόλυτη έκφραση προσπάθειας διαστρέβλωσης της ιστορίας) το κράτησε για το τέλος η κ. Αναγνωστοπούλου!

Αφού, χωρίς ίχνος ντροπής, ανέφερε:

«Η αριστερά σ’ αυτόν τον τόπο δεν πρόδωσε ποτέ αυτό το λαό. Η αριστερά σε αυτό τον τόπο έφτιαξε το ΕΑΜ. Αυτή ήταν που αντιστάθηκε και, μαζί με την εθνική ανεξαρτησία, συνδύασε κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Είναι το ΕΑΜ που συνομίλησε με όλη την Ευρώπη και έφτιαξε ευρωπαϊκό μέτωπο. Είναι αυτή η αριστερά, η δική μας, που παίρνει τη συνέχεια από εκείνη την περίοδο και γι’ αυτό εντάσσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών σε αυτή τη μεγάλη ιστορία που έχουμε διανύσει.»

Το ΕΑΜ (!), κ. Αναγνωστοπούλου;

Γιατί μάλλον θα μας τρελάνετε εσείς. 

 • Το ΕΑΜ εξολόθρευσε όλες τις μη-κομμουνιστικές αντιστασιακές οργανώσεις.
 • Το ΕΑΜ προκάλεσε το «Δεκέμβρη του ’44» για να κατάλάβει «επαναστατικό τω τρόπω» την εξουσία κατά τα πρότυπα της «Οχτωβριανής Επανάστασης».
 • Το ΕΑΜ οργάνωσε το παιδομάζωμα στα χωριά και έστειλε δεκάδες χιλιάδων παιδιών στο «παραπέτασμα».
 • Το ΕΑΜ διακήρυξε, εκεί στις Πρέσπες, την «Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη»!

Από αυτή την άποψη λοιπόν, ΝΑΙ, πραγματώσατε όντως τους σκοπούς του ΕΑΜ!

Πραγματώσατε τον «Τρίτο Γύρο».

Ολοκληρώσατε την προδοσία που ξεκίνησαν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι.

Ένας Μελιγαλάς απομένει μόνο για να ολοκληρώσετε αυτό (το μοναδικό) που σας διαφοροποιεί από το ΕΑΜ του 41-49:

Τη φυσική εξόντωση των εχθρών σας.


Του Ηλία Ψυχογιού
meaculpa.gr
Κατηγορία Πολιτική
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 02:21

Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα

 
Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα Βράδυ 25ης Ιανουαρίου 2015. Γυρίζω μετά από την οδυνηρή καταμέτρηση κάλπης σε ένα χωριό της περιοχής. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ συντριπτική.

Όντας στα πρόθυρα κατάθλιψης εισέρχομαι σε γραφείο της ΝΔ περιμένοντας να δω συναγωνιστές στην ίδια κατάσταση. 
 
Αντ’ αυτού βλέπω πανηγύρια και χορούς για την επανεκλογή Βουλευτών.

Ακριβώς εκείνη την ώρα κάνει δηλώσεις ο Σαμαράς, αναγνωρίζοντας την νίκη Τσίπρα.


Ψηφοφόροι και στελέχη της ΝΔ ζητούν επιτακτικά την παραίτησή του και δείχνουν δυσφορία μόλις αντιλαμβάνονται, ότι εκείνος συνεχίζει.

«Μα καλά, δεν καταλαβαίνει ότι τελείωσε;» αναρωτιούνται.

Εν τέλει, επτά μήνες αργότερα, μετά το ντροπιαστικό για την πατρίδα βράδυ του δημοψηφίσματος, οι επιθυμίες των «φίλων» μας Ευρωπαίων, του συνόλου του αντίπαλου πολιτικού κόσμου, αλλά και πολλών Νεοδημοκρατών εκπληρώνονται.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραιτείται από την ηγεσία της ΝΔ, ορίζοντας προσωρινά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πρόεδρο του κόμματος.

Φίλοι και γνωστοί, ασχέτως με το τι ψήφισαν, πανηγυρίζουν, χλευάζουν και τον Σαμαρά, αλλά και όσους λίγους είχαμε μείνει να υποστηρίζουμε την απλή λογική.

Και τι δε μας είπαν: Γραφικούς, πληρωμένους, βολεμένους, ηλίθιους.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα.

Κάθε ανάρτηση σε social media που περιέχει απλά το όνομα Σαμαράς, μετατρέπεται σε λαϊκό προσκύνημα. Είναι βλέπεις που πλησιάζουν κι οι εκλογές και με δεδομένη την νίκη της ΝΔ όλοι έχουν γίνει τώρα «στρατιώτες» της παράταξης.

Είναι κι άλλοι που φοβούνταν τότε να μιλήσουν και ξεσπούν τώρα βλέποντας την καθολική δικαίωσή μας.

Υπάρχουν κι εκείνοι βέβαια που πράγματι μετάνιωσαν για εκείνη την περίοδο.

Επειδή όμως η δικαίωση του Σαμαρά δεν είναι αυτοσκοπός κανενός, ειδικά του ίδιου που εύχεται να μην είχε δικαιωθεί ποτέ, αν τα νέα για την πατρίδα ήταν καλύτερα, ας δούμε τι μεσολάβησε.

Τι χάσαμε ως Ελληνες συμπληρώνοντας τα τέσσερα χρόνια αριστερά;

 • Είναι ο ΕΝΦΙΑ, που τελικά δεν καταργήθηκε ποτέ; 
 • Είναι ο κατώτατος μισθός που δεν αυξήθηκε; 
 • Είναι το ότι η Ελλάδα είναι ο περίγελως του πλανήτη; 
 • Είναι η ανύπαρκτη ασφάλεια; 
 • Η γενικευμένη κατάληψη της πρωτεύουσας από ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες; 
 • Είναι η δράση αντιεξουσιαστών που έχουν γίνει πια επίσημο κράτος; 
 • Είναι η διάλυση της Παιδείας; 
 • Η μεθόδευση της δικαιοσύνης;
 • Είναι όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε ο Σαμαράς από το τέλος του 2014;

Κι όμως όχι. Όλα αυτά αναστρέφονται.

Και μπορούν να αλλάξουν, μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου.

Γι’ αυτό τον εκλέξαμε, γι’ αυτό τον εμπιστευτήκαμε και αυτό θα κάνει.

Αυτό που πραγματικά έχασε η πατρίδα, είναι την ιστορία της. Την ίδια της την ψυχή. Αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο «προδότης», ο «πουλημένος» ο Σαμαράς από το μακρινό 1992. 

Η Ελλάδα διέπραξε το ιστορικό λάθος να αναγνωρίσει Μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς. Κι η βλάβη αυτή είναι ανήκεστος. 

Μπορεί η γενιά μου να μην προλάβει να ζήσει τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο για την πατρίδα.

Κι αν η ιστορία έχει ήδη δικαιώσει τον Σαμαρά, κι αν αργότερα καταδικάσει τους προδότες της αριστεράς στα μαύρα της κατάστιχα, το αποτέλεσμα για την πατρίδα είναι ακριβώς το ίδιο οδυνηρό. 

Εξ άλλου είναι σημαντικό να γνωρίζεις την ιστορία, ώστε να μην χρειαστεί να την ξαναζήσεις.

Ο Ελληνικός λαός απέδειξε τον Ιανουάριο του 2015 ότι δεν την γνώριζε.


Γράφει ο Χρήστος Τσοκάνης,
lastpoint.gr
Κατηγορία Πολιτική
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 01:34

Χώρα-φρενοκομείο ή φάρμα ηλιθίων;

 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ στην Ελλάδα - 153 ανθέλληνες αποφάσισαν χωρίς να σε ρωτήσουν!Όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, είναι χωρίς προηγούμενο. Η δόλια Ελλάδα, η Ελλάδα που έχει βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο και μια επταετή δικτατορία, βρίσκεται υποχρεωμένη να υφίσταται απίστευτες ταπεινώσεις και εξωφρενικές καταστάσεις. Εξαιτίας μιας χούφτας ιδεοληπτικών που πάσχουν από εξουσιομανία. Οι οποίοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα…
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την προχθεσινή, επαίσχυντη και απολύτως καταδικαστέα, επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά λέγοντας, ανάμεσα στ’ άλλα, "…Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας…"!
Ο ίδιος άνθρωπος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, περίπου ενάμιση χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο 2017, απαντούσε από την πρωθυπουργική καρέκλα σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Κ. Τζαβάρα για την κατασκευή βομβών στα πανεπιστήμια, "Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;"! Όταν δε ο βουλευτής της ΝΔ, πολύ λογικά, απάντησε ότι "Καίνε κόσμο" ο κύριος Τσίπρας αποφάνθηκε (σαν ειδικός άραγε;): "Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;"!
Είτε αστειευόταν, είτε ειρωνευόταν, είτε σάρκαζε, είτε μιλούσε απολύτως σοβαρά, αυτή ήταν η απάντηση ενός πρωθυπουργού Ευρωπαϊκής χώρας, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου της, μέσα το ιερό, στο άδυτο της Δημοκρατίας! Όσο και αν μοιάζει εκπληκτικό και απολύτως απίστευτο…
Ο ίδιος άνθρωπος αυτές τις ημέρες ζητά από συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές (ποιοι είναι ποιοι μην το πολυψάχνετε διότι, πλην ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, έχει χαθεί η μπάλα) να επικυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.
Μια συμφωνία η οποία δίνει το δικαίωμα στο γειτονικό κρατίδιο να χρησιμοποιεί την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας". Την ίδια στιγμή κατά την οποία προσδιορίζει ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής μπορούν ν’ αποκαλούνται "Μακεδόνες" (σκέτα), να χρησιμοποιούν την "Μακεδονική" (σκέτα) γλώσσα και να έχουν την "Μακεδονική" εθνικότητα (ή/και ιθαγένεια)! Πόσο λογικό ή, έστω, πειστικό σας φαίνεται αυτό; Θα σκεφτόσασταν ποτέ την πιθανότητα να ψηφίσετε μία τέτοια συμφωνία;
Μια άλλη πρόβλεψη της Συνθήκης (ναι, περί διμερούς και όχι διεθνούς συνθήκης πρόκειται) είναι πως οι διεθνείς κωδικοί χώρας για τις πινακίδες των αυτοκινήτων θα είναι ΝΜ (North Macedonia) και ΝΜΚ (North Makedonia). Σε όλες τις άλλες χρήσεις (π.χ. εμπορικές σφραγίδες, internet domain κ.ά.) θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα. Δηλαδή θα χρησιμοποιούνται τα ΜΚ και MKD (Makedonia σκέτο), όπως έχουν αποδοθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ)! Πόσο περίεργη είναι αυτή η διευθέτηση; Γιατί δεν αλλάζει η τυποποίηση συμβόλων  του κρατιδίου παρά μόνο στις πινακίδες κυκλοφορίας; 
Για ποιον λόγο τους παραχωρεί η Ελλάδα το δικαίωμα χρήσης τους "γυμνού" ονόματος "Μακεδονία" στην συντριπτική πλειοψηφία των χρήσεων; Μήπως υπάρξει αθέτηση της συμφωνίας από την FYROM, μετά την επικύρωση από την Ελληνική Βουλή;
Η ίδια αυτή συμφωνία περιλαμβάνει ρητή και ανέγκλητη δέσμευση της FYROM (δεύτερο μέρος) να υλοποιήσει όλες τις προβλέψεις που αυτή προβλέπει και να κυρώσει όλες τις συνταγματικές αλλαγές, πριν η σύμβαση έλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς επικύρωση (παρά τ' αντιθέτως θρυλούμενα, η κύρωση από την Ελληνική πλευρά έχει επιτευχθεί με την υπογραφή της από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και απαιτείται επικύρωση από την Βουλή). 
Δηλαδή, η συμφωνία προέβλεπε να έχει η Ελληνική Βουλή την δυνατότητα να ελέγξει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, πριν συναινέσει! Όπως θα ήταν και το λογικό..
Παρ' όλη την παραπάνω πρόβλεψη όμως, οι Σκοπιανοί έθεσαν (και η Ελληνική πλευρά δέχθηκε αδιαμαρτύρητα) αυθαίρετη αίρεση να επικυρώσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους, όχι μόνο αφού θα έχει επικυρώσει την συμφωνία η Ελλάδα, αλλά και θα έχει γίνει δεκτό το κρατίδιο, στους κόλπους του ΝΑΤΟ! 
Άρα η FYROM θα συμμορφωθεί προς τις επιταγές της Συμφωνίας των Πρεσπών, μόνο εφόσον θα έχει "εισπράξει" το κυριότερο μέρος των ανταλλαγμάτων που αυτή προβλέπει! Αν αυτό σας μοιάζει σαν μια μεγάλη κοροϊδία και ένα καίριο εξευτελισμό της Ελλάδας, είναι επειδή είναι ακριβώς αυτό!
 
Το συγκεκριμένο σημείο όμως, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο το κρατίδιο παραβιάζει κατάφορα τα συμφωνηθέντα και "φτύνει κατάμουτρα" τον "μεγάλο διαπραγματευτή" και, στο πρόσωπό του ως πρωθυπουργού της, την Ελλάδα.
Η σύμβαση προβλέπει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι το μέχρι τώρα "συνταγματικό όνομα" της FYROM και ο (σκέτος) όρος "Μακεδονία" θα πρέπει να αλλάξει σε όλα τα άρθρα του συντάγματος της γειτονικής χώρας. Παρέχοντας μάλιστα ξεκάθαρη αναφορά για τις περιπτώσεις όπου αυτό, δεν προβλέπεται.
Η κυβέρνηση της FYROM όμως, προφανώς επειδή έχει τους λόγους της αλλά και την απαραίτητη κάλυψη, είτε από την Ελλάδα, είτε από τον ξένο παράγοντα, είτε και από τους δύο, θεώρησε σωστό να μην πραγματοποιήσει αλλαγές στο προοίμιο του συντάγματος της χώρας της. Προοίμιο το οποίο όμως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του συντάγματος και έπρεπε ν’ αλλάξει. Για να έχει ισχύ η συμφωνία…
Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για δύο κατάφωρες παραβιάσεις της συμφωνίας, εκ μέρους FYROM, πριν καν αυτή εφαρμοστεί. Παραβιάσεις οι οποίες, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν, στερούν από την Ελληνική Βουλή την δυνατότητα να ελέγξει, δια της παρουσίας του οριστικού κειμένου του αναθεωρημένου συντάγματος της γείτονος (επαναλαμβάνω, οι Σκοπιανοί αρνούνται να το αναθεωρήσουν επίσημα, δηλ. να εκτελέσουν τις δικές του υποχρεώσεις βάση της συμφωνίας, αν δεν γίνουν δεκτοί στο ΝΑΤΟ).
Παρ’ όλα αυτά, ο κυνικός αλλά χωρίς ίχνος διάθεσης να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του Αλέξης Τσίπρας, ζητεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. 
Δυστυχώς, βρίσκει πρόθυμους και χρήσιμους ηλίθιους (σύμφωνα με τον προσφιλή στον πρωθυπουργό Λένιν), έτοιμους να ξεπουλήσουν την χώρα είτε για μια καρέκλα, είτε έναντι κάποιου άλλου (λέγε με συμμετοχή στην "Νέα  Κεντροαριστερά";) ευτελούς και πάμφθηνου ανταλλάγματος! Τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι πρόθυμοι και χρήσιμοι, νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν να συνεχίσουν την παραμονή τους στην εξουσία για λίγους ακόμη μήνες και να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον!
Προφανώς όλοι τους πιστεύουν ότι ζουν είτε σε χώρα τρελών, είτε σε φάρμα ηλιθίων!

Εσείς τι πιστεύετε; Ποια απάντηση θα πρέπει να πάρουν;

Όλοι τους! Χωρίς καμία εξαίρεση!

Πέτρος Λάζος
capital.gr
Κατηγορία Πολιτική
ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 7

Εκπαιδευτικά Νέα