Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 08:51

110 προσλήψεις στο Λιμενικό

Η προκήρυξη για τις 110 προσλήψεις στο Λιμενικό

 

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) εκατόν δέκα (110) συνολικά δοκίμων Υπαξιωματικών.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

1. Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής:

α. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.

β. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.

γ. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Πλοιάρχους προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

δ. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Μηχανικούς προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

2. Σε περίπτωση που αριθμός θέσεων μιας κατηγορίας από τις προκηρυχθείσες δεν καλύπτεται ούτε από τους επιλαχόντες της κατηγορίας αυτής, τότε οι θέσεις αυτές συμπληρώνονται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ως ακολούθως:

α. Κενές θέσεις κατηγορίας Α.Ε.Ν (Πλοιάρχων ή Μηχανικών) συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ν της άλλης κατηγορίας, π.χ κενές θέσεις Πλοιάρχων συμπληρώνονται από πτυχιούχους Μηχανικούς και αντίστροφα. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις και στις δύο κατηγορίες, δηλαδή και στους Πλοιάρχους και στους Μηχανικούς, αυτές συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού τομέα. Εάν και πάλι δεν καλύπτονται οι θέσεις συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ι. Πανεπιστημιακού τομέα, β. Κενές θέσεις κατηγορίας Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού τομέα συμπληρώνονται από πτυχιούχους κατηγορίας Α.Ε.Ι. Πανεπιστημιακού τομέα και αντίστροφα. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις και στις δύο κατηγορίες αυτές συμπληρώνονται από πτυχιούχους Μηχανικούς Α.Ε.Ν.. Εάν και πάλι δεν καλύπτονται οι θέσεις συμπληρώνονται από πτυχιούχους Πλοιάρχους Α.Ε.Ν..

3. Τα μόνιμα εν ενεργεία στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που φέρουν το βαθμό του Λιμενοφύλακα κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, εφόσον κατέχουν τα προβλεπόμενα προσόντα.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) του συνόλου των θέσεων, δηλ. τέσσερις (04) θέσεις, καταλαμβάνονται από γονείς τριών τέκνων και τέκνα τους, σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας τους στο διαγωνισμό και ανεξαρτήτως ειδικοτήτων/κατηγοριών. Την ιδιότητα αυτή αποκτούν (άρθρο 3 Ν. 3454/06):

α. Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι: άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23°) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25°) έτος της ηλικίας τους και β. τα τέκνα αυτών.

Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

Δικαίωμα εισαγωγής στη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ., χωρίς διαγωνισμό, έχουν:

α. Ένα τέκνο αποβιώσαντος στρατιωτικού Λ.Σ. κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξ αιτίας αυτής ανάλογα με τα προσόντα του, ανεξαρτήτως βαθμολογίας τίτλου σπουδών και μέχρι ηλικίας τριάντα ετών και εφόσον δεν ασκήθηκε το δικαίωμα πρόσληψης στο Λ.Σ. ως Λιμενοφύλακας ή στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.) ή στα εποπτευόμενα από αυτό Ν.Π.Δ.Δ. ως Διοικητικός Υπάλληλος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και σε θέση ανάλογη των προσόντων του, από τον γονέα του (σύζυγο αποβιώσαντος).

β. Με τις προϋποθέσεις της ως άνω περιπτώσεως, ένα τέκνο στρατιωτικού Λ.Σ. που κατέστη ανάπηρος συνεπεία τραυματισμού ή ασθένειας σε ποσοστό άνω του 67% κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Η συνδρομή των προϋποθέσεων και των αιτιών της αναπηρίας προκύπτει από πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η αναπηρία διαπιστώνεται από την Ανώτατη Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι υποψήφιοι πέραν των αναφερομένων στο Κεφάλαιο Α" προσόντων, πρέπει:
α. Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.

β. Οι προερχόμενοι από ιδιώτες να μην έχουν υπερβεί το 28° έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-1986 και μετά), ενώ οι προερχόμενοι εκ μονίμων εν ενεργεία Λιμενοφυλάκων που φέρουν το βαθμό του Λιμενοφύλακα να μην έχουν υπερβεί το 32° έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-1982 και μετά

γ. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία [αρθ.59- 65 του Ν. 3421/2005 (Α 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει],

δ. Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας.

ε. Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασία κειμένων, (2) υπολογιστικά φύλλα και (3) υπηρεσίες διαδικτύου.

στ. Να πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας η οποία θα κρίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ζ" της παρούσας. Ειδικά καθορίζεται ότι οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.

ζ. Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό:

θ. Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους.

ι. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων.

Οι συμμετέχοντες ως υποψήφιοι μόνιμοι εν ενεργεία Λιμενοφύλακες, πρέπει επιπλέον:
α. Σε όλες τις εκθέσεις αξιολόγησης κατά τη σταδιοδρομία τους να έχουν λάβει, χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ' ή 8,5 και άνω στην περίπτωση αξιολόγησης με κλίμακα βαθμολογίας 1-10.

Ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των προκηρυχθέντων θέσεων, δηλ. έντεκα (11) θέσεις καταλαμβάνονται από τις ακόλουθες (ευεργετούμενες) κατηγορίες υποψηφίων, σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας τους στο διαγωνισμό και ανεξαρτήτως ειδικοτήτων/κατηγοριών:

α. Πολύτεκνους και τα τέκνα τους.

β. Τα τέκνα των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και των αναπήρων ή θυμάτων ειρηνικής περιόδου του προσωπικού του Λ.Σ., που είναι στην ενέργεια ή έχει συνταξιοδοτηθεί για το λόγο αυτόν.

γ. Τα τέκνα των αναγνωρισμένων ως αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

β. Κατά την υπηρεσία τους στο Σώμα, να μην έχουν τιμωρηθεί, με καταστατική ποινή αργίας με προσωρινή απόλυση ή αργίας με πρόσκαιρη παύση, ή με συνήθη πειθαρχική ποινή περιορισμού συνολικά πάνω από δέκα (10) ημέρες ή με συνήθη πειθαρχική ποινή φυλάκισης, ή να μην τελούν σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα, ή να μην ευρίσκονται τοποθετημένοι προσωρινά σε άλλη Υπηρεσία ή στην έδρα του ενεργούντος την ανάκριση ένεκα διενέργειας ποινικής ή διοικητικής ανάκρισης κατά αυτών για σοβαρό αδίκημα ή παράπτωμα, κατ' εφαρμογή της παρ.2 του άρθρου 119 του Ν.3079/2002, όπως ισχύει.

Υποψήφιοι, που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα της περ. ζ της παρ. 1 μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά δεν κατατάσσονται στο Σώμα αν μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία κατάταξης των επιτυχόντων στη Σ.Δ.Υ.Λ.Σ., δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση. Το ίδιο ισχύει και για τα μόνιμα εν ενεργεία στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που φέρουν το βαθμό του Λιμενοφύλακα τα οποία έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Ανακριτικού Συμβουλίου για οποιοδήποτε λόγο.
Τα προσόντα και η έλλειψη κωλυμάτων των υποψηφίων, πλην όσων ορίζονται διαφορετικά στην παρούσα, πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και να διατηρούνται τουλάχιστον μέχρι την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Όσοι έχουν τα προσόντα των Κεφαλαίων Α" και Π της παρούσας και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Υπαξιωματικοί Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., πρέπει να υποβάλουν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, σύμφωνα με τα κατωτέρω οριζόμενα, τα εξής δικαιολογητικά:
α. Υπογεγραμμένη Αίτηση συμμετοχής – Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 όπως ισχύει, ως επισυναπτόμενο Υπόδειγμα, στην οποία μεταξύ άλλων θα δηλώνουν ότι έχουν όλα τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη, ότι τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή, καθώς και ότι δεν έχουν υποβάλει άλλη αίτηση για την ίδια προκήρυξη. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

β. Δύο (02) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (ειδικά για τους προερχόμενους από το Σώμα, με στολή),

γ. Φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητάς τους (2 όψεις).

δ. Παράβολο δέκα (10) ευρώ με τα στοιχεία του υποψηφίου. Για την αναγραφή του (μοναδικού) κωδικού παραβόλου/πληρωμής στο σχετικό πεδίο της αίτησης συμμετοχής τους, οι υποψήφιοι πρέπει πριν από την υποβολή αυτής να προβούν στην υποβολή αιτήματος χορήγησης ηλεκτρονικού παραβόλου στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-παράβολο, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

στο πεδίο Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου/ Λοιπές Υπηρεσίες,
στο πεδίο Κατηγορία Παραβόλου: Διαγωνισμός κατάταξης προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
στο πεδίο Τύπος Παραβόλου: Διαγωνισμός κατάταξης προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Κατά την επιλογή του Τύπου Παραβόλου θα εμφανισθεί αυτόματα και το ποσό των δέκα (10) ευρώ.

Ακολούθως, ο υποψήφιος θα πρέπει να προβεί έγκαιρα στην πληρωμή του παραβόλου [με Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα Ελληνικών Τραπεζών (Μόνο για πιστοποιημένους Χρήστες TaxisNet) ή σε όλες τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ], άλλως η αίτηση δεν θα λαμβάνεται υπ' οψιν και ο υποψήφιος θα αποκλείεται του διαγωνισμού.

ε. Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις κατηγορίες των Ευεργετικών Διατάξεων, εφόσον δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού ευεργετήματος, υποβάλουν απαραιτήτως και τα ακόλουθα, κατά περίπτωση συμπληρωματικά δικαιολογητικά:

(1) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συνοδευόμενο από Βεβαίωση/ Πιστοποιητικό κυρωμένο από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (με τη σφραγίδα «τυγχάνει έγκυρο» και εντός της διάρκειας ισχύος κατά την υποβολή).

(2)ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Η" ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ: (α) Βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι η οικογένεια του υποψηφίου συνταξιοδοτείται για τον ανωτέρω λόγο ή Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 του συνταξιοδοτούμενου, στην οποία αναφέρεται ο αριθμός, η χρονολογία έκδοσης και το όργανο που εξέδωσε την πράξη συνταξιοδότησης, μαζί με το απόκομμα της επιταγής καταβολής της σύνταξης κατά τον τελευταίο, πριν από την υποβολή της δήλωσης, μήνα και (β) Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση.

(3) ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ: (α) Πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αναπήρων, Θυμάτων και Αγωνιστών (ΔΕΠΑΘΑ) ή της οικείας Νομαρχίας ότι ο πατέρας ή η μητέρα του υποψηφίου έχει αναγνωριστεί ως αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης και (β) Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση.

(4)ΓΟΝΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου ή της κοινότητας, που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά νόμο κτήση της ιδιότητας του τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας (άρθρο 3, Ν. 3454/06). Εκτός από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης απαιτείται επιπλέον: (α) Σε περίπτωση αvαπnρίαc τέκνου σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως:. ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται η ανωτέρω αναπηρία. (β) Για την απόδειξη της σπουδαστικής ιδιότητας του ίδιου του υποψηφίου ή του τέκνου ή αδελφού του υποψηφίου, ανάλογα με την περίπτωση, βεβαίωση αναγνωρισμένης τριτοβάθμιας σχολής πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή αλλοδαπής από την οποία να προκύπτει το χρονικό διάστημα σπουδών, καθώς και η φοιτητική ιδιότητα αυτού. (γ) Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ή το τέκνου αυτού ή αδελφός του υποψηφίου, ανάλογα με την περίπτωση, διανύει την στρατιωτική του θητεία, βεβαίωση των αρμόδιων αρχών. (δ) Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες εχει επέλθει ακύρωση του γάμου των γονέων υποψηφίων ή διαζύγιο ή διακοπή της έγγαμης συμβίωσης ή ένα ή περισσότερα από τα τέκνα έγουν γεννηθεί χωρίς γάμο των γονέωντους. Ο υποψήφιος ως γονέας ή ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, που συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία (επικυρωμένα αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων ή άλλων πράξεων) από τα οποία να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ή ο γονέας του έχει αποκτήσει ή διατηρεί την γονική μέριμνα και επιμέλεια των ως άνω τέκνων.

(5) ΤΕΚΝΟ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ Λ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η" ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ: (α)Βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και (β)Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση και (γ) Βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ότι ο εν χηρεία γονέας δεν υπηρετεί ως Λιμενοφύλακας ή ως Διοικητικός υπάλληλος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Υπουργείο ή στα εποπτευόμενα από αυτό ΝΠΔΔ, ή ότι δεν εισήχθη σε παραγωγική Σχολή του Λ.Σ. άλλο τέκνο του αποβιώσαντος στρατιωτικού Λ.Σ., ένεκα των ευεργετικών διατάξεων που παρέχονται στον «Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (άρθρο 6 Ν. 3079/02, όπως ισχύει).

(6) ΤΕΚΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ Λ.Σ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Η" ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΞΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (67%) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΚΑ ΑΥΤΗΣ: (α) Η συνδρομή των προϋποθέσεων και των αιτιών της αναπηρίας στρατιωτικού Λ.Σ. προκύπτει από πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Αντίγραφο πορίσματος ΕΔΕ ή σχετική βεβαίωση από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και (β) Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση και (γ) Βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ότι δεν εισήχθη σε παραγωγική Σχολή του Λ.Σ. άλλο τέκνο του καθισταμένου ανάπηρου στρατιωτικού Λ.Σ., ένεκα των ευεργετικών διατάξεων που παρέχονται στον «Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (άρθρο 6 Ν. 3079/02, όπως ισχύει).

Ειδικά, οι υποψήφιοι εν ενεργεία μόνιμοι Λιμενοφύλακες που ανήκουν στις κατηγορίες των Ευεργετικών Διατάξεων του Κεφαλαίου Β', εφόσον δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού ευεργετήματος, θα υποβάλουν επιπρόσθετα και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86. όπου ισχύει. ότι δεν άσκησαν το εν λόγω δικαίωμα νια την εισαγωγή τους στη Σχολή Λιμενοφυλάκων.

στ. Τίτλο σπουδών, ως ακολούθως:

(1) Οι Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι: πτυχίο ή δίπλωμα. Γίνεται δεκτό, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών και πιστοποιητικό ή βεβαίωση από τη Γραμματεία της οικείας σχολής ΑΕΙ ημεδαπής ότι ο υποψήφιος έχει επιτύχει στα προβλεπόμενα μαθήματα και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίζουν επιπλέον και πράξη αναγνώρισης από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνωρίσεως Τίτλων της Αλλοδαπής (Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.), ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), περί ισοτιμίας και αντιστοιχίας καθώς και αντιστοιχίας της βαθμολογικής κλίμακας του τίτλου τους με τη βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων.

(2) Οι πτυχιούχοι του Ε.Ν.: πτυχίο Α.Ε.Ν..

Σε περίπτωση που ο βαθμός του πτυχίου εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό, πρέπει να υποβληθεί και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό.

ζ. Τίτλο ξένης γλώσσας. Για την απόδειξη γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας επιπέδου αρίστου, πολύ καλού και καλού, υποβάλουν τους αντίστοιχους τίτλους που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α" της παρούσας.

η. Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασίας κειμένων, (2) υπολογιστικών φύλλων και (3) υπηρεσιών διαδικτύου, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β" της παρούσας.

θ. Όσοι υπηρέτησαν ως Έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Αρχιλοχίες, Επιλοχίες, Λοχίες, Δεκανείς ή στους αντίστοιχους σε αυτούς βαθμούς των λοιπών Ενόπλων Δυνάμεων, θα προσκομίζουν πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

Οι προερχόμενοι από το Σώμα θα πρέπει να υποβάλουν επιπροσθέτως και βεβαίωση της Διεύθυνσης Προσωπικού, από την οποία να προκύπτει ότι διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα που ορίζονται στις παραγράφους 1 περ. ζ, 2 και 3 του προηγούμενου ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Όπου απαιτείται η υποβολή πολλών υπευθύνων δηλώσεων του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 για βεβαίωση γεγονότων ή καταστάσεων, κατά τα ανωτέρω, είναι δυνατόν οι δηλώσεις αυτές να περιληφθούν σωρευτικώς σε ένα έντυπο δήλωσης του νόμου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Όσοι έχουν τα παραπάνω προσόντα και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, υποβάλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έακ: 14:00. ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, απευθείας σε Επιτροπή/ες Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών και μοριοδότησης, που ορίζεται/ονται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου (ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων) και έχει/ουν ως έδρα τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, από την 02-6-2014 ημέρα Δευτέρα, μέχρι και την 20-6-2014 ημέρα Παρασκευή, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΕΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΙΔΟΥ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510

Διαβάστηκε 935 φορές

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα