Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 00:33

Σάμος: Δυο μετανάστες νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι σε ναυάγιο

 

 
 
Σάμος: Δυο μετανάστες νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι σε ναυάγιοΔυο μετανάστες είναι νεκροί στη Σάμο όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε 10 ναυτικά μίλια έξω από το Καρλόβασι. Το λιμενικό έχει σπεύσει στην περιοχή και έχει διασώσει 13 άτομα. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι - 20 σύμφωνα με πληροφορίες.
Το πλήρωμα ενός ιστιοφόρου εντόπισε τους δυο ναυαγούς μετανάστες και ειδοποίησε τις αρχές.
Στην περιοχή έχουν φτάσει τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ναυαγοσωστικό και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Ενώ την επιχείρηση
συνδράμουν και παραπλέοντα στην περιοχή πλοία.
Η λέμβος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία.
Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν δύσκολο το έργο των διασωστών.
Οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί μεταφέρονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και με το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο λιμάνι της Χίου και στο Βαθύ Σάμου.
Επίσης τα ξημερώματα, λιμενικοί διέσωσαν 47 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου και κοντά στο Φαρμακονήσι.
Με θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα επισκεφτεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο τα νησιά της Σύμης και της Τήλου.  
Διαβάστηκε 523 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 00:34

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα