Νικηφόρος Κωνσταντίνου: Χιλιάδες αναπληρωτές αρνούνται τον διορισμό τους!
Πέρσι το ποσοστό ξεπέρασε το 50%!
Για ποιους λόγους αρνούνται οι συνάδελφοί μας την πρόσληψή τους;
Οι αναπληρωτές δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους διότι:
- Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής που απαιτείται σήμερα τόσο στην Αθήνα όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές,
και κυρίως στις τουριστικές δεν μπορούν να βρουν ούτε καν στέγη για ολόκληρη τη διδακτική περίοδο.
- Έχει περικοπεί η μοριοδότησή τους. Είναι άδικη η αλλαγή της μοριοδότησης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας.
- Υπάρχει απογοήτευση, καθώς βλέπουν ότι περνούν τα χρόνια και δεν υπάρχει ελπίδα για μόνιμους διορισμούς, εφόσον δεν υπάρχει σχετική δέσμευση από την πολιτεία.
Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή:
- Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αναπληρωτές.
- Να υπάρξει αύξηση στους μισθούς τους και εξίσωση στα υπόλοιπα δικαιώματά τους με αυτά των μονίμων καθηγητών. Δεν υπάρχουν «καθηγητές δύο ταχυτήτων»! Όλοι είμαστε ίσοι και έτσι πρέπει να είμαστε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά.
Όλα αυτά θα αποτελέσουν κίνητρο και στήριξη για ανθρώπους που δουλεύουν επί πολλά έτη στην εκπαίδευση.
Νικηφόρος Κωνσταντίνου, τέως Πρόεδρος και νυν Ταμίας ΟΛΜΕ
Αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Νικολίτσα Τρίγκα
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ομιλία στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Απόσπαση εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για τα σχολικά έτη 2019- 2020, 2020-2021 και 2021-2022
Απόσπαση εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για τα σχολικά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 και 2020, 2021 και 2022 Νοτίου Ημισφαιρίου
Αποτελέσματα εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης:
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
τέσσερις έδρες.
2. Δημοκρατική Ενότητα (ΔΗΣΥ, ΕΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) 192 ψήφοι 2δύο έδρες.
3. Ε.Κ.Ε. 97 ψήφοι 1 μία έδρα
4. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 90 ψήφοι 1 μία έδρα
5. ΠΑΜΕ 82 ψήφοι 1μία έδρα.
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
1.Τρικάλης Χρήστος 231
2. Ταμπακά Όλγα 124
3. Αναγνωστοπούλου Γεωργία 97
4. Αρσένης Αθανάσιος 46
5. Τσιάκαλος Γεώργιος 96
6. Αναγνώστου Βαΐτσα 69
7. Κοκόρας Ιωάννης 46
8. Ζώης Βασίλειος 52
9. Παπασπύρου Δημήτριος 41
Ελεγκτική Επιτροπή
1. Μπριάζας Αντώνιος 100
2. Μπαρμπάτσης Δημήτριος 131
3. Γκαμπράνας Αθανάσιος 58
Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία 2019-20
Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα ως προς το ΣΚΑΕ Ββάθμιας Χίου
Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020
www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/
Υπουργικό Συμβούλιο: Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αξιολόγηση, την Αναβάθμιση και την Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ν. Κεραμέως παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την ίδρυση μιας ενισχυμένης Αρχής με ευρύτερες, ουσιαστικές, αρμοδιότητες, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Η Αρχή αυτή θα αντικαταστήσει την ΑΔΙΠ.
Ειδικότερα προβλέπεται:
- Ενίσχυση με νέες αρμοδιότητες όπως η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, η σύνδεσή της με την χρηματοδότηση και ο στρατηγικός σχεδιασμός.
-Διεύρυνση των υφιστάμενων αρμοδιοτήτων πιστοποίησης. Προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών της Αρχής με την πρόβλεψη περαιτέρω εγγυήσεων κατά τη διαδικασία ορισμού των μελών της.
Επιπλέον, γίνεται σημαντικό βήμα για την ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων της χώρας μας:
-Για πρώτη φορά προβλέπεται συγκεκριμένο ποσοστό της χρηματοδότησης να εξαρτάται από την αξιολόγηση.
-Για πρώτη φορά πιστοποιούμε τα προγράμματα σπουδών πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.
- Για πρώτη φορά εξετάζεται αν τα Α.Ε.Ι. πληρούν ποιοτικές προϋποθέσεις για να οργανώνουν προγράμματα σπουδών α’, β’ και γ κύκλου.
-Για πρώτη φορά εντάσσονται θεματικές και συγκριτικές αξιολογήσεις των Ιδρυμάτων σε κρίσιμα πεδία, π.χ. πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, ηλεκτρονική μάθηση, εξωστρέφεια.
-Για πρώτη φορά προβλέπεται αυτοτελής αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων των Α.Ε.Ι..
Χορδές (cuerdas),συγκινητικό με πολύ γλυκά μηνύματα
Τρυφερό, συγκινητικό και πολυβραβευμένο, για τη δύναμη της αγάπης και την αξία της φιλίας.
Η εγκεφαλική παράλυση είναι η πάθηση του αγοριού, ενός από τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές του «cuerdas».
Ένα animation του ισπανού Pedro Solis, το οποίο δυστυχώς δεν έχει αγγλικούς υπότιτλους. Απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου φιλμ μικρού μήκους για το 2014 και δικαίως!
H Μαρία είναι το κορίτσι που αυθόρμητα γίνεται φίλη με το αγόρι, περνά ατελείωτες ώρες μαζί του, μοιράζεται το παιχνίδι, την ανάγνωση βιβλίων και σκαρφίζεται ένα σωρό τρόπους για να κάνει την καθημερινότητά του πιο ευχάριστη.
Ένα πολύ συγκινητικό φιλμάκι όχι μόνο κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά που προβάλλει με τον πιο γλυκό τρόπο την αξία της φιλίας, τη δύναμη της αγάπης, της αποδοχής και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Δείτε το !