Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 00:29

Oι πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων για το Πάσχα: Κακοκαιρία από Μ.Τετάρτη

 
newego_LARGE_t_1101_54334884Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Μεγάλη Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά, ενώ βελτίωση αναμένεται από το Μ. Σάββατο και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων για το Πάσχα.
Αναλυτικά, τη Μ. Δευτέρα, αναμένονται στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη, με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότα από
ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια.
Τη Μ. Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Κρήτης. ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Τη Μ. Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μέχρι αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.
Τη Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται από τη Μ. Παρασκευή το βράδυ και από τα δυτικά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός βελτιώνεται από το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα ο καιρός πιθανότατα θα είναι γενικά αίθριος.
Διαβάστηκε 529 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 00:30

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα