Η καθιερωμένη κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας.
Η αλήθεια που ΔΕΝ ειπώθηκε για τους Σκοπιανούς

Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ: Ανακοίνωση υποψηφιότητας στο Βόρειο Τομέα B1 Αθηνών
Αγαπητοί Φίλοι,
Βόρειο Τομέα της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, που περιλαμβάνει τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.
Με τη Νίκη!
Ρυθμίσεις για τις αιμοδοτικές άδειες και τις άδειες εξετάσεων για αναπληρωτές
** Παράγραφος 5 του άρθρου 38 του νόμου 4351/2015
Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
5. Το άρθρο 60 του ν. 3528/2007 (Α’ 26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 4210/ 2013 (Α’ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
***Παραγραφος 5 του άρθρου 50 του νόμου 3528/2007
Δικαίωμα ειδικής άδειας
5.Υπάλληλος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών.
****Αρθρο 60 του νόμου 3528/2007
Άδειες εξετάσεων
1. Στους υπαλλήλους που είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, σε σχολεία και ιδρύματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, χορηγείται άδεια εξετάσεων με αποδοχές.
2. Η άδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες κάθε έτος και χορηγείται συνεχώς ή τμηματικώς κατά την εξεταστική περίοδο που ζητά ο ενδιαφερόμενος. Οι άδειες εξετάσεων χορηγούνται για το χρόνο φοίτησης και μέχρι δύο το πολύ εξάμηνα μετά τη λήξη του, εφόσον ο υπάλληλος εξακολουθεί να φοιτά. Για κάθε ημέρα εξετάσεων χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών.
Δόθηκαν αναδρομικά ύψους 122.4 εκατ. ευρώ στους πανεπιστημιακους
Δόθηκαν αναδρομικά ύψους 122.4 εκατ. ευρώ στους πανεπιστημιακους
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί η καταβολή των αναδρομικών σε πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές και προσωπικό ΕΔΙΠ/ΕΕΠ.
Ήταν ένα εγχείρημα με αρκετές δυσκολίες και τεχνικές περιπλοκές τις οποίες όμως το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και τις οικονομικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων, κατάφεραν να επιλύσουν περαιώνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά την απόδοση των σχετικών ποσών στους δικαιούχους. Το συνολικό ποσό που αποδόθηκε στους δικαιούχους ανέρχεται σε 122.4 εκατ. ευρώ.
Μαγνησία: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι της

Oι γονείς είναι άνεργοι και δεν μπορούν να προσφέρουν στα ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα βασικά.
Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του e-thessalia.gr μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας, γεγονός που επηρεάζει την εκπαίδευσή τους.
Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη ρουχισμού, όπως παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.
Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.
Ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανηλίκων είναι το σχολείο τους.
Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.
Στην Αγριά, είναι κοινό μυστικό η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα και η οικογένεια ζει με την «ελεημοσύνη» των γειτόνων. Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο.
Το ευχάριστο είναι πως οι γείτονες συγκέντρωσαν χρήματα και σήμερα το πρωί επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην οικογένεια.
Πανελλήνιες 2019: Τα 11 νέα τμήματα στο Μηχανογραφικό

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, 17 πανεπιστημιακά τμήματα αντικαθιστούν τα τμήματα ΤΕΙ που καταργήθηκαν και «μοιράζονται» στα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Από αυτά, τον Σεπτέμβρη του 2019 θα λειτουργήσουν τα 11, καθώς τα υπόλοιπα έξι δεν είναι έτοιμα για να δεχθούν φοιτητές.
Σημειώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο του 2019 είναι ακόμα σε στάδιο τροποποιήσεων, με νέες αλλαγές να έρχονται.
Η υπουργική απόφαση κατανέμει τα 17 νέα τμήματα στα τέσσερα επιστημονικά πεδία, αν και φέτος θα λειτουργήσουν μόνο τα 11 τμήματα στα δύο πανεπιστήμια.
Ειδικότερα:
Για το 2019 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:
Ιωάννινα
- Νοσηλευτική
- Λογοθεραπεία
- Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία
- Ψυχολογίας
- Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
- Μουσικών Σπουδών
- Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
- Γεωπονίας
Αργοστόλι
- Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
- Περιβάλλοντος
- Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας
Το Μήνυμα Γαβρόγλου για τους Τρεις Ιεράρχες απλά …. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Βρήκαμε μηνύματα προηγούμενων χρόνων στην ιστοσελίδα.Μήνυμα για τη Μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και μάλιστα εξαιρετικό.Μήνυμα για το Ραμαζάνι.
ΑΛΛΑ……
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Επίσης πολλοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εργάστηκαν κανονικά και πολλοί Διευθυντές Εκπαίδευσης όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν στις επίσημες Θρησκευτικές Τελετές στις Μητροπόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων αλλά δεν έστειλαν και εκπροσώπους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
|
Ταχ. Δ/νση : Υψηλάντη - Συμεωνίδη 1
- Τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, δηλαδή τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με σαπούνι και νερό, ιδίως μετά από βήχα ή φτέρνισμα και αποφυγή επαφής τους με στόμα, μύτη, μάτια. Το πλύσιμο πρέπει να διαρκεί 15-20 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν υγρό αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αντισηπτικό. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών, για 30 δευτερόλεπτα τουλάχιστον, μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει τελείως. Τα χέρια πρέπει επίσης να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.Επισημαίνεται ότι, η χρήση αντισηπτικών δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και ταυτόχρονα να φροντίζουν ώστε οι οδηγίες αυτές να τηρούνται και από τα παιδιά.
- Μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στο προαύλιο να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες.
- Χρήση χαρτομάντιλου στον βήχα ή το φτέρνισμα.
- Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
- Καλός αερισμός των χώρων, αλλά ταυτόχρονα διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας σ΄ αυτούς.
- Τοποθέτηση των θρανίων και των καθισμάτων στις αίθουσες διδασκαλίας με τρόπο που κάθε παιδί να τηρεί τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα παρακείμενά του, όσο αυτό είναι εφικτό.
- Παραμονή στο σπίτι μέχρι πλήρους ανάρρωσης σε περίπτωση γρίπης, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης (πυρετό βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, πονοκέφαλο, ρίγος, και αίσθημα κόπωσης) δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο. Η κατ’ οίκον παραμονή είναι υποχρεωτική για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης κάθε πρωί, πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.
- Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, επιβάλλεται προσεκτικός και συχνός καθαρισμός λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά. Ο καθαρισμός των αντικειμένων που δεν είναι εμφανώς λερωμένα μπορεί να γίνει με ένα αντισηπτικό όπως οινόπνευμα. Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης (πχ. μπάλες, σκυτάλες κ.α.). Κοινά καθαριστικά, δηλ. υγρό σαπούνι και νερό ή αλκοολούχα αρκούν για τον καθαρισμό, ενώ εάν υπάρξουν εμέσματα, ούρα ή άλλες εκκρίσεις θα πρέπει τον καθαρισμό να ακολουθήσει απολύμανση για την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί διάλυμα χλωρίνης 10% (1 μέρος χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερού). Οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απευθύνονται σε όλο το προσωπικό, αλλά ιδιαίτερα στο βοηθητικό προσωπικό (π.χ. καθαρίστριες). Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από το προσωπικό των κυλικείων.
|