Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 13:43

Το Άγιο Όρος εορτάζει τη Σύναξη της Παναγίας ´´Αξιον Εστί´´ (Φωτορεπορτάζ)

 

 
Το Άγιο Όρος εορτάζει τη Σύναξη της Παναγίας ´´Αξιον Εστί´´ (Φωτορεπορτάζ)Ανταπόκριση - Άγιο Όρος: Γιώργος Θεοχάρης
12ωρη ακολουθία για τον εορτασμό της Παναγίας ´´Άξιον Εστί ´´ υπό του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου
Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στον εορτασμό της Συνάξεως της Παναγίας ´´ Άξιον Εστί ´´ στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος .
Η Σύναξη της Θεοτόκου ´´ Άξιον Εστί ´´ εορτάζεται σε ανάμνηση του θαύματος της παραδόσεως του Αρχαγγελικού προς την Υπεραγία Θεοτόκο Ύμνου «Άξιον Εστί».

Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου τελέστηκε από χθες το βράδυ η Ιερά Αγρυπνία που ξεκίνησε στις εννιά χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις έξι το πρωί.

Ακολούθησε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στις
Καρυές.

Στην πολύωρη ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι δεκάδες Ιερομόναχοι και μοναχοί από τις Ιερές Μονές, κελιά και Σκήτες της Αθωνικής Πολιτείας.

Μετά το τέλος της τράπεζας ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της Θεοτόκου και στο θαύμα με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ που εμφανίστηκε σε Αγιορείτη Γέροντα που του υπέδειξε τον ύμνο στην Θεοτόκο ´´Άξιον Εστί ´´.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά και στην λειτουργική ζωή των μοναχών του Άγιου Όρους που αποτελεί πρότυπο για την εκκλησία του Χριστού, όπως είπε .














Διαβάστηκε 857 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 13:44

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα