Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2018 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Παρακαλούμε, όσοι Δ/ντες ΕΠΑΛ δεν έχουν καταχωρίσει ακόμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes, τον συνολικό αριθμό των Τμημάτων της Α’ Τάξης, των Τμημάτων των Τομέων της Β’ Τάξης και των Τμημάτων των Ειδικοτήτων της Γ’ Τάξης που δύναται να φιλοξενήσει η Σχολική τους Μονάδα βάσει των αιθουσών διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων που διαθέτει, να προβούν άμεσα στην καταχώριση τους μέχρι την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Επισημαίνουμε ότι, σε όσα ΕΠΑΛ δεν έχει καταχωριστεί η δυναμική σε αίθουσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes, δεν θα μπορεί να κατανεμηθεί κανένας μαθητής μετά το πέρας των Ηλεκτρονικών Δηλώσεων Προτίμησης – Αιτήσεων Εγγραφής. Άρα, αυτόματα το σύστημα θα ζητήσει από τους μη κατανεμημένους μαθητές να τροποποιήσουν την Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης – Αίτηση Εγγραφής, δηλώνοντας Σχολικές Μονάδες που έχουν καταχωρίσει τη δυναμική τους σε αίθουσες.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσιο του δεύτερου Μαραθωνίου Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2 που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνεται Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις.
 
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι/ες δύνανται να συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας στέλνοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των πόλεων και της καθημερινότητάς μας έως 10/6/2018.
Δεκαπέντε (15) νικητές (ομάδες) από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στις 30 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα διακριθούν μέχρι 6 ομάδες οι οποίες θα κερδίσουν δώρα: Ποδήλατα, Drones, Ρομπότ, Φωτογραφικές Μηχανές, Tablet, Ηχοσυστήματα, Βιβλία τεχνολογίας, Συνδρομές μέλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό στον ιστότοπο:
Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.
Η ΠΡΟЇΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε ΚΑΙ Δ.Ε.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

Ημερίδα για την χρήση Θεατρικών Τεχνικών για την διδασκαλία των μαθημάτων του δημοτικού
 
Το πρόγραμμα Creative Learning προσκαλεί δασκάλους του δημοτικού και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για την χρήση θεατρικών τεχνικών για την διδασκαλία μαθημάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ημερίδα- παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου, 17:00- 20:00 στο Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17 στη Κυψέλη).
 

 

 
Το πρόγραμμα Creative Learning έχει αναπτύξει μια μεθοδολογία χρήσης θεατρικών τεχνικών στην εκπαίδευση και έχει αναπτύξει συγκεκριμένα σενάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διδασκαλία της ύλης διαφόρων μαθημάτων του δημοτικού. Ελάτε στην ημερίδα για να μάθετε περισσότερα για την μεθοδολογία και να δείτε πώς δάσκαλοι του δημοτικού έχουν εφαρμόσει τις τεχνικές αυτές στη τάξη όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι εντελώς δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας
 
Δηλώνετε συμμετοχή στην ημερίδα συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexOiP4vkOsBL4gkZet5tJJS4X7cQ_jHkUbC_zG8JrIEEGnVw/viewform
-----
 
Σας ευχαριστώ πολύ,
 
Κώστας Διαμαντής- Μπαλάσκας
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Για απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις κάνει λόγο ο Γιώργος Κουτρουμάνης.
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η σκληρή πραγματικότητα» είναι το τίτλος του ενημερωτικού σημειώματός του για τις συντάξεις, στο οποίο παρουσιάζει αναλυτικά παραδείγματα για τις μειώσεις που θα υποστούν οι συνταξιούχοι με το νόμο Κατρούγκαλου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης για τις συντάξεις:

«Μπροστά στη μεγάλη καταιγίδα η οποία πλήττει  το σύνολο των συνταξιούχων αλλά και των εργαζομένων, η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει για μια ακόμα φορά την απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας .
Τα τελευταία μεγάλα ψέματα αφορούν τις μειώσεις στις συντάξεις , όπου επιχειρεί να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους με τη δήθεν διαπραγμάτευση για αποτροπή των μειώσεων από 1/1/2019.
Επί του συγκεκριμένου λοιπόν θέματος , αλλά και συνολικά για το μεγάλο πρόβλημα των συνταξιούχων, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τις ρυθμίσεις  της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Υπολογισμός των νέων συντάξεων

Ο νόμος 4387/2016 ο επονομαζόμενος και ως νόμος Κατρούγκαλου εφαρμόζεται ήδη σε συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από 13/5/2016 και μετά και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά στους νέους συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις με μειώσεις οι οποίες ξεπερνούν ακόμη και το 30% σε σχέση με τους παλιούς συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν σύνταξη με αίτηση που υπεβλήθη  μέχρι 12/5/2016 δηλαδή πριν τον ανωτέρω νόμο

Παράδειγμα 1ο

Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για 35 έτη  με την ανώτερη ασφαλιστική κλάση , δηλαδή αποδοχές 2432 ευρώ , είχε σύνταξη με το παλιό καθεστώς , μετά τις μειώσεις που είχαν γίνει μέχρι 31/12/2014  ποσού  προ φόρου 1280,86 ευρώ. Με το νόμο 4387/2016 ο ασφαλισμένος με τα ίδια χρόνια και τις ίδιες αποδοχές θα πάρει σύνταξη 1126,3 ευρώ δηλαδή μειωμένη κατά 12%. Εάν ο  ίδιος συνταξιούχος   ελάμβανε και οικογενειακό επίδομα για ένα παιδί τότε η σύνταξή του προ φόρου ήταν  1436,76 αντί των 1126,3 σήμερα , άρα  μείωση 21,6%.

Παράδειγμα 2ο

Γυναίκα ασφαλισμένη στο πρώην ΤΕΒΕ που συνταξιοδοτήθηκε με 30 έτη ασφάλισης πριν το νόμο 4337/2016 έλαβε αρχικό ποσό σύνταξης 1060 ευρώ το οποίο διαμορφώθηκε μετά τις μειώσεις που είχαν γίνει μέχρι 31/12/2014 στα 1007 ευρώ προ φόρου.
Η αντίστοιχη ασφαλισμένη η οποία πήρε  σύνταξη με το νέο νόμο 4387/2016 έλαβε το ποσό των 728,97 ευρώ προ φόρου   άρα με μείωση 27,6%

Παράδειγμα 3ο

Δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 έτη υπηρεσίας ελάμβανε με το παλαιό καθεστώς , μετά από όλες τις μειώσεις που είχαν γίνει μέχρι 31/12/2014 για κύρια σύνταξη από το Δημόσιο το ποσό των 1322,3 ευρώ προ φόρου. Με το νέο καθεστώς θα λάβει σύνταξη κύρια από το δημόσιο το ποσό των 961,5 ευρώ προ φόρου. Επομένως η μείωση με το νέο νόμο 4387/2016 είναι 27,3%.

Παράδειγμα 4ο

Δικηγόρος  ελεύθερος επαγγελματίας με 40 έτη ασφάλισης στο Ταμείο Νομικών αντίστοιχα  με το παλιό καθεστώς ελάμβανε σύνταξη κύρια 1098 ευρώ , ενώ με το νέο η σύνταξή θα είναι 832,7 ευρώ , δηλαδή 24,2 % χαμηλότερη σύνταξη.

Παράδειγμα 5ο

Στην περίπτωση σύνταξης χηρείας και εφόσον είναι ο επιζών σύζυγος μεγαλύτερος των 55 ετών για να συνεχίσει και μετά την τριετία τη σύνταξη στην περίπτωση θανάτου του συνταξιούχου του 1ου παραδείγματος  η σύνταξη χηρείας για μη εργαζόμενη και μη συνταξιοδοτούμενη εξ ιδίου δικαιώματος θα είναι από  τα 1053 ευρώ στα 563 ευρώ , δηλαδή μείωση 46,5%.

Παράδειγμα 6ο

Συνταξιούχος  παλιός του ΙΚΑ με αποδοχές 1000 ευρώ και 15 έτη ασφάλισης έπαιρνε σύνταξη 486,8  ευρώ και ΕΚΑΣ 230 ευρώ, σύνολο 716,8  ευρώ. Ο νέος συνταξιούχος με τα ίδια ασφαλιστικά στοιχεία αλλά και ο παλιός πλέον μετά την 1/1/2019 θα λαμβάνει σύνταξη  461,5 ευρώ χωρίς βεβαίως ΕΚΑΣ , επομένως μείωση στο εισόδημά του 35,6%.

Παράδειγμα 7ο

Ας δούμε ένα ακόμη παράδειγμα με εργαζόμενη καθαρίστρια ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.
Μετά από 15 έτη ασφάλισης θα έπαιρνε σε ηλικία 62 ετών το ποσό των 486,8 ευρώ και επικουρικό 121 ευρώ από το ΕΤΕΑΜ σύνολο 607,8 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε ΕΚΑΣ . Με το νέο καθεστώς θα πάρει 425 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρικό 45 ευρώ , άρα  σύνολο 470 ευρώ , δηλαδή μείωση 22,3%.
Να θυμίσουμε επίσης ότι με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020  κάθε συνταξιούχος με καθαρό ποσό σύνταξης άνω των 466,7 ευρώ θα υποστεί επιπλέον μείωση στο καθαρό ποσό της σύνταξης μέχρι 50 ευρώ τα μήνα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους υπέβαλλαν ή θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από 13/5/2016 ημερομηνία έναρξης ισχύος του ασφαλιστικού νόμου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

Ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και πως διαμορφώνονται από 1/1/2019

Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί  ότι το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων μπορεί να επανεξεταστεί μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Πρόκειται για ένα ακόμη  μεγάλο ψέμα.
Γιατί προς  τους θεσμούς “διαρρηγνύει τα ιμάτιά της” ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνημένα και στο εσωτερικό “κλείνει το μάτι” στους συνταξιούχους με στόχο να τους εξαπατήσει για μία ακόμη φορά.
Την ίδια στιγμή δεν μιλάει κανένας από την Κυβέρνηση για το ενδεχόμενο κατάργησης ή έστω αλλαγών στο νόμο Κατρούγκαλου , από τον οποίο να σημειωθεί δεν προβλεπόταν η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς  και η οποία ψηφίστηκε μεταγενέστερα  στο νόμο 4472/2017.
Πώς άραγε μπορείς να μιλάς για κατάργηση των διατάξεων του επανυπολογισμού των συντάξεων όταν δεν καταργείς ή δεν αλλάζεις το νόμο για τον υπολογισμό των συντάξεων που ήδη εφαρμόζεται;
Το εντυπωσιακό και αυτό που υποτιμά  τη νοημοσύνη κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα, είναι τα στοιχεία που δίνει η Κυβέρνηση για τις μειώσεις.
Το 20-30% των συνταξιούχων λέει θα έχουν μειώσεις και από αυτούς ορισμένοι  θα  φθάσουν  στο 18%. Με δεδομένο μάλιστα ότι ένα ποσοστό 15% θα έχει αυξήσεις πώς άραγε θα προκύψει καθαρή μείωση της δαπάνης κατά 1,84 δις ευρώ;
Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Η δέσμευση  που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση είναι απολύτως σαφής και συγκεκριμένη. Να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη σε καθαρό ποσό, δηλαδή αφαιρουμένων των φόρων, των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη και των εισφορών υπέρ ΑΚΑΓΙΕ κατά 1% του ΑΕΠ δηλαδή κατά 1,84 δις ευρώ.
Για να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος, οι περικοπές θα είναι στο καταβαλλόμενο στις 31/12/2018 ποσό για συντάξεις περίπου 2,25 δις ευρώ. Παράλληλα επειδή για 300 χιλιάδες περίπου συνταξιούχους θα προκύψουν αυξήσεις με τον επανυπολογισμό  θα απαιτηθεί το ποσό των 150 εκατ. ευρώ για να καταβληθεί η αύξηση αυτή για το 2019, άρα η συνολική μείωση από αυτούς που θα έχουν τις περικοπές από 1/1/2019 θα πρέπει να φθάσει τα 2,4 δις ευρώ.
Όταν η συνολική δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται στα 28, 9  δις ευρώ ετησίως (το 2017), σημαίνει ότι  θα πρέπει να υπάρξει μείωση κατά 8,3% της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Επομένως εάν ήταν αληθινά τα λεγόμενα της Κυβέρνησης, ότι για 750 χιλιάδες θα υπάρξουν μειώσεις και για 400 χιλιάδες συνταξιούχους θα προκύψουν αυξήσεις, τότε είναι απορίας άξιο πως θα προκύψουν τα 2,4 δις ευρώ.
Η πραγματικότητα είναι ότι για τους  συνταξιούχους  του ΟΓΑ δεν υπάρχει καμιά μείωση γιατί η νέα νομοθεσία δεν τους αφορά σε σχέση με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.
Επομένως από τα 2.544.290 συνταξιούχους, εάν αφαιρέσουμε 602.000 περίπου συνταξιούχους του ΟΓΑ απομένουν 1.942.000 συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις θα επανυπολογιστούν.
Εάν αφαιρεθούν από αυτούς 350 χιλιάδες  περίπου συνταξιούχοι που δεν θα έχουν μειώσεις ή θα έχουν οριακές διαφορές και 300 χιλιάδες περίπου που θα έχουν αυξήσεις , οι υπόλοιποι 1.292.000 περίπου  συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις από λίγα ευρώ μέχρι και 350 ευρώ το μήνα και σε κάθε περίπτωση μέχρι 18%.
Αυτό σημαίνει ότι η μέση μηνιαία σύνταξη σε ότι αφορά το μικτό προ φόρου και ασφαλιστικών εισφορών ποσό  θα έχει μια μέση σε μηνιαίο επίπεδο μείωση 155 ευρώ το μήνα. Στην περίπτωση που η μείωση αφορούσε 750.000 συνταξιούχους όπως η Κυβέρνηση ισχυρίζεται, η μέση μηνιαία μείωση της σύνταξης θα ήταν 267 ευρώ, πράγμα ανέφικτο.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι οι μειώσεις θα γίνουν τουλάχιστον σε 1.300.000 περίπου  συνταξιούχους και μάλιστα από αυτούς οι 650.000 θα έχουν μείωση με  πλαφόν  στο 18 %. Μεταξύ εκείνων που θα έχουν τις μεγαλύτερες μειώσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ  και οι συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες από ταμεία των Μηχανικών , των Ιατρών και Υγειονομικών καθώς  και των Δικηγόρων.
Η Κυβέρνηση όπως είναι γνωστό δεν αποστέλλει στους συνταξιούχους τις αποφάσεις ή έστω τα ενημερωτικά σημειώματα για να γνωρίζουν τις μειώσεις που θα έχουν , για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Παράδειγμα 1ο

Γυναίκα Δημόσιος υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που συνταξιοδοτήθηκε πριν το νόμο 4387/2016 ως μητέρα ανηλίκου σε ηλικία 55 ετών με 30 έτη υπηρεσίας λαμβάνει σήμερα ως σύνταξη κύρια προ φόρου το ποσό των 1067,75 ευρώ. Εάν υπολογιζόταν με το νέο καθεστώς θα έπαιρνε 776,85 ευρώ , ενώ με τον περιορισμό του 18% στις μειώσεις το νέο ποσό που θα λάβει προ φόρου θα είναι 875,55 ευρώ.

Παράδειγμα 2ο

Δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 έτη υπηρεσίας  που έχει συνταξιοδοτηθεί με το παλιό καθεστώς λαμβάνει κύρια σύνταξη από το Δημόσιο το ποσό των 1322,3 ευρώ προ φόρου. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θα έχει μείωση 18% , άρα το μικτό προ φόρου ποσό της σύνταξης θα είναι από 1/1/2019 στα 1084 ευρώ , ενώ στην περίπτωση που υπέβαλε αίτηση μετά τις 13/5/2016 το μικτό ποσό θα ήταν 961,5 ευρώ.

Παράδειγμα 3ο

Ασφαλισμένος  του ΙΚΑ συνταξιοδοτήθηκε με 40 έτη ασφάλισης και αποδοχές 2.000 ευρώ . Το αρχικό ποσό της σύνταξής του ήταν 1665 ευρώ και το ποσό που λαμβάνει σήμερα μετά τις περικοπές , προ φόρου είναι  1272 ευρώ. Από 1/1/2019 με τον επανυπολογισμό το ποσό της σύνταξης από το ΙΚΑ –ΕΦΚΑ θα είναι 1165 ευρώ, δηλαδή μειωμένο κατά 8,4%.

Παράδειγμα 4ο

Ασφαλισμένος στο πρώην ΤΕΒΕ σε υψηλές κατηγορίες συνταξιοδοτήθηκε με 40 έτη ασφάλισης και το μικτό  ποσό της σύνταξής του ήταν 1806 ευρώ  μετά τις περικοπές. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού  η σύνταξή του θα ήταν 1282 ευρώ αλλά επειδή η μείωση έχει πλαφόν το 18% θα διαμορφωθεί στα 1481 ευρώ , δηλαδή διαφορά 325  ευρώ το μήνα ή 3.900 ευρώ το χρόνο ή απώλεια δύο συντάξεων και πλέον, χωρίς να υπολογίζεται ο επιπλέον φόρος μετά την 1/1/2020.

Παράδειγμα 5ο

Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ συνταξιοδοτήθηκε με το παλιό καθεστώς σε ηλικία 62 ετών με Βαρέα ένσημα, αποδοχές 1000 ευρώ και 30 έτη ασφάλισης. Η κύρια σύνταξη που λαμβάνει προ φόρου είναι 598 ευρώ και η επικουρική 195 ευρώ προ φόρου.
Με τον επανυπολογισμό η κύρια σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 615 ευρώ και τα 17 επιπλέον ευρώ θα τα πάρει σε 5 ετήσιες δόσεις από 1/1/2019 και μετά , ενώ αυτόματα από 1/1/2019 θα έχει μείωση κατά 35 ευρώ στην επικουρική της σύνταξη.
Η ίδια συνταξιούχος με τη μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020 στα 5.600 ευρώ θα έχει μια μείωση στο καθαρό εισόδημά της 50 ευρώ το μήνα περίπου.
Στο ανωτέρω παράδειγμα φαίνεται καθαρά ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν κάποιες αυξήσεις στις κύριες συντάξεις , ακόμη και οι συνταξιούχοι  των 700 ευρώ  θα καταγράψουν απώλειες μετά την 1/1/2019.

Παράδειγμα 6ο

Δικηγόρος ασφαλισμένος στο Ταμείο Νομικών ως  ελεύθερος επαγγελματίας συνταξιοδοτήθηκε με 40 έτη ασφάλισης και σήμερα λαμβάνει σύνταξη κύρια της οποίας το ποσό προ φόρου ανέρχεται στα 1098 ευρώ λαμβανομένου υπόψη ότι παίρνει  και επικουρική σύνταξη.
Από 1/1/2019 το ποσό της σύνταξής του προ φόρου θα είναι 900 ευρώ και 860 καθαρό ποσό μέχρι 31/12/2019 ή 810 περίπου ευρώ από 1/1/2020. Απώλεια σε καθαρό ποσό 195 ευρώ το μήνα ή 2.340 ευρώ το χρόνο ή 2,33 συντάξεις.

Παράδειγμα 7ο

Γυναίκα συνταξιούχος του ΙΚΑ με 35 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό 2000 ευρώ ελάμβανε μέχρι 31/12/2014 κύρια σύνταξη προσαυξημένη με το επίδομα συζύγου και ενός τέκνου 1255 μικτό προ φόρου ποσό και επικουρική 254 ευρώ προ φόρου. Το καθαρό ποσό της κύριας σύνταξης ήταν 1.112,5 ευρώ και της επικουρικής 220,5 ευρώ, σύνολο 1.333 ευρώ καθαρό ποσό.
Το ποσό της κύριας σύνταξης από 1/1/2019 θα ήταν  953 ευρώ και με το πλαφόν του 18% στη μείωση θα λάβει μικτό προ φόρου ποσό 1029 ενώ η επικουρική έχει διαμορφωθεί στα 129,5 ευρώ. Επομένως τα καθαρά ποσά από 1/1/2019 θα είναι 940,2 για την κύρια και 116,5 για την επικουρική, σύνολο 1056,7 ευρώ , δηλαδή μείωση 276,5 ευρώ το μήνα.
Με την μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020 τα καθαρά ποσά θα είναι 893 ευρώ η κύρια και 110,4 ευρώ η επικουρική σύνολο 1003,4 ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω η απώλεια σε καθαρό εισόδημα είναι 330 ευρώ το μήνα ή 3960 ευρώ το χρόνο ή 3 συντάξεις.

Παράδειγμα 8ο

Σύζυγος θανόντος αστυνομικού ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί πριν το νόμο Κατρούγκαλου και απεβίωσε μετά το νόμο, δηλαδή μετά τις 12 Μαΐου 2016 έλαβε σύνταξη το 50% της σύνταξης του θανόντος η οποία ήταν 1676 ευρώ, δηλαδή 838 ευρώ με απόφαση που εκδόθηκε στο τέλος του 2016. Με νεότερη απόφαση του 2018 και μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξης του θανόντος η οποία διαμορφώθηκε στα 1064 ευρώ το ποσό της σύνταξης χηρείας διαμορφώθηκε και πάλι με το 50% στα 532 ευρώ , μικτά και τα δύο ανωτέρω ποσά. Μείωση με τον επανυπολογισμό 36,5%, το οποίο μάλιστα δεν εμπίπτει στο πλαφόν του 18%, αφού είναι με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Συμπέρασμα

Η κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει τους συνταξιούχους ακριβώς επειδή οι μειώσεις στις συντάξεις που επέρχονται από 1/1/2019 σε συνέχεια όσων προηγήθηκαν, είναι δραματικές.
Εάν αφαιρέσουμε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τους οποίους δεν προβλέπεται επανυπολογισμός των συντάξεών τους στους υπόλοιπους συνταξιούχους το 65% θα έχει μειώσεις που φθάνουν μέχρι και τις 3 συντάξεις το χρόνο.
Οι νέες συντάξεις που υπολογίζονται από την αρχή με τον ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 παρουσιάζουν μειώσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 30%.
Το τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέβαλε τις μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις , σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και οδηγεί σε ακραία  φτωχοποίηση τους συνταξιούχους μετά και την κατάργηση του ΕΚΑΣ με το οποίο διαμορφωνόταν ένα εγγυημένο εισόδημα άνω των 600 ευρώ για τους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.  Σήμερα το κατώτατο όριο με την εθνική σύνταξη και το ανταποδοτικό ποσό δεν ξεπερνάει τα 400 ευρώ.
Η τελευταία πράξη την οποία σχεδιάζει η Κυβέρνηση, για την εξαπάτηση των συνταξιούχων, είναι η προεκλογική παροχή προσωρινού επιδόματος που την ονομάζει ως δήθεν καταβολή της 13ης σύνταξης. Ενώ αποσιωπά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι έχουν χάσει τρεις συντάξεις μέχρι τώρα.
Τέλος, εάν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει το τεράστιο νέο πρόβλημα του ασφαλιστικού, το οποίο δημιούργησε, με την πλήρη αποδόμηση του συστήματος, με τις υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές για μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και αγροτών και τη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα, θα έπρεπε να προχωρήσει σε συνολική  αντικατάσταση του νόμου Κατρούγκαλου και όχι να εμπαίζει τους συνταξιούχους με  τη δήθεν αποτροπή των νέων μειώσεων που έρχονται από 1/1/2019».
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 01:32

ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΟ 12ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ          
   Για το 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ και το ρόλο του ΚΕΜΕΤΕ                                                                                                        30 Μαΐου 2018
Πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, 18-20 Μαΐου 2018, το 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο ΟΛΜΕ/ΚΕΜΕΤΕ, με θέμα: «το εκπαιδευτικό έργο σε συνάφεια με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών», με στόχο να καταδειχθεί ότι η υποβάθμιση των όρων και των συνθηκών εργασίας μας επιδρά αναπότρεπτα στο εκπαιδευτικό έργο, του οποίου η υποβάθμιση έχει με τη σειρά της συνέπειες για τους ίδιους τους μαθητές/τριες και για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών συνεδρίων (στα οποία οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ δεν εξουσιοδοτούνται για να ψηφίζουν θέσεις, όπως στα συνδικαλιστικά συνέδρια), είναι να δίνουν τη δυνατότητα στον κλάδο, να συζητά και να εμβαθύνει σε εκπαιδευτικά θέματα, έχοντας ως βάση ανοιχτού διαλόγου τις τεκμηριωμένες με επιστημονικό τρόπο εισηγήσεις που παράγονται γι΄αυτόν το σκοπό, από ομάδες εργασίας του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., στις οποίες είναι ελεύθερη η συμμετοχή όλων. Είναι προφανές, ότι τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και αντιπαράθεσης, που στηρίζονται σε τεκμήρια (διεπιστημονικές μελέτες, ελληνικές και διεθνείς έρευνες, στατιστικά δεδομένα, κ.λπ.) και καταλήγουν σε πορίσματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών της τάξης, βοηθούν συνολικά τον κλάδο να αντλεί αξιόπιστα – πειστικά επιχειρήματα και πηγές, ώστε να διεκδικεί αποτελεσματικότερα τα αιτήματά του, σε μια περίοδο μάλιστα, που μεγάλα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης είναι ανοιχτά (αδιοριστία, εργασιακά, αναθέσεις, δομές, αξιολόγηση, νέο Λύκειο, κ.ά.).
Αυτόν τον εκπαιδευτικό – τεκμηριωτικό χαρακτήρα του ίδιου του ΚΕΜΕΤΕ και των εκπαιδευτικών συνεδρίων, κάποιες παρατάξεις όχι μόνο δεν τον κατανοούν, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να τον αλλοιώσουν, διαστρέφοντας τα χαρακτηριστικά του σε συνδικαλιστικά, και τις διαδικασίες του σε στείρες παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Με επιχείρημα την επιστήμη που –προφανώς και - δεν είναι ουδέτερη, και τις ισχύουσες καπιταλιστικές συνθήκες κρίσης και εκμετάλλευσης, απαξιώνονται συνολικά επιστημονικές μέθοδοι, πηγές και ερευνητικά δεδομένα, πράγμα που στερεί από τον κλάδο αναγκαία εργαλεία για να μπορεί να αντιπαρατεθεί με επάρκεια και ταυτόχρονα με τις συνδικαλιστικές - κινηματικές του δράσεις, στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί από τις πολιτικές εκείνες (μνημονιακές και μη), που κινούνται σε νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις .
Το 12ο Συνέδριο, παρά το θετικό γεγονός ότι διεξήχθη ομαλά και σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου , σε αντίθεση με το 11ο Συνέδριο, δεν ανταποκρίθηκε επί της ουσίας στον αναμενόμενο ρόλο του, με εμβάθυνση στα ζητήματα και ικανοποιητική συμμετοχική παρέμβαση των συναδέλφων/ισσών από τις ΕΛΜΕ. Υπήρξε, εκτός μικρών εξαιρέσεων, παράθεση συνδικαλιστικών – παραταξιακών εισηγήσεων καταγραφής προβλημάτων, χωρίς καμία προσπάθεια τεκμηριωμένης σύνδεσής τους με το εκπαιδευτικό έργο (η εισήγηση π.χ. για το ασφαλιστικό, ήταν όμοια, χωρίς επικαιροποίηση, με αυτήν που κατέθεσε η ίδια παράταξη δύο χρόνια πριν στο 11ο Συνέδριο). Το πνεύμα που «επικράτησε», ήταν αυτό της αναγωγής των κατευθύνσεων ΟΟΣΑ και ΕΕ σε «ευαγγέλιο» κασσανδρικών προφητειών και αυθαίρετων καταστροφολογικών προβλέψεων, ως ήδη γενόμενων (λες και το εκπαιδευτικό κίνημα δεν αντιτάχτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με επιτυχία στις κατευθύνσεις ΟΟΣΑ και ΕΕ, και δε θα συνεχίσει –όπως οφείλει- να το κάνει), όπως και σκόπιμων ανακριβειών και αποσιώπησης οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης νίκης του εκπ/κού κινήματος, μην τυχόν και αυτή συνδεθεί με την τωρινή κυβέρνηση.
Επαναλήφθηκαν φαινόμενα διαγκωνισμού για την ιδεολογική «ηγεμονία» και «καθαρότητα», με τις γνωστές τυποποιημένες θέσεις, σε μια προσπάθεια επιβολής τους ως «κυρίαρχων», με τη μέθοδο του στημένου «πλουραλισμού», όπου μια δεκάδα διαφορετικών ομιλητών επαναλαμβάνει τα ίδια, ενώ αποτρέπει ακόμα και να ακουστεί οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι ενώ στη συνεδρία για τα εργασιακά δόθηκε χρόνος στη μειοψηφούσα εισήγηση για την ΕΕΚ, οι Παρεμβάσεις παρεμπόδισαν να ακουστεί η εισήγηση της πλειοψηφίας, με τη φράση: «όχι άλλο κάρβουνο για την ΤΕΕ». Τα ίδια επαναλήφθηκαν και στη συνεδρία για την Επιμόρφωση, η οποία ταυτοχρόνως καταγγέλλονταν ως κατεύθυνση αξιολόγησης-χειραγώγησης του ΟΟΣΑ, με την αντίφαση να υιοθετείται από τη μειοψηφική εισήγηση των Παρεμβάσεων πρόταση που είχαν καταψηφίσει στο 18ο Συνέδριο, όταν την κατέθεσαν οι ΣΥΝΕΚ (δωρεάν μεταπτυχιακά από δημόσια Πανεπιστήμια και φορείς για τους εκπαιδευτικούς). Υπήρξε επίσης προσπάθεια να ευτελιστεί η ανάγκη διεκδίκησης δημοκρατικών και συλλογικών διεργασιών στο σχολείο, είτε γιατί «στον καπιταλισμό είναι ανοησία να συζητάμε για δημοκρατία στο σχολείο»(ΑΣΕ/ΠΑΜΕ), είτε γιατί η θεματική της συλλογικότητας δήθεν «παραπέμπει ευθέως στην αξιολόγηση με τη μορφή της αποτίμησης»(Παρεμβάσεις).
Στα παραπάνω, χρειάζεται να προστεθεί η προειλημμένη στάση απαξίωσης των διαδικασιών, των εργασιών και του συλλογικού διαλόγου από την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ (σταθερή άρνηση για εκπροσώπηση στο ΚΕΜΕΤΕ, καμία συμμετοχή σε ομάδες εργασίας ή κατάθεση οποιουδήποτε κειμένου, προαποφασισμένη απόρριψη της όποιας παραγόμενης τεκμηρίωσης, εκ των υστέρων κριτική και αντιπαράθεση με κομματικά κείμενα και καταγγελτικές, εναντίον πάντων, ανακοινώσεις). Στην καταστρατήγηση των διαδικασιών παρόμοια στάση έδειξε και η ΑΡΕΝ, επιδιώκοντας «διακριτή» εμφάνιση. Από την άλλη, η ΔΑΚΕ, με την εξαίρεση μελών της σε ΚΕΜΕΤΕ ή ΟΛΜΕ, και παρά τη μεγάλη συμμετοχή της στις ομάδες εργασίας, ήταν ουσιαστικά απούσα και αποστασιοποιημένη, μια που οι «ενδοαριστερές» διαμάχες τη βγάζουν από το κάδρο και ευνοούν την εκλογική της δύναμη και τις αντιπολιτευτικές της επιδιώξεις.
Οι δυνάμεις των ΣΥΝ.ΕΚ. στο 12ο Συνέδριο, στοιχειοθετήσαμε επακριβώς τα σημεία ανάπτυξης και διεκδικήσεων που θα πρέπει να έχει το κίνημα, και όλα όσα μας φέρνουν αντίθετους στις επιχειρούμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Μέσα από μια πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα, προσβλέποντας σε συνθέσεις και ενωτική δράση, περιφρουρήσαμε για μια ακόμη φορά το διάλογο, και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αντιπαρερχόμαστε τα ασύστολα ψέματα και τις γελοίες συκοφαντίες κατά των ΣΥΝΕΚ (περί δήθεν υιοθέτησης νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ρεαλισμό υποταγής κ.λπ.) από παρατάξεις που θέτουν με εμμονή τα συμφέροντα του κλάδου στην υπηρεσία των πολιτικών σχεδίων των κομμάτων προέλευσής τους. Είναι προφανές ότι η καραμέλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού δε μασιέται πια από τους συναδέλφους/ισσες, που δεν είναι πρόβατα προς καθοδήγηση από τους εργολάβους της «σωτηρίας» του κλάδου, και τους «σοφούς» ηγετίσκους που με καιροσκοπισμό κόβουν, ράβουν ή αποσιωπούν επιλεκτικά τις θέσεις της ΟΛΜΕ, ανάλογα με τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα.
Για να μπορέσουν να αναβαθμιστούν τα εκπαιδευτικά συνέδρια, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση και η πόλωση, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο το άνοιγμα όλων των ζητημάτων στις ΕΛΜΕ, με συγκρότηση ομάδων εργασίας, με πλατιά συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών, με κατοχύρωση δημοκρατικών διαδικασιών και ελεύθερου διαλόγου, σε όλες τις συλλογικές διεργασίες και τις αποφάσεις. Επιμένουμε στη στήριξη του ρόλου και της καταστατικής λειτουργίας του ΚΕΜΕΤΕ, γιατί πιστεύουμε ότι έχει πολλά να προσφέρει στην τεκμηρίωση των διεκδικήσεων και των θέσεων της ΟΛΜΕ. Οι παρακαταθήκες υπάρχουν, και το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να τις αξιοποιήσει.
Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμαστε την αυτονομία του συνδικαλισμού από κόμματα και κυβερνήσεις, αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση μικρών και μεγάλων κατακτήσεων του κλάδου, αντιπαλεύοντας με όρους κινήματος και με βάση την πραγματικότητα, κάθε αντιεκπαιδευτικό κυβερνητικό μέτρο που καταστρατηγεί εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, κάθε προσπάθεια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων κατευθύνσεων (ΟΟΣΑ,ΕΕ) και αναδιαρθρώσεων. Βάζοντας σε προτεραιότητα αυτά που μας ενώνουν, θα συνεχίσουμε δίπλα στους μάχιμους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, να τους στηρίζουμε στα πραγματικά τους προβλήματα και να δίνουμε ενωτικά τον αγώνα για την προάσπιση και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών.
                                                                                        Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Με αφορμή την εξέταση περιπτώσεων εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποσπάστηκαν σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού, σε ό,τι αφορά την οργανική τους θέση, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού στο πλαίσιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία εκδόθηκε κατά τη διάρκεια ισχύος των διατάξεων του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/17-9-2013, τ.Α΄), και πριν
τη δημοσίευση του Ν. 4415/2016 (ΦΕΚ 159/06-09-2016 τ. Α’), εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 4 του αρθ. 18 του Ν. 4027/2001 (ΦΕΚ 233/04-11-2011 τ.Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθ. 35 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/17-9-2013,τ. Α΄), και όχι οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθ. 16 του Ν. 4415/2016, ακόμα και στην περίπτωση που η Υπουργική Απόφαση με την οποία αποσπάστηκαν εκδόθηκε μετά τις 06-09-2016 ή η ανάληψη της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε επίσης μετά τις 06-09-2016.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
  ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ
Μητροπόλεως 1 - 654 03 Καβάλα, '2510-223.141, 62510-223.283.-
ἀριθμ. πρωτ.:                                                                Ἐν Καβάλᾳ τῇ 31-5-2018.-
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-
ΤΕΛΕΣΗ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΑΣ
ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 
Μέ τήν ὁλοκλήρωση τῶν μαθημάτων στά Λύκεια τῆς πατρίδος μας καί ἐν ὄψει τῆς ἐνάρξεως τῶν πανελλαδικῶν ἐξετάσεων γιά τήν εἰσαγωγή τῶν
μαθητῶν στά Ἀνώτατα καί Τεχνολογικά Ἐκπαιδευ-τικά Ἱδρύματα, ἡ Ἱερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου, ὅπως κάθε χρόνο, ἔχει προγραμματίσει καί ἐφέτος τήν τέλεση Θείας Λειτουργίας στήν ἱερά Μονή τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Σίλα Καβάλας τό πρωΐ τῆς Τρίτης, 5ης Ἰουνίου 2018.
Στήν κρίσιμη αὐτή στιγμή τῆς ζωῆς τῶν παιδιῶν μας εἴμεθα ὅλοι μαζύ τους, μέ τήν παρακλητική προσευχή μας καί τό πατρικό ἐνδιαφέρον μας, ὅπως αὐτά ἐκφράζονται μέσα στό Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας, τό ὁποῖο θά τελέσῃ ὁ Σεβασμιώτατος Μητρο-πολίτης μας κ. Στέφανος.
Εὐχή καί ἐλπίδα ὅλων μας εἶναι ἡ κατά Θεόν προκοπή καί ἡ πρόοδος τῶν παιδιῶν μας. 

 
 
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπό­λεως & Θάσου
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τὸ παρὸν νὰ ἀναγνωσθῆ πρὸς τὸ ἐκκλησίασμα τὴν Κυριακὴν τῶν Ἁγίων Πάντων, 3ην Ἰουνίου 2018, πρό τῆς Ἀπολύσεως.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


yp 16b 400

Σας ενημερώνουμε ότι, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2018 που έλαβε χώρα σήμερα 31-5-2018 αποφασίστηκε ομόφωνα όπως παραταθεί μέχρι τις

10.π.μ. Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 η προθεσμία υποβολής σχεδίων, προκειμένου να είναι δυνατή η μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφιοτήτων.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέαipourgeio 400px

Με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας γονέα μαθητή κατά εκπαιδευτικού σε σχολείο στη Φλώρινα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:
Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και είναι απολύτως καταδικαστέα.
Οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων επιτελούν τεράστιας σημασίας λειτούργημα και είναι εκείνοι που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα παρά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης.

 

Εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και όχι σχέση αντιπαλότητας. Ορισμένοι γονείς, όμως, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εκπαιδευτικός έχει την απόλυτη ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου και συνεπώς την ευθύνη για την εφαρμογή παιδαγωγικών μέτρων που κρίνει αναγκαία κατά περίπτωση.
Το Υπουργείο εκφράζει την συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε την επίθεση και την εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 71

Εκπαιδευτικά Νέα