Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 20:17

Οι νέες προθεσμίες εγγραφών των πρωτοετών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ρεπορτάζ: Esos.gr
 
Μετά την έγγραφη εντολή που  απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο της  ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,τα ακόλουθα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφάσισαν  την παράταση της προθεσμίας εγγραφών ως εξής:    

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.   
 Τα μαθήματα του Α’ έτους όλων των Τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, όπως και τα μαθήματα των υπολοίπων ετών. Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας έχει αναρτηθεί στον ισότοπο του Πανεπιστημίου.    
Για τις ημερομηνίες των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.    

ΕΚΠΑ: Παράταση εγγραφών για 45 ημέρες 
Την παράταση της προθεσμίας εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών έως  και την 15η Νοεμβρίου , αποφάσισε ομόφωνα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα η  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξαιτίας της διαθεσιμότητας/κινητικότητας 498 υπαλλήλων ΕΚΠΑ.
Η Σύγκλητος αποφάσισε επίσης,  ομόφωνα, τα εξής:
1.    Να αναληφθούν πρωτοβουλίες δημοσιοποίησης σε διεθνές επίπεδο του προβλήματος που δημιουργείται στο Ε.Κ.Π.Α., μετά την απομάκρυνση 498 μελών του Διοικητικού Προσωπικού, η οποία με τον τρόπο που αποφασίσθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία πλήττει το αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος.
2.    Το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει σε όλο του το εύρος με σεβασμό  προς την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 27ης -9-2013 των εργαζομένων για απεργία.
3.    Εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α. σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.
4.    Να ζητηθεί για εύλογο χρονικό διάστημα αναστολή της εκτέλεσης της Κ.Υ.Α. 135211/Β2 (ΦΕΚ 2384/24-9-2013 τ. Β) προκειμένου να επανεξεταστεί με δίκαιο, διαφανή και αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Ιδρυμάτων. Προς τούτο  να συγκροτηθεί Επιτροπή που θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή του Ε.Κ.

Ο Σύλλογος
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε σήμερα Δευτέρα την ακόλουθη ανακοίνωση
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σάς ενημερώσουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές, από 30.09.2013 έως 04.10.2013, διότι το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας απεργεί, δεδομένου ότι βρίσκεται υπό απόλυση.
Οι 1.000 ενεργοί διοικητικοί υπάλληλοι τελούν υπό αξιολόγηση προκειμένου να απομακρυνθούν οι 500. 
Ζητάμε συγγνώμη και την κατανόησή σας που δεν μπορούμε να σάς εξυπηρετήσουμε, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι 500 θα απολυθούν από τους 1.000 και ποιοι θα εργαστούν, για να κάνουν τις εγγραφές σας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, με μόνο θέμα την αντιμετώπιση των εξελίξεων στο ζήτημα της διαθεσιμότητας 118 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Η Σύγκλητος, μετά από εκτεταμένη συζήτηση για το ζήτημα:
1. Θεωρεί ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος είναι αδικαιολόγητη και άδικη.
2. Υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για δικαίωση.
3. Ζητάει ακόμη μία φορά από τα συναρμόδια Υπουργεία να ανακαλέσουν την εκδοθείσα ΚΥΑ.
4. Στηρίζει την προσφυγή του ΠΠ στο ΣτΕ και την αίτηση αναστολής εκτελέσεώς της, καθώς αυτή αντίκειται σε βασικές αρχές του Συντάγματος.
5. Συνεχίζει να οργανώνει εκδηλώσεις ανάδειξης του προβλήματος τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 6. Πιστεύει ακράδαντα ότι τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να λύνονται στα δικαστήρια και, κατά συνέπεια, ζητεί από τον Υπουργό Παιδείας, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, άμεση συνάντηση και έναρξη διαλόγου με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η εκπλήρωση της αποστολής τους.
 7. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
8. Η Σύγκλητος του ΠΠ διαπιστώνει ότι οι αναταράξεις στο ίδρυμα με ευθύνη της κυβέρνησης και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για υπολογίσιμο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας έχουν δημιουργήσει δυσλειτουργίες σε πολλούς τομείς. Θεωρεί αναγκαίο η Διοίκηση και οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν άμεσα με τα ζητήματα αυτά ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την εικόνα του ιδρύματος διεθνώς και το οδηγούν στη μη εκπλήρωση συμβατικών του υποχρεώσεων όπως η στέγαση και η σίτιση φοιτητών της αλλοδαπής αλλά και της ημεδαπής. Η Σύγκλητος θεωρεί ότι μέχρι την εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα.
 9. Αναμένει τις απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας στα πέντε ερωτήματα που τέθηκαν από το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.
O Πρύτανης Γεώργιος Παναγιωτάκης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στην έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2013, αφού διαπίστωσε δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες του Ιδρύματος ως αποτέλεσμα του μέτρου, σύμφωνα με το οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα 33 διοικητικοί υπάλληλοι, αποφασίζει τα εξής:
1. Τη μετάθεση για 1 εβδομάδα της έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων η Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013.
2.Η σύγκλητος αναγνωρίζοντας την ύπαρξη δυσχερειών κατά τη διεξαγωγή των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών αποφασίζει την παράταση των εγγραφών οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 4/10/2013.
Επιπρόσθετα η σύγκλητος διαπιστώνει τα εκτεταμένα προβλήματα που προκύπτουν από:
•    Την συρρίκνωση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος
•    Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων
•    Την αύξηση της διασποράςτων Τμημάτων του Πανεπιστημίου από τέσσερες σε πέντε πόλεις 
•    Τον μη άμεσο διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ,
•    Την μη εξασφάλιση πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων
•    Την μη διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών για την επικουρία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών των Παιδαγωγικών Τμημάτων και του ΤΕΦΑΑ
Και ζητεί την άμεση επίλυσή τους από το ΥΠΑΙΘΠΑ στα πλαίσια ενός ανοικτού Πανεπιστημίου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη σημερινή έκτακτη Συνεδρία, αριθμ. 1000/9/30-9-2013, με μεγάλη λύπη και παρά την επιθυμία της να λειτουργήσει το Ίδρυμα διαπιστώνει την αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θέτει σε διαθεσιμότητα 48 διοικητικούς υπαλλήλους, η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και οι επαναλαμβανόμενες απεργίες του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.
Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της ύπαρξης δυσχερειών κατά τη διεξαγωγή των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών (έγγραφο Υ.ΠΑΙ.Θ. Φ5/137334/Β3/26-9-13), η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραταθεί η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών μέχρι την 21η/10/2013. Η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών θα ανακοινωθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
2. Να μετατεθεί η έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2013-14 κατά μία (1) εβδομάδα, ήτοι από την 7η/10/2013.
3. Να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την αδυναμία φύλαξης της πανεπιστημιούπολης.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραμένει σε διαρκή λειτουργία για άμεση αντιμετώπιση οποιωνδήποτε εξελίξεων.   

ΕΜΠ
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν από τον Πρύτανη, και προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωριών των υποψηφίων πρωτοετών φοιτητών, ανακαλείται η παράγραφος (Β) της Πράξης του Πρύτανη 478/2013.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Πρύτανης του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος.
Η παράγραφος (Β) της Πράξης όριζε: « Σε περίπτωση αντικειμενικής δυσχέρειας των πρωτοετών να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία της οικείας Σχολής, μπορούν να τα υποβάλουν στο Γραφείο του Πρύτανη, κτήριο διοίκησης, 2ος όροφος, Πολυτεχνειούπολη, από τη Δευτέρα 30-9 , από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Ιδρύματος (Συνεδρία αριθμ. 1000/9/30-9-2013), η προθεσμία εγγραφής των νεοεισακτέων Α/ ετών φοιτητών παρατείνεται μέχρι τις 21/10/2013 (Αδυναμία λειτουργίας των Γραμματειών, λόγω των κινητοποιήσεων προσωπικού εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος). 
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση την Παρασκευή 4/10/2013 για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
 
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών.  
Σημείωση:Οι φοιτητές που δεν ενεγράφησαν εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του τμήματος στο οποίο έχουν εισαχθεί.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε την παράταση των εγγραφών των  πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου   

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφασίζει την παράταση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Η νέα προθεσμία θα ανακοινωθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Επίσης η Σύγκλητος αποφάσισε τη μετάθεση για 1 εβδομάδα της έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων η Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013.
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
  Οι εγγραφές των πρωτοετών παρατείνονται για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου , ανακοινώθηκε σήμερα από το Ιδρυμα.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ημέρα έναρξης του χειμερινού εξαμήνου είναι η 7η Οκτωβρίου 2013 και ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σίτισης και στέγασης παλαιών και νέων φοιτητών έχει επίσης παραταθεί μέχρι την 4η Οκτωβρίου.

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα
Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας μέχρι και τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013.
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
      Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, παρατείνεται έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του Ιδρύματός .

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Η προθεσμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα Τμήματα παρατείνεται μέχρι και την 04-10-2013 για την εξυπηρέτηση των φοιτητών λόγω της ιδιαιτερότητας της πολυνησιωτικότητας του Ιδρύματος.

ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 
Παρατείνει το χρόνο διεξαγωγής των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών κατά μία εβδομάδα δηλ έως τις 4 /10/2013. 

ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα
Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
2013.

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ:
Το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας    λόγω των  επανειλημμένων απεργιακών κινητοποιήσεων ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:   
1.    Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας παρατείνονται έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013. 
  
2.    Παρατείνεται η προθεσμία ανανεώσεων εγγραφών για τους φοιτητές των λοιπών εξαμήνων έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.   

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ 
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, μετά από απόφασή της για παράταση των εγγραφών στα Τμήματα του Ιδρύματος, ενημερώνει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές ότι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής τους από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.
 
Ρεπορτάζ: Esos.gr

 

Διαβάστηκε 1759 φορές

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα